VINKIT Melbournen katutaiteeseen ja mistä sitä löytää

Australian Melbourne on kuuluisa katutaiteestaan ja epäilemättä yksi maailman street art -pääkaupunkeja. Ne kuuluisimmat katutaiteen peittämät kujat ovat nykyään pääosin töherrysten peitossa, kun todelliset taiteilijat suuntaavat muualle. Melbournen katutaide on kuin rakkaus – etsimällä sitä ei välttämättä löydy, vaan useimmiten sattumalta. Vinkkejä katutaiteen löytämiseen on vaikea antaa, sillä siellä missä tänään seisoo upea taideteos, ei välttämättä ensi viikolla enää löydy töherryksiä kummempaa.

Olisi sääli missata yksi maailman isoimmista ilmaisista taidenäyttelyistä, joten tässä kuitenkin muutama suuntaa antava vinkki street art -kierrokselle Melbourneen!

Melbourne katutaide

Melbourne street art

Kujia kierrellessä ei ole ollenkaan harvinaista törmätä taiteilijaan työssään.

Melbournen kujat

Melbournen seinillä ei yhteiskunnallisia kannanottoja myöskään peitellä.

Melbourne street art

Melbournen katutaide

Kujilla kannattaa seikkailla ajan kanssa, muuten pienet mielenkiintoiset yksityiskohdat jäävät helposti huomaamatta. Perinteisen spraymaalin rinnalle on noussut paljon muita taiteenmuotoja!

Kuuluisimmilla kujilla ei ole harvinaista nähdä tv-kameroita tai vaikka hääkuvauksia käynnissä.

Myös Melbournen kahviloissa ja ravintoloissa arvostetaan katutaidetta.

Melbournen street art

7 vinkkiä katutaiteen metsästykseen Melbournessa

1. Hosier ja Rutledge Lane

Se kuuluisin katutaiteen täyttämä kuja. Nykyään monia töherryksistä ei kyllä hyvällä tahdollakaan voi kutsua taiteeksi, silti väriä riittää! Hosier Lanen kätköistä löytyy myös esimerkiksi kuuluisa tapasravintola Movida.

Melbournen street art vinkit

2. ACDC Lane ja Duckboard Place

Melbournen ACDC Lane edustaa kaupungin rakkaussuhdetta rokkiin, sijaitseehan sen kätköissä myös kaupungin kuuluisa rokkibaari Cherry Bar. Australialaisten rokkijumalten mukaan nimetyltä kujalta löytyy useimmiten yhdet keskustan hienoimmista teoksista.

Melbournen paras street art