Parhaat Netflix-sarjat x 31 – Suositukset moneen makuun

Mitkä ovat parhaat Netflix-sarjat rentoon viikonloppuun kotisohvalla? Nyt on monilla ylimääräistä aikaa lysähtää sohvalle ja laittaa aivot narikkaan. Tässä omat suositukset Netflix-maratoniin. Rentoja katseluhetkiä!

*Päivitetty marraskuussa 2020

1. Stranger Things

Parhaat Netflix-sarjat -listaus ei olisi mitään ilman Stranger Thingsiä. Sarjassa selvitetään nuoren pojan katoamista pienessä yhdysvaltalaiskaupungissa. Kiehtova scifisarja on täynnä 1980 -luvun popkulttuuria.

Stranger Things Netfix

2. Orange Is The New Black

Orange Is The New Black on huippusuosittu Netflix-sarja. Naisvankilan hurjia käänteitä täynnä olevasta elämästä kertovan komedia-draamasarjan käsikirjoittaja on myös suositun Weeds -sarjan takana.

Parhaat Netflix sarjat

3. Dark

Stranger Thingsin ystävät pitävät varmasti myös saksalaisesta Dark -sarjasta. Synkässä, mystisen tunnelman sarjassa seurataan kahden lapsen katoamistapausta, jotka pistävät aikakäsityksen sekaisin. Sarja poukkoilee ajasta toiseen ja vaatii hiukan keskittymistä, mutta on ehdottomasti sen arvoinen. Kolmatta tuotantokautta odotellessa!

Netflix parhaat sarjat  | Dark

4. Breaking Bad

Vanha mutta klassikko, joten jos et vielä ole nähnyt kulttimaineeseen noussutta Breaking Badia, nyt on sen aika. Mustan huumorin värittämässä sarjassa seurataan parantumattomasti sairasta kemianopettajaa, joka ryhtyy metamfetamiinibisnekseen turvatakseen perheensä elannon.

Netflix parhaat sarjat | Breaking Bad

5. Rahapaja

Rahapaja (La casa de papel, Money Heist) oli erittäin positiivinen yllätys, ja ehdottomasti ansaitsee paikan korkealla parhaat Netflix -sarjat -listalla. Espanjalaisessa sarjassa seurataan rikollisjoukkoa, joka ryöstää Espanjan kuninkaallisen rahapajan. Sarja tempaa mukaansa tiukasti jo ensimmäisessä jaksossa.

Netflix suositukset - Rahapaja

6. Billions

Billions -sarjassa seurataan talousrikollisten hämärää maailmaa. Aihe saattaa kuulostaa tylsältä, mutta sarja on täynnä mielenkiintoisia hahmoja, eikä vehkeilyä puutu. Sarja lässähti hiukan kohti viimeisiä kausia, mutta etenkin ensimmäiset ovat katsomisen arvoisia.

Billions - Netflix

7. Ozark

Ozark on yksi niitä sarjoja, jotka ovat olleet Netflixissä jo pitkään, mutta eivät jostain kumman syystä ole saaneet ansaitsemaansa huomiota. Missourin Ozarkvuorten kauniisiin maisemiin sijoittuvassa sarjassa seurataan meksikolaisen huumekartellin kiristämää rahoitusneuvojaa. Sarjasta tulee ehkä etäisesti mieleen Breaking Bad.

Ozark Netflix

8. Cobra Kai

Cobra Kai jatkaa 1980-luvun klassikon Karate Kidin tarinaa hiukan eri perspektiivistä, aloittaen keskittymällä Karate Kidin arkkivihollisen Johnnyn tarinaan 34 vuotta kuuluisan kurkipotkun jälkeen. Karate Kid -fanina olin uudesta sarjasta innoissani ja ahmin nostalgiaa pursuavan sarjan muutamassa päivässä sen soundtrackia fiilistellen. Mutta Cobra Kai toimii, vaikka ei olisi Karate Kid -leffoja koskaan nähnytkään ja on varmasti vuoden 2020 parhaimpia Netflix-sarjoja.

