Monkey Mia ja emujen hyökkäys

Western Australian Monkey Mia oli ehdottomasti yksi road tripin kohokohdista. Voisin hehkuttaa Monkey Mian ihania delfiinejä loputtomiin. Tiesittekö muuten esimerkiksi, että delfiinit muuttuvat vaaleanpunaisiksi, kun ne ovat oikein innoissaan? Mutta koska Monkey Mia on muutakin kuin delfiinejä, jatketaan!

Monkey Mian ranta

Monkey Mian ranta

Monkey Miassa voi nauttia Australian länsirannikon maisemista parhaimmillaan. Ihmiset tulevat Monkey Miaan delfiinien perässä, mutta jäävät sen letkeän tunnelman ja rantaelämän vuoksi. Monkey Mian ranta onkin oikein mukiinmenevä, ja auringonlaskut unohtumattomia! Liittyipä seuraamme kerran myös pieni nokkasiili.

Monkey Mian ranta

Nokkasiili

Meidän Monkey Miassa ollessamme siellä oli hienoinen emuongelma. Henkilökunta varoitti meitä hulluista ja aggressiivisista emuista. Koko alue oli täynnä emuja. Emuja rannalla. Emuja leirintäalueella. Emuja tenniskentällä. Emuja keittiössä. Emuja joka paikassa!

Emu tenniskentällä

Ja nämä emut olivat nälkäisiä! Jengin kokkaillessa Monkey Mian leirintäalueella emut tulivat röyhkeästi osille nokkimaan kädessä olevaa lautasta! Meidän oli syötävä toisen vahtiessa puutarhatuoli aseena. Tyhjät lautaset käytiin äkkiä nokkimassa ruoanjämien toivossa. Yksi paistinpannu taisi mennä nokkimisesta pilalle. Hirveästi vastalauseita emme uskaltaneet esittää, sillä emut voivat olla vaarallisia. En epäile yhtään, että halutessaan emu voi aika äkkiä kynsiä ihmiseltä sisuskalut ulos tai nokkia silmät puhki.

Emuja leirintäalueella

Monkey Mian emut

Eikä tässä vielä kaikki. Auton ovien ollessa auki, emut tunkivat röyhkeästi kaulansa ovesta sisälle ja nokkivat kaiken läpi ruoan toivossa. Auton ovien ollessa kiinni, ne nokkivat ikkunoita! Ei kovin terävää porukkaa. Emut vihaavat koiria, ja koiranomistajilla oli Monkey Miassa vaikeaa emujen hyökätessä koirien kimppuun heti kun silmä välttää.

Risteily Monkey Miasta

IMG_7958 (800x447)

Monkey Mian auringonlasku

Kävimme Monkey Miassa myös auringonlaskuristeilyllä. Siemailimme viiniä ja seikkailimme katamaraanilla Shark Bayn dugongeja eli merilehmiä ja muita otuksia etsien. Turkoosi vesi loi upean kontrastin punaiseen hiekkaan. Bongasimme lisää delfiineitä ja yhden kilpikonnan. Kohtuullisen romanttista, etten sanoisi!

Merikilpikonna

Shark Bayn maisemia

DSC_5976 (800x526)

Monkey Miassa olisimme mielellämme viettäneet enemmänkin aikaa, mutta moottoritie on kuuma, ja Länsi-Australiassa nähtävää riittää. Surullisin mielin sanoimme näkemiin Monkey Mian delfiineille. Hyvästit ne eivät olleet, sillä tänne tullaan taatusti takaisin! Yövyimme seuraavan yön meren rannalla noin sata kilsaa Monkey Miasta. Auringonlaskussa bongasimme muutaman selkäevän hyppivän aalloissa. Kolme delfiiniä tuli rantaan toivottamaan meille näkemiin!

DSC_6054 (800x513)