Kaupunkiopas Marrakeshiin: Mitä nähdä, tehdä ja välttää

sisältää affiliatelinkkejä

Marrakesh on unohtumaton matkakohde. Se on kaupunki, joka huokuu historiaa ja on täynnä eksotiikkaa, värien loistoa ja näyttävää arkkitehtuuria. Mitä Marrakeshissä kannattaa tehdä ja nähdä? Missä kannattaa majoittua, mistä löytyy hyviä ravintoloita, mitkä ovat parhaat nähtävyydet? Entä yleisimmät huijaukset? Tässä kaikki vinkit, mitä olisin toivonut tietäväni ennen Marrakeshin matkaa.

Marrakesh kaupunkiopas

Mitä tehdä ja nähdä Marrakeshissä

Suosikkiaktiviteettimme Marrakeshissä liittyi vanhassakaupungissa ja soukien eli basaarien sokkeloissa seikkailuun ja kaupungin ikiaikaisen tunnelman kokemiseen. Mutta jos aikaa on reilusti, kannattaa toki myös kiertää nähtävyyksiä ja miksei tehdä päiväretki jos toinenkin. Tässä meidän lempparit Marrakeshissä!

1. Seikkaile medinan kapeilla kujilla ja eksy soukien labyrinttiin.

Sukella tuhannen ja yhden yön tarinoiden tunnelmaan Marrakeshin ikivanhoilla, vaaleanpunaisilla kujilla. Marrakeshin vanhassa kaupungissa kulkiessa on helppo kuvitella astuneensa ajassa satoja vuosia taaksepäin. Afrikkalaisia mausteiden, savun ja dieselin tuoksu, rukouskutsujen, outojen instrumenttien ja soukien hyörinän äänet, Marrakeshin soukeihin tutustuminen on ilotulitusta kaikille aisteille. Marrakeshin soukit ovat elämys. Soukien aluetta väitetään Afrikan suurimmaksi.

marrakeshin soukit

marrakeshin soukit

Jos et ole jatkamassa matkaa Fesiin (kuvassa alla), Marrakeshin “nahkatehdas” (tannery) on näkemisen arvoinen, joskin kamalanhajuinen paikka. Nahkatehdas on aukiolla, joka on täynnä altaita, joissa eläinten nahat liotetaan ja värjätään.

2. Shoppaile sydämesi kyllyydestä.

Marrakesh on shoppailijan paratiisi. Vaikka et lähtisikään shoppailemaan, kannattaa jättää matkalaukkuun ylimääräistä tilaa heräteostoksille. Marrakesh ei ole Marokon edullisin paikka shoppailla, mutta valikoima on täällä mahtava.

Meillä ei ollut matkalaukussa senttiäkään tilaa eikä kotia, mihin tavaraa voisi lähettää. Ostin kaksi käsilaukkua ja marokkolaista arganöljyä hiuksille. Niiden lisäksi himoitsin myös mm. ihania marokkolaisia teesettejä, nahkaraheja, lamppuja, koristeellisia astioita, mattoja ja mausteita.

Lue alhaalta vielä vinkit shoppailuun ja tinkimiseen Marrakeshissä!

Vinkit Marrakeshiin

Marrakesh

Marrakesh vinkit

3. Ihaile auringonlaskua kattoterassilta.

Marrakeshin auringonlaskut ovat maaginen näky. Ne viettelivät aikoinaan myös muun muassa Winston Churchillin, jonka mukaan Marrakesh on maailman paras paikka viettää iltapäivää. Auringon laskiessa istahda drinkille jollekin Marrakeshin lukemattomista kattoterasseista, ja ihaile, kun taivas syttyy palaamaan ja palmupuut muuttuvat silueteiksi.

auringonlasku palmujen ylle

4. Ihmettele Marrakeshin pääaukion Jemaa El Fnan hulinaa.

Marrakeshin Jemaa El Fna on akrobaatteja, trubaduureja, käärmeenlumoojia, katuruokaa ja kaupustelijoita joka lähtöön. Jemaa El Fna on elämys itsessään, ja koettava Marrakeshissä kerran. Silti, meidän mielestä Jemaa El Fna ei ole Marrakeshin parasta antia, joten älä jää jumiin tänne koko ajaksi!

Mitä tehda Marrakeshissa - Jemaa El Fna

5. Ota hennatatuointi. 

Hennalla on pitkät perinteet Marokossa. Sen kanssa kuitenkin kannattaa olla tarkkana. Monissa paikoissa käytetään mustaa hennaa, johon on sekoitettu myrkyllisiä väriaineita. Kaikki eivät myöskään ole osaavia hennataiteilijoita. Älä anna kenen tahansa laittaa hennaa väkisin, sillä jälkikäteen he saattavat kiskoa tähtitieteellisiä summia, vaikka väittäisivätkin sen ensin olevan “ilmaista”.

Koska näistä on vaikea joskus tietää, pelasin itse varman päälle ja otin hennatatuoinnin Henna Art Cafessa. Henna on täällä kallista (maksoin omastani 23 euroa), mutta ainakin tiedän sen olevan luonnollista, ja tekijät osaavat hommansa. Paljon halvemmallakin varmaan jostain löytyy! Henna Art Cafe tarjoilee myös ruokaa.

6. Yövy riadissa

Ainakin jos Marrakesh on ainoa kohteesi Marokon matkalla, kannattaa viettää yö tai useampi riadissa eli perinteiseen tyyliin rakennetussa majatalossa. Riadille tyypillistä on sisäpiha, josta löytyy jonkinlainen vesielementti, uima-allas tai suihkulähde. Alempana muutama vinkki!

riad marrakeshissä

7. Kierrä Marrakeshin nähtävyyksiä. 

Marrakesh huokuu historiaa ja on täynnä kaunista arkkitehtuuria, palatseja, museoita, moskeijoja ja kauniita puistoja. Tässä muutama nähtävyys, jotka kannattaa nähdä jos aikaa on. Marrakesh on tällä hetkellä supersuosittu turistikohde, joten kannattaa ajoittaa nähtävyyksillä vierailu aamuun tai iltapäivään.

Marrakesh nahtavyydet

Jardin Majorelle (Majorelle Garden)

Jardin Majorelle on valtava kaunis puisto keskellä Marrakeshiä. Muotisuunnittelija Yves Saint Laurent osti Jardin Majorellen aikoinaan, ja nykyään siellä toimii myös YSL museo. Yves Saint Laurent oli niin kiintynyt Marrakeshiin, että tänne siroteltiin myös hänen tuhkansa.

Jardin Majorelle on Marrakeshin kenties kaikista suosituin nähtävyys. Mitä tahansa teetkin, vältä tätä keskipäivän aikaan. Yritä tähdätä aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltapäivään, sillä Jardin Majorellessa jonoja ja porukkaa riittää. Me ampaisimme paikalle aamuyhdeksältä, ja lippuluukulla oli jo kunnon jono. Sisäänpääsy puistoon on 70 dirhamia, museoihin ekstraa.

“Marrakesh opetti minulle värit” Yves Saint Laurent

Marrakesh nahtavyydet - Jardin Majorelle