9. Santa Clarita Diet

Netflixin Santa Clarita Diet on mustaa komediaa parhaimmillaan. Drew Barrymoren näyttelemä Sheila kuolee, muuttuu zombiksi ja tarvitsee ihmislihaa elääkseen. Juoni kuulostaa älyvapaalta, ja sitä se onkin, mutta kannattaa silti antaa sarjalle mahdollisuus!

Netflix parhaat sarjat | Santa Clarita Diet

10. You

You on koukuttava trillerisarja, jossa seurataan tavallista kirjakaupan myyjää, joka ihastuu asiakkaaseen pakkomielteisellä tavalla ja osoittautuu psykopaatiksi vainoajaksi.

Parhaat Netfix sarjat - You

11. Pako

Pako (Prison Break) on vanha mutta aikanaan supersuosittu sarja, joten jos et aikanaan sitä televisiosta seurannut, nyt siihen on mahdollisuus. Sarja kertoo syyttömänä kuolemaan tuomitusta Lincolnista ja hänen veljestään, joka auttaa veljeään pakenemaan vankilasta.

Netflix | Prison Break

12. Our Planet – Uskomaton planeettamme

Our Planet kuvaa maata uskomattoman kauniisti, ja tietenkin David Attenboroughin selostuksella, kuinkas muutenkaan. Toivotaan, että näin hienoja luontodokumentteja tulee Netflixiin lisää!

Netflix parhaat sarjat - Our Planet

13. Atypical

Atypical on herttainen draamakomedia, joka kertoo autistisesta teinipojasta. Tykkäsin erityisesti sarjan huumorista, mutta se on myös paikoin koskettava.

Netflix sarjat - Atypical

14. How To Get Away With Murder

Toinen muutaman vuoden takainen sarja, joka pitää otteessaan. Sarja kertoo puolustusasianajajsta ja rikosoikeuden professorista, joka paitsi puolustaa opiskelijoidensa kanssa oikeudessa murhia, myös päätyy itse ikävän lähelle sellaista.

15. Star Trek

Tämä on niille, jotka fanittavat Tähtien Sota -elokuvia, mutta ovat tähän mennessä vain kohauttaneet olkiaan Star Trekille. Kuuluin joskus itsekin tähän porukkaan – onneksi annoin sarjalle mahdollisuuden. Netflixissä on useampia Star Trek -sarjoja, joista voi aloittaa koukuttautumisen!

Netflix Star Trek

16. 13 Syytä

Netflixin Kolmetoista syytä (13 Reasons Why) -sarjassa paneudutaan synkkiin aiheisiin kuten lukiolaistytön itsemurhaan, hyväksikäyttöön ja koulukiusaamiseen. Totta puhuen en odottanut pitäväni sarjasta, sillä se vaikutti olevan suunnattu enemmän nuoremmalle yleisölle, mutta sarja koukutti nopeasti ja ansaitsee paikkansa Netflixin parhaat sarjat -listalla.

Parhaat Netflix sarjat - 13 syyta

17. Weeds

Taas yksi katsomisen arvoinen klassikko! Draamakomediassa seurataan yksinhuoltajaa Nancya, joka elättääkseen perheensä alkaa kasvattamaan ja myymään kannabista.

18. Making a Murderer

Making a Murderer on huippusuosittu, kiistanalainen dokumenttisarja, joka on jakanut ihmisten mielipiteet. Dokumenttisarja kertoo yhdysvaltalaisesta Steven Averystä, joka tuomitaan vankilaan, mutta vakuuttaa syyttömyttään. Sarjaa on syytetty puolueellisuudesta – mitä mieltä itse olet?

19. Dexter

Kesti kauan, ennen kuin annoin Dexter -sarjalle mahdollisuuden. Sarja kertoo sarjamurhaajasta, joka vaikuttaa ulospäin mukavalta, tavalliselta tyypiltä. Ei varsinainen hyvän mielen sarja, mutta viihdyttävä joka tapauksessa.

20. Mindhunter

Toinen sarjamurhaajasarja – tästä listauksesta saa meikäläisestä varmaan aika kieroutuneen kuvan. Mindhunterissa seurataan kahta FBI-agenttia, joiden työnkuva on sarjamurhaajien haastattelu. Mindhunterista tekee mielenkiintoisen se, että sarja perustuu tositapahtumiin.

