5 ihanaa rantaparatiisia maailmalla

Vannoutuneina rantojen rakastajina me valitsemme matkakohteet usein palmurantojen perusteella. Mistä löytyvät meidän suosikkirannat maailmalla, missä me olemme nauttineet kaikkein paratiisimaisimmista postikorttirannoista? Näistä viidestä kohteesta löydät rantoja, joiden täytyy kuulua maailman parhaimpien rantojen joukkoon. Tässä valoa marraskuun pimeyteen ja matkainspiraatiota ensi vuodelle muille palmurannoista haaveileville!

1. Malediivit

Jos täydellisistä märkien unien palmurannoista puhutaan, Malediivit ei pettänyt. Malediivien saarivaltio on jo lentokoneesta katsottuna unenomainen näky. Vietimme unelmien häämatkan Malediiveilla vetten päälle rakennetussa bungalowissa. Aika täällä oli kuin onnellisesta unesta. Aina siitä asti olen unelmoinut paluusta Malediiveille, ja näyttää siltä, että ensi vuonna siitä tulee totta. Malediiveilla rantaa reunustivat palmupuut, hiekka oli kuin valkoista jauhoa ja vesi kristallinkirkasta.

2. Uusi-Kaledonia

En muutama vuosi sitten ollut juuri kuullutkaan Uudesta-Kaledoniasta. Vain parin, kolmen tunnin lentomatkan päässä Australiasta sijaitsevasta Uudesta-Kaledoniasta löysimme kuitenkin uskomattoman rantaparatiisin. Uuden-Kaledonian Isle of Pinesin eli Mäntyjen saaren paratiisirannat ovat ainutlaatuisia, sillä niitä eivät korista palmupuut vain suipot männyt. Ouvean saarelta löysimme huimat 25 kilometriä pitkän villeimpien fantasioiden palmurannan, josta saimme nauttia ihan kaksistaan. Lue lisää Uuden-Kaledonian seikkailustamme täällä.

3. Fidzi

Saarihyppely unelmien palmusaarelta toiselle Fidzin Yasawa -saaristossa kuuluu onnellisimpiin reissumuistoihini. En sitä ennen tohtinut oikein uskoa, onko tällaisia rantoja olemassakaan. Pari kertaa piti hieraista silmiä kun paatti lipui ohi palmusaarten, onko tämä tottakaan? Elämää simppelissä bungalowissa lei kaulassa ja varpaat hiekassa, sitä kaipaan Fidziltä.  Tämä matka toteutetaan saletisti jonain päivänä uudestaan! Lue lisää saarihyppelystä Fidzillä täällä.

4. Australia

Australia on rantojen rakastajien paratiisi, jossa rantaviivaa riittää. Vaikka vierailisit eri rannalla jokaikinen päivä, niiden kaikkien näkemiseen menisi arvioiden mukaan 27 vuotta. Australia on valtava maa ja rantoja löytyy moneen lähtöön. Jos pitäisi valita se kaunein, valitsisin Whitsundaysin unenomaisen Whitehaven Beachin. Tänne olemme suunnittelemassa matkaa taas ensi vuonna, kolmatta kertaa. Lue koko lista Australian parhaista rannoista täällä.

5. Filippiinit

Missä palmupuut on puita vaan… Filippiineiltä löytyy meidän kokemusten perusteella Kaakkois-Aasian upeimmat rannat. 7000 saaresta muodostuneesta saarivaltiosta löytyy vielä lukemattomia salaisia helmiä ja autioita palmurantoja. Saarihyppely autiolta rannalta toiselle Filippiinien Coronilta Palawanille kuuluu meidän reissujen suosikeihin. Lisää tunnelmointia Filippiinien palmusaarilta täällä.

Monta jäi mainitsematta ja paljon on vielä koluamatta, mutta tässä ne suosikit!

Mikä näistä on omalla listallasi?


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2018-11-24T10:54:03+03:00marraskuu 24, 2018|Matkailu|

35 Comments

 1. Jossus Travelpics marraskuu 24, 2018 12:52 pm - Vastaa

  Kiva postaus. Kirjoitin minun lempirannoista noin pari viikkoa sitten,
  Seuraavan vuoden tavoite on löytää uusia rantaparatiiseja joten tämä oli hyvä inspiraatio.

  • Anna marraskuu 28, 2018 10:07 am - Vastaa

   Kiitos Jossu, täytyykin käydä kurkkaamassa sinun lempparit 🙂

 2. Christa /Traveldreamer marraskuu 24, 2018 4:26 pm - Vastaa

  Malediivit komeilee omalla listallanikin ykkösenä. Noissa muissa sinun suosikkikohteissa en ole käynyt, mutta toivottavasti vielä joskus.Niihin menee sen verran kauan matkustaa, että pitäisi olla pidempi loma kuin viikko.

