Riad BE on Marrakeshin söpöimpiä riad-majoituksia

Marokon matkalla kannattaa ainakin kerran yöpyä marokkolaisessa riad-majoituksessa. Riad on perinteiseen marokkolaiseen tyyliin rakennettu, majataloksi muutettu talo. Marrakeshin Riad BE on kaupungin söpöimpiä riad-majoituksia. Näyttävän sisustuksen lisäksi Marrakeshin Riad BE ihastuttaa kattoterassillaan, herkullisella ruoalla sekä sisäpihalla seikkailevilla lemmikeillä.

riad marrakesh

Riadissa yöpymällä pääsee uppoutumaan marokkolaiseen tunnelmaan ja ihailemaan perinteistä marokkolaista arkkitehtuuria läheltä. Riadit ovat aikanaan olleet varakkaiden perheiden koteja, joissa asui koko suku. Ominaista riadeille on pari kerrosta, sisäpiha, josta löytyy jokin vesielementti kuten suihkulähde tai uima-allas, ja kasvillisuutta kuten appelsiinipuita. Riadeista löytyy yleensä vain muutama huone, joten varaa ajoissa.

Hektisissä suurkaupungeissa riad on usein tervetullut, rauhallinen pakopaikka. Sana riad tulee arabian kielestä ryad, mikä tarkoittaa puutarhaa. Riadit ovatkin parhaillaan kuin salaisia puutarhoja kaupungin kaaoksen keskellä.

Usein ulkopuolelta ei voi edes arvata, minkälainen palatsi ovesta astuessa avautuukaan. Riadeissa korostuu kulttuuriin kuuluva yksityisyys. Ikkunatkin suuntautuvat sisäpihalle. Sisustus on yleensä perinteisen marokkolainen, yksityiskohtainen ja näyttävä.

Usein riadeissa saa ravintoloitakin parempaa ruokaa, sillä täällä kokkaavat usein perheenäidit.

Marrakeshin hurmaava Riad BE

Marrakeshin Riad BE on kaupungin suosituimpia majoituksia, ainakin jos Instagramia on katsominen. Totta puhuen en halunnut ensin edes yöpyä täällä, sillä arvelin sen olevan täynnä valokuvaussessioita pitäviä instagrammaajia. Selasin Marrakeshin majoituksia läpi ties kuinka kauan, ja riad BE vaikutti kuitenkin olevan yksi kaupungin parhaimpia hinta-laatusuhteeltaan.

Riad BE sijaitsee Marrakeshin medinassa, vilkkaan torin kupeessa, kävelyetäisyydellä pelipaikoilta. Hiljaisella kujalla sijaitsevan Riad BEn ulkopuolelta ei yhtään voisi arvata, minkälainen aarre sisältä paljastuu.

Riad BEn sisustuksessa räiskyvät yksityiskohdat, värit ja kuviot. Riad peittyy koristeellisiin laattoihin ja kauniisti maalattuihin oviin ja yksityiskohtiin. Syvän turkoosia allasta ympäröivät palmut ja appelsiinipuut.

Riad BEssä ei yksinkertaisesti voi olla ottamatta kameraa esiin. Silti, turhaan pelkäsin valokuvaussessioita, sillä koska huoneita on vain muutama, riad on hyvin rauhallinen. Saimme nauttia päivän päätteeksi altaasta kaikessa rauhassa kahdestaan.

Riad BE koostuu itse asiassa kahdesta riadista. The Essence on väritykseltään turkoosi-valkoinen, kun taas keltaista The Oasis -riadia dominoivat keltaiset sohvat. Molemmat ovat syötävän suloisia ja täynnä upeita yksityiskohtia. Kumman valitsisit?

riad marokko

Marrakeshin Riad BE on muutakin kuin söpöä sisustusta

Tiesimme, että Riad BE tulisi olemaan varsinaista silmänkarkkia, mutta paikka oli muutenkin todella positiivinen yllätys. Riadista löytyy viihtyisä, kaktuksien koristama kattoterassi, jossa kelpaa nauttia kesäyöstä aterian äärellä. Täällä kilpikonnat taapertavat vapaina. Riadissa pääsee myös paijaamaan kissoja.

riad marokko

Yksi Riad BEn kohokohtia on ruoka. Täällä nautimme parhaimpia aterioita ja ikimuistoisimpia aamupaloja Marrakeshin matkalla.

Riadin henkilökunta on herttaista. He neuvoivat mielellään missä syödä ja missä tehdä ostoksia Marrakeshissä. Marokon riadit ovat talvella iltaisin usein viileitä, ja palellessani myöhään illalla he järjestivät huoneeseemme lämpöpatterin.

Riad BEn täytyy olla Marrakeshin kauneimpia riadeja, ainakin tässä hintaluokassa. Huoneet alkavat noin 100 eurosta sesongista riippuen.

Marokko

Lue myös: TIEDÄ NÄMÄ 15 ASIAA ENNEN MAROKON MATKAA

KAUPUNKIOPAS – MARRAKESH