KUVAHAASTE: Vuosi 2020 kuvina

Tervemenoa, 2020! Haastava vuosi, joka ei varmasti unohdu ikinä. Mutta kyllä siihen pieniä ilonpilkahduksiakin mahtui. Tässä perinteinen kuvahaaste eli kymmenen kuvaa kuluneelta vuodelta.

Jos jotain positiivista, niin olen kiitollinen siitä, että kaikista maailman paikoista vietimme koronavuotta Australian Cairnsissä. Olen aina halunnut asua rannalla, ja tänä vuonna siitä unelmasta tuli totta. Vuosi on ollut lähestulkoon traumaattinen, mutta puitteet olisivat voineet olla paljon huonommatkin. Palmun alla eläminen tuo arkeenkin tietynlaista huolettomuutta ja lomafiilistä. Manifestoidaan tästä vuodesta edellistä parempi – sen enempää en uskalla toivoa.

Kuvahaaste – 10 kuvaa koronavuodelta 2020

Tämän vuoden kuvasaldo on merkittävästi köyhempi kuin aikaisempien. Motivaatio valokuvaamiseen on ollut nollassa. Loppupeleissä vuosi meni onneksi nopeasti Päiväni murmelina -tyyliin päivien toistaessa toisiaan töiden, opiskelujen ja kotona möllöttämisen parissa. Teimme sentään useita minilomia täällä Cairnsin ympäristössä, mitkä piristivät muuten niin masentavaa vuotta.

1. Vuoden suosikkikuva

Aamut ovat täällä maagista aikaa. Heräämme aaltojen loiskeeseen ja eksoottisten lintujen liverrykseen. Usein lähdemme paljain jaloin aamulenkille rantahiekkaan palmujen siivilöidessä aamun ensimmäiset auringonsäteet. Kenguruja loikkii meitä pakoon, perhosia liihottelee kiinanruusujen lomassa ja takana kohoavat sademetsien peittämät kukkulat, vielä aamu-usvan takana piileskellen.

Kuvahaaste

2. Arjen luksusta

Jos koronavuosi jotain opetti, niin ainakin elämään hetkessä, kun matkustelusta haaveilu piti unohtaa. Onni oli revittävä arjen pienistä iloista, jos mistään. Meille arjen luksusta tänä vuonna olivat illalliset tai vaikka viinilasilliset rannalla auringonlaskussa.

Kuvahaaste

3. Kesäkuva

Täällä Australian Cairnsissä olemme eläneet ikuista kesää. Suomen talvella tapahtuvaa sadekautta voi kai kutsua kesäksi. Silloin ilma on täällä tukahduttavan kuumankostea. Kaiken kukkuraksi mereen ei kesällä pääse pulahtamaan, sillä sadekausi tuo tullessaan meduusat.

Siksi erilaiset sisämaan uimapaikat ovat kesällä täydellisiä paikkoja paeta kuumuutta. Niitä ovat esimerkiksi alueen kymmenet vesiputoukset.

4. Ihana majapaikka

Olen kiitollinen siitä, että vuoteen mahtui useampi rentouttava staycation. Hotellin pehmeissä lakanoissa saimme pientä helpotusta pahimpaan matkakuumeeseen. Sademetsän siimeksessä omalla yksityisellä rannallaan sijaitseva Thala Beach Nature Reserve Resort on alueen palkituin hotelli.

5. Hauska muisto

Cairnsin Rainforestation -puistossa seurasimme, kun vain muutaman kuukauden ikäinen Kiki-koalavauva seikkaili uhkarohkeasti puunoksilla. Pääsimme myös kokeilemaan bumerangin heittämistä. Sanotaanko niin, että jos ruoan hankkiminen olisi bumerangista kiinni, niin kuolisin nälkään. Hauskaa oli kuitenkin.

6. Herkullinen hetki

Vuoden aikana tuli nautittua useammastakin piknikistä rannalla. Niistä ikimuistoisin oli hotellin järjestämä gourmet-piknik syntymäpäiväni kunniaksi yksityisellä palmurannalla.

7. Se ei-niin-hohdokas muisto

Oikeasti tähän kohtaan kuuluisi jokin kuva epätoivon pohjalta. Mutta kurjimmista hetkistä ei tule otettua kuvia – kuka niitä haluaisi muistella. Matkasuunnitelmat ja lennot peruuntuivat, ravasin lääkärissä, mielenterveyttä ja parisuhdetta koeteltiin kuuden viikon koronaeristyksessä. Huomasin, etten siedä epävarmuutta kovin hyvin. Toisaalta yritin pitää mielessä, että loppupeleissä olemme päässeet vuodesta helpolla.

Lue myös: Korona Australiassa – Kauhujen karanteeni ja rajat kiinni!

8. Rakkaassa seurassa

En tiedä, miten olisin tästä vuodesta selvinnyt ilman rakasta tukipilariani, joka piti minut pinnalla niinä hetkinä, kun olin vajota sysipimeään luolaan vailla valonkajastusta. Tässä kuvassa olemme joulunvietossa kaukana perheistämme, yhdessä hotellissa nautiskellen.

Kuvahaaste

9. Suosikkikuva itsestä

Missäs muualla, kuin palmun alla, synttäripäivänä suosikkimekossa. Suurimman osan vuodesta vietin pyjamassa tukka pörrössä. Välillä piti ihan muistuttaa itseään, että kannattaisi ehkä harjata kuontalo ja kenties käydä suihkussa. Siksi myös kuvia itsestä tuli otettua hyvin vähän, mutta tässä yksi edustuskelpoinen.

10. Unohtumaton maisema

Tämä Cairnsin alue on suosikkialuettani Australiassa. En ikinä kyllästy alueen pitkiin autioihin palmurantoihin, sademetsien kätköissä piileskeleviin salaisiin vesiputouksiin, vehreisiin kukkuloihin, aamuauringon kultaiseksi värjäämiin sokeriruokopeltoihin ja Ison Valliriutan sinisenä säihkyviin vesiin. Voi hyvin olla, että tänne me joskus pesän perustamme.

Nyt on aika pestä kädet vuodesta 2020, pyyhkiä sen möröt mielestä ja kääntää kasvot valoa kohti niin, että varjot jäävät taakse. Toivotan kaikille parempaa, mahdollisimman NORMAALIA uutta vuotta!

Kuvahaaste – Ohjeet:

Minkälainen vuosi teillä on ollut? Kerro se kuvin, edellä mainittuihin otsikoihin sopien. Linkkaa Muuttolintu kuvahaasteen lähteeksi, kopioi nämä ohjeet juttusi loppuun ja jos haluat, linkkaa juttusi Muuttolintu -blogin kommenteihin.

Lue myös: Vuosikatsaus 2019 – Unohtumattomia matkoja mutta myös varjopilviä

Kuvahaaste: Vuosi 2018 kuvina

Vuoden 2017 tähtihetket