  • Anna marraskuu 28, 2018 10:08 am - Vastaa

   Totta! Tyynenmeren saaret on hyviä yhdistää esim. Australian tai Uuden-Seelannin matkaan, Filippiineille voi lähteä parin viikon lomallakin.

 3. Anni|Rajatapaukset marraskuu 25, 2018 10:25 am - Vastaa

  Odotan kovasti Whitehaven beachiä tulevalla Australian reissulla, niin kovasti sitä on kehuttu!

  Jossain Tyynenmeren saarivaltiossa (tai ehkä kahdessakin) tekisi mieli käydä, noista molemmat vaikuttaa ihanalta. Täytyy käydä lukemassa myös noi sun Fidzi jutut!

  • Anna marraskuu 28, 2018 10:10 am - Vastaa

   Whitehaven Beach on kyllä hieno! Vaikka on niitä lukemattomia muitakin, yhtä hienoja mutta vähemmän kuuluisia Ausseissa.

 4. Espanjaan marraskuu 25, 2018 11:36 am - Vastaa

  Päätin poistua kauas omalta mukavuusalueeltani ja kerrankin tulla lukemaan jostakin minulle vieraasta. Minuahan ei rannalle saa, korkeintaan rantapaseon penkille katselemaan merelle. Ja ymmärrän, että kaikki eivät myöskään iloiten lähtisi kanssani vuorten kivikkoisille poluille kiipeilemään. Olen iloinen, että luin. Varsinkin huikeat kuvasi miellyttivät kovasti.

  • Anna marraskuu 28, 2018 10:11 am - Vastaa

   Kiva että tykkäsit! Itse oon ensisijaisesti rantojen nainen, mutta vuorilla samoilukin on kivaa vaihtelua joskus.

 5. Sanna marraskuu 25, 2018 12:11 pm - Vastaa

  Australiasta löytyvät omat paratiisini, mutta eivät ne Malediivitkaan yhtään hullumpi vaihtoehto olleet 🙂

  • Anna joulukuu 2, 2018 11:33 am - Vastaa

   Australiaan mahtuu kyllä niiiin paljon huikeita rantoja 🙂

 6. Martina marraskuu 25, 2018 1:57 pm - Vastaa

  Ihania rantakuvia! Oli ihan pakko tulla fiilistelemään rantatunnelmia tämän postauksen pariin keskellä Suomen pimeää ja harmaata marraskuuta, vaikka tiesinkin että tästä tulee ihan hullu matkakuume. Niin kuin tulikin. Haluan sinne missä palmupuut on puita vaan. 😉 Tuo kuvissa toistuva turkoosi ranta-aaltojen väri on niin kaunis! Yksi lempiväreistäni.

  • Anna joulukuu 2, 2018 11:34 am - Vastaa

   Tuli vähän matkakuume itsellenikin, vaikka tavallaan olenkin matkalla 😀 Turkoosi kuuluu myös omiin lemppariväreihin!

 7. Oo en malta odottaa meidän tulevaa Filippiinien reissua – tää postaus vaan nostatti reissukuumetta tuota palmuparatiisia kohtaan!

  • Anna joulukuu 2, 2018 11:35 am - Vastaa

   Saanko olla vähän kade teidän reissulle, vaikka oonkin siellä käynyt jo pariin otteeseen 😀

 8. Jaakko / Lomalla Viimeinkin marraskuu 25, 2018 5:57 pm - Vastaa

  Itsellä kanssa Malediivit suosikki ja Filippiineillä myös huippurannat!

  • Anna joulukuu 2, 2018 11:35 am - Vastaa

   Molemmat ihan huippukohteita <3

 9. tildis marraskuu 25, 2018 10:21 pm - Vastaa

  Olisi kiva lukea postaus teidän ensi vuoden matkasuunnitelmista ja all-time-travel-bucketlist 🙂

  • Anna joulukuu 2, 2018 11:36 am - Vastaa

   Kiitos ideasta, täytyy laittaa postausjonoon 🙂

 10. Emilia / Merkintöjä maailmasta marraskuu 26, 2018 1:00 pm - Vastaa

  Mielenkiintoinen ja inspiroiva postaus upeilla kuvilla 😊 ja kiva kun linkitit noihin juttuihin, täytyy lukea vielä ne. Uusi-Kaledonia ihan uusi tuttavuus, ihahat värit 😍

 11. Ida marraskuu 26, 2018 1:43 pm - Vastaa

  Ihania! Tää kuulostaa jo hirveeltä, mutta kommentoin ensimmäisen kerran sun blogiin reilusti yli viis vuotta sitten. Istuin toimistossa, toimistotyössä ja ihailin sun kuvia. Mitä teen tällä hetkellä.. Istun edelleen toimistossa ja oon toimistotöissä. Pakoilen oravanpyörää, mutta tajusin äskön että oon jo siinä pyörässä. Nyt mietin karkaamista. Mutta eniveis! Sun blogi on ehdottomasti mun suosikki blogi ja kuvien laatu on todella hyvä ollut aina. Niitä on ihana seurata.