21. Syntinen

Jessica Bealin tähdittämä psykologinen jännityssarja Syntinen (The Sinner) kertoo tunnollisesta äidistä, joka tekee käsittämättömän rikoksen. Kokonaan eri tarinan kertova kakkoskausi oli tässä mielestäni jopa ensimmäistä parempi, joten kannattaa pysyä mukana.

Netflix parhaat sarjat | Syntinen

22. Sons of Anarchy

Pääosaa esittävä Charlie Hunnan on jo tarpeeksi hyvä syy tsekata tämä Netflix-sarja. Rikollisesta moottoripyöräkerhosta kertova sarja on viihdyttävä ja realistinen, joskaan ei kovin mieltä ylentävä tämäkään.

Netflix parhaat sarjat | Sons of Anarchy

23. The Umbrella Academy

En yleensä syty sarjakuviin perustuviin sarjoihin tai supersankarileffoihin, mutta onneksi tämä tuli illanistujaisissa aloitettua. Sarjakuvasta, johon sarja perustuu, en ollut koskaan kuullutkaan, mutta se ei haitannut yhtään. Toista kautta odotellessa!

24. Dirty John

Netflixin Dirty John on melkein kuin tosielämän You. Dirty John on tositapahtumiin perustuva trillerisarja naisesta, joka rakastuu manipuloivaan huijariin. Dirty Johnista löytyy myös podcast.

25. Peaky Blinders

Peaky Blinders kertoo englantilaisesta rikollisjengistä ja sijoittuu ensimmäisen maailmansodan jälkeiseen aikaan. Palkitussa sarjassa draamaa ja verisiä yhteenottoja riittää.

26. Unbelievable

Raivostuttavan, mutta sitäkin tärkeämmän tarinan kertova Unbelievable perustuu tositapahtumiin. Minisarja kertoo Mariesta, joka raiskataan omassa kodissaan keskellä yötä. Piinaava kokemus ei pääty tähän, kun poliisit eivät usko Marien kertomusta.

Netflix parhaat sarjat | Unbelievable

27. Viikingit

Viikingit on suosittu kanadalais-irlantilainen historiallinen seikkailusarja. Sarjassa nähdään myös Peter Franzen ja Jasper Pääkkönen.

Viikingit Netflix

28. Outlander – Matkantekijä

Skotlannin kauniisiin maisemiin sijoittuva Outlander – Matkantekijä on romanttinen sarja, joka kertoo kiehtovan tarinan kahden aikakauden välisestä aikamatkailusta. Katsomisen arvoinen jo vaikka ihan sen takia, että Sam Heughan on kuumis.

Parhaat Netflix sarjat - Outlander

29. Anthony Bourdain – Parts Unknown

Kovasti rakastetun Anthony Bourdainin viimeiseksi jäänyt sarja – tämä olisi oikeastaan pitänyt jo listata aikaisemmin. Must watch kaikille reissaamisen ja ruoan rakastajille!

30. Juhlat

Juhlat (Russian Doll) on sarja Nadiasta, joka jää jumiin aikasilmukkaan ja kuolee jatkuvasti uudelleen. Sarjasta tulee heti mieleen Päiväni Murmelina (Groundhog Day). Tykkään sarjan pääosaa esittävästä, Orange Is The New Black -sarjasta tutusta Natasha Lyonnesta.

31. Black Mirror

Black Mirror pääsi listalle, vaikka en ole itse nähnyt kuin pari jaksoa. Sitä on kuitenkin kehuttu niin paljon joka puolella, että täytynee antaa sille toinen mahdollisuus. Jokainen jakso on erilainen, ja niissä usein tarkastellaan tulevaisuuden uusia teknologioita ja niiden yhteiskunnallisia vaikutuksia, kera satiiristen elementtien.

Mitkä ovat teidän mielestä parhaat Netflix -sarjat? Lisää omat suositukset kommentteihin.

Lue myös: 22 x Parhaat australialaiset elokuvat – Katso ainakin nämä