Mitä tehdä Ubudissa – 10 vinkkiä

Balin sisämaan Ubud on vehreää viidakkoa, loistavaa ruokaa, shoppailua, kulttuuria ja joogaa. Ubudista on vuosien varrella kehittynyt vilkas turistikeskus, mutta keskustan ulkopuolella majoittumalla rauhaa rakastavatkin viihtyvät. Mutta mitä Ubudissa sitten kannattaa tehdä? Tässä nähtävyyksiä ja muuta tekemistä Ubudiin suuntaaville.

mita tehda ubudissa

1. Vieraile apinametsässä.

Ubudin Monkey Forest on Balin suosituimpia turistikohteita. Se tarkoittaa sitä, että porukkaa riittää. Silti se on vierailun arvoinen kohde. Jotta kokemus olisi miellyttävä, tähtää aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltapäivään. Lue lisää vinkkejä Ubudin apinametsään täällä.

Ubudin apinametsa

2. Herkuttele Ubudin ravintoloissa.

Ubud on kuuluisa etenkin vegaanisista, raakaravintoa suosivista terveellisistä ravintoloista, joten täällä kannattaa antaa pupunruoalle mahdollisuus. Mutta älä unohda myöskään balilaista keittiötä! Ravintoloita löytyy halvoista warungeista upeissa puitteissa sijaitseviin fine dining-ravintoloihin.

Lue myös: Mitä syödä Balilla

13 terveellistä ravintolaa Ubudissa

3. Shoppaile matkalaukku täyteen.

Ubud on täynnä ihastuttavia pikkuputiikeita, joista löytyy vaikka mitä sisustustavarasta joogavaatteisiin. Ubudin tori on myös käymisen arvoinen, mutta ruuhkia välttääkseen kannattaa täälläkin tähdätä aikaiseen aamuun tai myöhäiseen iltapäivään.

4. Seikkaile Tegalalangin riisiterasseilla.

Tegalalangin riisiterassit sijaitsevat noin puolen tunnin ajomatkan päässä Ubudista. Paikka on täynnä turisteja, eivätkä riisiterassit varmasti ole edes Balin kauneimpia. Mutta jos aikaa on vähän, Tegalalang on helppo yhdistää Ubudin vierailuun.

Terasseille maksetaan pieni pääsymaksu. Huom! Riisiterassit ovat yksityisomistuksessa, ja alhaalla terasseilla eri maanomistajat pyytävät vielä erikseen maksua maan läpi kulkemisesta. Pieni tippi riittää.

Tegalalangin alueelta löytyy myös kuvauksellisia keinuja ja ravintoloita upeilla näkymillä riisiterasseille. Matkalla Ubudista Tegalalangiin ajat ohi lukemattomien käsityökauppojen, joista saa halvalla sisustustarvikkeita lampuista peileihin.

ubud vinkit

5. Ui vesiputouksen alla.

Tästä ei aamusuihku parane! Tunnin ajomatkan säteellä Ubudista löytyy useampia näkemisen arvoisia vesiputouksia. Tegenungan on Ubudin vesiputouksista kuuluisin, mutta myös ruuhkaisin.

Ubud vesiputous

6. Lenkkeile Campuhan Ridge Walkin vehreissä maisemissa.

Harjun huipulla kulkeva Campuhan Ridge Walk on yksi suosikkipaikoistani Ubudissa. Kauneimmillaan se on aikaisin aamusta tai myöhään iltapäivästä. Campuhan Ridge Walk venyy 9 kilometrin pituudelle, mutta useammin siitä kävellään lyhyt parin kilometrin pätkä.

campuhan ridge walk

7. Löydä sisäinen joogisi.

Ubud on Balin ja yksi koko maailman joogakeskuksista, joten tämä on täydellinen paikka uppoutua joogan maailmaan. Ubudin suosituin joogapaikka on ihana Yoga Barn.

8. Keinu viidakon yllä.

Balin keinuista on tullut oikea villitys. Niistä innostuvat instagrammaajien lisäksi adrenaliinilajien ystävät. Kuuluisin keinupaikoista on Bali Swing. Ellet pamahda paikalle heti paikan avattua ovensa, valmistaudu jonottamaan. Saman tien varressa, kävelymatkan päässä sijaitsee kuitenkin useita muita, lähes identtisiä keinupaikkoja!

9. Uppoudu balilaiseen kulttuuriin.

Ubud on Balin kulttuurikeskus. Täällä voit vierailla museoissa, temppelissä, kuninkaallisessa palatsissa, käsityöpajoilla tai vaikka mennä katsomaan balilaista tanssiesitystä, joita järjestetään joka ilta.

10. Hemmottele itseäsi spa-hoidoilla.

Miten olisi hieronta, joka päättyy kukkakylpyyn vehreillä viidakkonäkymillä? Hemmotteluhoitojen lisäksi Ubudista löytyy myös paljon erilaisia ayurvedisia hoitoja ja parantajia.

Kaikki Bali-postaukset löydät täältä.

Kaikki postaukset Ubudista täällä.