  • Anna joulukuu 2, 2018 11:37 am - Vastaa

   Ihana Ida, kiitos! <3 Tsemppiä oravanpyörään, toivottavasti pako onnistuu jos niin tahdot <3

 12. Sateenmuru marraskuu 26, 2018 2:57 pm - Vastaa

  Sinun blogissa on niin kiva ja kevyt tunnelma, että tulin lukemaan paratiisirannoista, vaikken niitä omilla matkoillani metsästäkään. Harmaan taivaan alla nuo rantakuvat saavat kyllä matkakuumeen nousemaan: suuntaisin mieluiten Uuteen-Kaledoniaan näistä kohteista. Aurinkoista viikkoa!

  • Anna joulukuu 2, 2018 11:39 am - Vastaa

   Kiva kuulla! Auringonpilkahduksia myös sinne ja ihanaa joulun odotusta!

 13. Aino Aloha marraskuu 26, 2018 5:10 pm - Vastaa

  Ooh wau! Omien kokemusten perusteella ykkössijan vie Filippiinit. Tämän talven lomalla olisi ihana päästä bongailemaan uusia paratiisirantoja, kohde vain vielä hakusessa. Ja hitsiläinen kun nuo Fidzit ovat niin kaukana!

  • Anna joulukuu 2, 2018 11:40 am - Vastaa

   Filippiineiltä löytyy kyllä ihania rantoja! Australiassa asuessa täytyy usein lentää tosi kauan päästäkseen johonkin, mutta siitä tykkään, että Tyynenmeren saaret on sentään suht lähellä.

 14. Susanna marraskuu 27, 2018 11:20 pm - Vastaa

  Australia ja Malediivit, niihin lähtisin mielelläni

 15. Susanna marraskuu 27, 2018 11:21 pm - Vastaa

  Australia ja Malediivit, niihin lähtisin mielelläni!

 16. Liisa - Studying the World marraskuu 29, 2018 5:41 pm - Vastaa

  Näistä ei ole omalla listallani yksikään – vielä! Mielelläni kyllä testaisin ne kaikki, hahah. Ihania paikkoja ja ihania kuvia!

 17. Lotta-Maaria / delfiininselassa marraskuu 30, 2018 3:43 pm - Vastaa

  Onpa kyllä ihania valkohiekkaisia rantoja! Malediivit on olleet pitkään suunnitelmissa, mutta varmaankin paikallisen kulttuurin ja resorttien hajautuminen erilleen on saanut siirtämään reissua. Isle of pines täytysi kyllä kokea joskus!

 18. Pia / Lyhyenä hetkenä marraskuu 30, 2018 11:51 pm - Vastaa

  Voi miten mielettömiä kuvia ja rantoja! Paratiisisaaret ja valkoinen hiekka ovat molemmat minulle toistaiseksi vieraita asioita. Yleensä tulee valittua aktiivisempia kohteita ja rannoilla kuljeskelu jää harmi kyllä minimiin. Mutta jos vielä joskus astelen alttarille, rakkausloma pitää ehdottomasti varata johonkin näistä kohteista!

 19. Eve, Jetlaggies joulukuu 1, 2018 9:59 am - Vastaa

  Ihania rantoja ja olitpa onnistunut ottamaan juuri sellaisia paikkoja Oseaniasta, jonne ei itse olla vielä ennätetty <3 Listattiin äskettäin TOP 8 rannat maailmalta yhteen postaukseen ja moni meidän turkoosi suosikki löytyi Karibialta.

 20. Periaatteen Nainen joulukuu 1, 2018 10:07 am - Vastaa

  Vau mitä rantoja! Huikeita nuo männyt Uusi-Kaledoniassa. Itse olen palmutyttö henkeen ja vereen, mutta ne tuovat kyllä aika hauskaa tunnelmaa kuviin valkoisen hiekan kanssa.

 21. Paula - Viinilaakson viemää joulukuu 2, 2018 6:26 am - Vastaa

  Ihan mielettömiä biitsejä! Itse haaveilin aina, että menen Malediiveille häämatkalle. En ole vieläkään sinne päässyt mutta toivottavasti vielä pian pääsen. Häämatkakohde Havaijillakaan ei ollut hullumpi.

 22. Rosa joulukuu 2, 2018 7:53 am - Vastaa

  Kiinnostava postaus kun en itse ole kohteita miettinyt rantojen kautta ja enpä ollut käynyt missään näissä maista paitsi Australian Sydneyssä olin kerran päivän enkä käynyt rannalla. Pari kertaa olen ollut lomalla, jossa aikaa on vietetty myös rannalla. Mauritiuksen rannat eivät tehneet vaikutusta, Nigaraguan Pienellä Maissisaarella oli hiukan paratiisin fiilistä ja Thaimaan Railayssa taisi olla vain liian kuuma minulle.

Jätä kommentti