Melbourne korkeuksista x 3

Kaupunkeja, etenkin pilvenpiirtäjien suurkaupunkeja, on aina hieno päästä kuikuilemaan korkeuksista. Tässä pari vinkkiä Melbournen näköalapaikoille, mukana myös ilmaiset näkymät penninvenyttäjälle tai reppureissaajalle!

Australian suurkaupungit eivät maailman metropolien rinnalla ole jättikokoisia, eikä kovin korkeaksi rakennettuja, vaikka pilvenpiirtäjiä nouseekin tiuhaa tahtia lisää. Näkymät ovat joka tapauksessa henkeäsalpaavat!

Melbournen Southbankissä 285 metrin korkeudessa seisoo ikoninen Eureka Skydeck, Australian korkein näköalatasanne.

Kun Eureka rakennettiin, se oli maailman korkein asumiseen tarkoitettu pilvenpiirtäjä. Nykyään se on 15. korkein, ja Austalian toiseksi korkein rakennus. 88. kerroksen näköalatasanteelle noustessa ottaa hiukan mahanpohjasta. Kun kävin täällä ensimmäisen kerran, oli tuulinen päivä, ja tornin huojuminen hirvitti korkean paikan kammoista. Tasanteelta avautuvat näkymät ympäri Melbournen.

Eureka on paras nautittuna viinilasillisen kera auringonlaskussa katsellen, kun kaupungin valot syttyvät.

Jos korkeat paikat eivät kuumota, tarjolla on lisämaksusta myös The Edge -kokemus. Lasikuutio, jossa lattiakin on lasia.

Hinta Eurekaan on $20. Kaksi visiittiä samana päivänä maksaa $5,50 ekstraa, The Edge -kokemus $12.

Melbournen maailmanpyörä, 120 metriä korkea Melbourne Star sijaitsee keskustan kupeessa Docklandsissä. Näkymät eivät kenties piekse Eurekaa, mutta kokemuksena maailmanpyörä oli meistä paljon miellyttävämpi.

Porukkaa ei ollut meidän täällä ollessamme paljon liikenteessä, ja saimme vaunun kokonaan itsellemme. Vaunu kiertää ympyrän puolessa tunnissa. Ylhäältä näkymät avautuvat 360 astetta joka suuntaan.

Puoli tuntia tuntui menevän hetkessä, ja innostuimme niin, että maksoimme $2 uusintakierroksesta. Upeiden maisemien ihailu oman yksityisvaunun rauhasta pieksi Eurekan ryysiksen. Ensi kerralla skumppapullo mukaan!

Pyörähdys Melbourne Starin kyydissä kustantaa tällä hetkellä aikuiselta $32,40.

Maailmanpyörään tai Eurekaan on usein helppo löytää alennuskuponkeja.

Viimeinen vinkki niille, joilla kukkaronnyörit ovat tiukassa. Melbournen Sofitel -hotellin 35. kerroksen julkisista vessoista avautuvat maisemat yli Yarra-joen aina kauas horisonttiin asti!

Sofitel Melbourne

Klikkaa tästä itsesi takaisin Melbournen kaupunkioppaaseen