Luoteis-Australiassa Exmouthin kupeessa sijaitsevasta Cape Rangen kansallispuistosta löytyy muutakin kuin rantoja, vaikka ne kansallispuiston kohokohta ovatkin. Meillä aktiviteetteja dominoi rantakoomailu, mutta jottei ihan mene löhöilyksi, kävimme sentään yhtenä päivänä reippailemassa läheisellä Yardie Creekillä. Punaisten jyrkänteiden keskellä virtasi kirkkaansininen joki. Ei paskemmat lenkkimaisemat!

cape range, exmouth

cape range, exmouth

cape range, exmouth

Viimeisen auringonlaskumme Cape Range National Parkissa ihailimme Sandy Bayssä ennen kuin lähdimme ajelemaan pois kansallispuistosta auringon laskettua horisonttiin. Koko road tripin ajan Melbournesta asti olin panikoinut, että ajamme kengurun päälle. Kiljaisin, kun kenguru melkein loikkasi auton eteen Rohanin väistäessä täpärästi. Yhtäkkiä tienreunat olivat täynnä kenguruita. 50 kilometrin matkan ajoimme silmät tarkkana korkeintaan neljääkymppiä, kun molemmin puolin tietä kymmenet ja kymmenet kengurut näyttivät mutustivat ruohoa, valmiina syöksymään pakun eteen.

auringonlasku exmouthissa

cape range auringonlasku

Kerrassaan hämmentävä kokemus. Toki tiesimme, että kengurut tulevat piilostaan auringonlaskun aikaan, mutta tässä mittakaavassa emme olleet nähneet niitä missään. Tätä ennen olimme nähneet kansallispuistossa vain pari hassua kengua, ja nyt satoja ilmestyi kuin tyhjästä. Kamikazekengurut näyttivät olevan oma lajinsa. Viime hetkellä kengurut itsetuhoisesti syöksyivät kuolemaansa, ja kuin ihmeen kaupalla pääsimme perille ilman yhtään ruumista omallatunnollamme.

exmouth, australia

Perille päästyämme, illallista mussuttaessa arvioimme, montako kengua tuli nähtyä. Tulimme siihen lopputulokseen, että ihan vähintään viisisataa kengua, ehkä jopa kaksinkertaisesti. Yli 500 kengurua tien laidassa, ihan hullua! Useimmiten kengut loikkivat ihmisiä pakoon jo kaukaa, mutta näitä ei näyttänyt hetkauttavan ison pakettiauton vierestä hurauttaminen, vaan jatkoivat muina kenguina ruohon mussuttamistaan, monilla vauva-joey pussissa.

cape range kansallispuisto

Exmouthissa heitimme kolikkoa, lennämmekö Darwinista Kambodzaan vai Filippiineille. Filpparit voittivat, ja buukkasimme samantien menopaluun Manilaan kuukauden päähän! Näin ollen, meidän piti muutaman päivän jälkeen hylätä haikein mielin Cape Rangen unelmarannat ja alkaa tehdä tietämme pikkuhiljaa kohti Darwinia.