CHEFCHAOUEN ON MAROKON SININEN HELMI

Marokon sininen kaupunki Chefchaouen on lumoava näky. Siniseksi maalatut kadut luovat boheemiin vuoristokylään maagisen tunnelman. Entä tiesitkö, että Chefchaouenilla on maine myös maailman johtavana hasiksen tuottajana?

Chefchaouen

Chefchaouen jäi ehdottomasti yhdeksi suosikkipaikoistani Marokossa. Rif-vuoriston rinteeseen rakennetun kaupungin sinisillä kujilla kävellessä tuntuu kuin olisi astunut keskelle satua. Chefchaouen on kuin vuoristoon piilotettu fantasiakaupunki. Paikalliset suippohuppuisissa kaavuissaan vain lisäävät tarunhohtoista tunnelmaa. Olisin voinut uppoutua Chefchaouenin siniseen smurffimaailmaan ja hippitunnelmaan vaikka viikkokausiksi.

Chefchaouen on leppoisaa hippitunnelmaa

Chefchaouen on pieni kaupunki, ja jo siksi tunnelmaltaan kaukana Marokon kaoottisista suurkaupungeista kuten Marrakeshistä tai Fesistä. Se on myös hintatasoltaan edellisiä halvempi. Keskusta on pyhitetty jalankulkijoille, ja raikkaan vuoristoilman leppoisassa Chefchaouenissa saa kulkea rauhassa. 

Söpön Chefchaouenin maine on kiirinyt, ja kadut ovat päiväsaikaan täynnä turisteja. Silti Chefchaouenissa riittää vielä autenttista tunnelmaa. Toisin kuin vaikkapa Fesissä, Chefchaouenissa riadit ovat pysyneet paikallisten omistuksessa. 

chefchaouen marokko

Chefchaouen on Marokon viehättävin kaupunki

Chefchaouen on pelkkää silmänkarkkia. Täällä on lähes mahdotonta ottaa huonoja valokuvia.

Joka kulman takana avautuu toinen toistaan kuvaksellisempia nurkkia kaikissa sinisen sävyissä, akvamariinista indigoon, taivaansiniseen, sähkönsiniseen ja laventelinsiniseen.

Näyttäviä marokkolaisia ovia, värikkäitä mattoja ja laukkuja, kissoja maleksimassa joka kadunkulmassa sinisenä hehkuvalla taustalla. Kameran muistikortti täyttyy Chefchaouenissa nopeasti.

Chefchaouen

Mitä tehdä Chefchaouenissa

Chefchaouen on sen verran pieni, että sen ehtii hyvin nähdä päiväretkellä. Suosittelen kuitenkin viipymään kauemmin, sillä se on Marokon viihtyisimpiä kaupunkeja.

1. Eksy sinisille kujille

Parasta Chefchaouenissa on kujilla päämäärättömästi vaeltelu ja kapeiden kujien labyrinttiin eksyminen. Tähtää aamutuimaan, ennen päiväretkeläisten saapumista, ja saat nauttia kujien satumaisesta tunnelmasta kaikessa rauhassa. Rinteeseen rakennetun kaupungin rappusia ylös alas ravatessa jalat saavat kyytiä. 

2. Tutustu linnoitukseen ja istahda teelle pääaukiolle

Chefchaouenin pääaukio Place Outa el Hammam on kaupungin vilkkaimpia paikkoja. Täältä löytyy useita hyviä ravintoloita etenkin aamiaiselle. Kokeile paikallista aamiaista, joka koostuu kanamunista, leivästä, oliiveista ja paikallisesta vuohenjuustosta. Pääaukiota dominoi 1400-luvulla rakennettu vanha linnoitus.

3. Kiipeä näköalapaikalle

Chefchaouenin parhaat näköalat saa kiipeämällä viereiselle kukkulalle, jossa seisoo vanha espanjalaisten rakentama moskeija. Ylös kiipeäminen kestää noin 40 minuuttia. Auringonlaskussa paikka täyttyy turisteista, mutta valo on kaunis myös aamulla.

chefchaouen kokemuksia