Luonnon rauhassa Melbournen Dandenongsin vuoristossa

Ikävöin Suomessa asumisesta paljon luonnon läheisyyttä. Vaikka joka päivä oli helppo painua metsään lenkkeilemään. Näin Melbournen suurkaupungin keskustassa asuessa lähin luontokohde on tunnin matkan päässä. Puistoja toki riittää, mutta ei se ole sama asia.

Suosittu kohde päiväretkelle Melbournesta on läheinen Dandenong Rangesin vuoristo. Kovin korkea se ei ole, korkein nyppylä yltää vaivaisen 663 metrin korkeuteen. Myös Dandenongsin vuoristoon ajelee Melbournen keskustasta sen tunnin verran.

Viime perjantaina kävimme täällä päiväretkellä pitkästä aikaa vetämässä keuhkot täyteen raikasta ilmaa. Tässä kuvasadon parhaimmistoa useammalta Dandenongsin reissuita.

Tänne tullaan paitsi luonnon rauhan, myös hikitreenin perässä. Dandenongsin 1000 Steps eli tuhat porrasta on fitnessintoilijoiden suursuosiossa. Arkipäivänäkin porukkaa riittää.

Hiki tuli, mutta upeiden puusaniaisten varjossa kiivetessä sitä ei edes huomannut.

1000 Steps, Dandenongs

Dandenong Ranges, Melbourne

Pusikossa rapisteli vallabi, ja pysähdyimme sitä innolla snäppäämään ja kuvaamaan.

“What can you see?” Vastaantuleva aussileidi kysyi.

“A wallaby!”

“Oh. Cute”, nainen sanoi, ja jatkoi matkaa edes vilkaisematta puskaan. Ausseille kengurut ovat arkipäivää.

Huipun saavuttaminen on antikliimaksi, sillä minkäännäköisiä näkymiä täältä ei saa.

Maisemia varten kannattaa ajaa Sky High -näköalapaikalle Mt Dandenongin huipulle. Täältä löytyy myös ravintola. Maisemat avautuvat yli Melbournen kaupungin aina kauas horisonttiin saakka.

Läheltä löytyy satumainen kuningaseukalyptusten metsä. Nämä eukalyptuspuut ovat maailman toiseksi korkeimpia puita, ne voivat olla jopa 100 metriä korkeita ja 400-500 vuotta vanhoja. Läheltä löytyy myös vesiputouksia.

Dandenongs, Melbourne

Dandenongs, Melbourne

Metsää asuttavat paitsi vompatit ja kengurut, myös lyyralinnut, ja yhden bongasimmekin kipittämässä polun poikki. Lyyralinnut ovat ihmeellisiä lintuja, ne nimittäin matkivat mitä tahansa ääniä, kuten muita lintuja, kännykän soittoääntä tai vaikka moottorisahaa. Pusikossa naukuva kissa saattaa hyvinkin siis olla lintu! Luulin muuten pitkään, että lyre bird on liar bird, ymmärrettävistä syistä!

Tsekkaa tästä videosta, kun lyyralintu matkii muun muassa auton varashälytintä ja kameran suljinääntä.

Dandenongs, Melbourne

Läheinen Alfred Nicholas Gardens on kuvauksellinen paikka. Täällä syksyn väriloisto ei ollut vielä ihan parhaimmillaan, mutta kaunis paikka silti, olisi pitänyt tuoda piknik-vehkeet mukana!

Tunnelma täällä on niin seesteinen, että tuntuu, että puhuakin pitäisi kuiskaten.

Jos viivyt Melbournessa kauemmin, päiväretki Dandenongsin vuoristoon kannattaa. Alueelta löytyy viehättäviä majoituspaikkoja, joten viivy ihmeessä kauemmin! Kahville, lounaalle tai vaikka high tealle loistava paikka on Piggery Cafe.


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.