Seuraava kohteemme road tripillä Australian länsirannikolla oli suosittu rantalomakohde Coral Bay. Coral Bay on kuuluisa korallistaan, jota pääsee snorklaten ihailemaan lähempänä rantaa kuin missään muualla maailmassa. Tämä Ningaloo Marine Parkin alue ulottuu etelässä Shark Bayhin asti ja pohjoisessa Exmouthin kylään, jonne suuntaamme seuraavana. Alueen koralleiden sekä muun vedenalaisen maailman sanotaan kilpailevan Great Barrier Reefin kanssa.

coral bay

Vaikka Western Australian Korallirannikolle tullaan ensisijaisesti nauttimaan rantaelämästä, löytyy täältä paljon muutakin. Matkalla kohti Coral Bayn kirkkaita vesiä pysähdyimme Carnarvonin kaupungissa. Carnarvon on kuuluisa vihannes- ja hedelmäplantaaseistaan, jotka myyvät paikan päällä tuorettakin tuoreempia, halpoja herkkuja. Siispä pienen jääkaappimme tilavuutta uhmaten shoppasimme vasta poimittua papaijaa, yrttejä, munakoisoa ja muita herkkuja.

coral bay, western australia

Upeita koralleja ja pari mieletöntä rantsua taas, tutuksi tullutta valkoista hiekkaa ja kirkasta vettä jne. jne. jne. Pari päivää meni taas nopeasti nahkaa ruskistaessa ja snorklaillessa. Hmm… Ihan kuin tämä blogi alkaisi hieman toistamaan itseään! Ei juuri uutta auringon alla!

coral bay, länsi-australia

Vielä toistaiseksi emme ole jatkuvaan brunaamiseen ja vedessä lillumiseen kyllästyneet. Jos sellainen hetki tulee, muistutamme itseämme, että hyvin pian koittaa aika, jolloin juoksemme taas oravanpyörässä räntäsateessa vain kaihoisasti muistellen näitä aikoja.

IMG_8004 (800x591)

 

Meille riitti Coral Bayssä pari päivää, sillä onhan läntisessä Australiassa vielä monta muutakin paratiisirantaa, joilla emme ole vielä loikoilleet! Siispä pysykää linjoilla!