Pyöräretki Balilla

Yksi parhaista tavoista nähdä Balilla muutakin kuin turistirysät on lähteä pyöräretkelle. Pyöräretki alamäkeen läpi balilaisen maaseudun kuulostaa rennolta, eikö?

Kun siis saimme tarpeeksemme luksusvillan poolilla levyttämisestä, päätimme ottaa fillarit alle.

Meidän pyöräretkemme tosin osoittautui hieman erilaiseksi kuin mitä odotimme. Loppupeleissä pyöräretki vaati kolme uhria.

mt batur, bali

Retki lähti Kintamanin ylängöltä Mt Baturin tulivuoren kupeesta, ja iso osa matkasta oli pelkkää alamäkeä. Tässä helteessä sekin riitti siihen, että soija virtasi.

Odotellessa muita matkaan lähteviä turankeja nautimme kevyen aamiaisen mahtavilla maisemilla. Sitten ei muuta kun tsygät alle ja kypärät päähän.

mt batur, bali

pyöräretki balilla

Mielessä kävi, että Ausseissa tämä retki ei olisi koskaan mahdollista ilman paperien allekirjoittamista siitä, että pulju ei ole vastuussa mahdollisista henkilövahingoista tai kuolemista. Kypärän lisäksi aihetta olisi myös ollut kokovartalohaarniskaan tai vähintään polvisuojiin.

söpöjä rakennuksia

Meikäläinenhän ei syty ollenkaan extreme-lajeihin enkä saa minkäänlaisia kicksejä adrenaliiniryöpyistä.

Pian pyörän selkään hypättyäni huomasin, että alamäki olikin hieman jyrkempi kuin mitä odotin. Ja kaiken kukkuraksi täynnä kuoppia ja muita ansoja.

Riisin sadonkorjuuta Balilla

Hitaasti jarrutellen alas siitä kuitenkin selvittiin. Onneksi jarrut pelasivat.

Kaikki muut kymmenisen hullua turistia sen sijaan pyyhälsi tuhatta ja sataa alas mäkeä ollenkaan jarruttamatta.

Todistusaineistoa kuumottavasta alamäestä ei jäänyt, kun epätoivoisesti yritin pysyä muiden hullujen perässä. Jäimme varmaan kilometrin jälkeen muista, mutta henkeni on minulle kallis.

Eikö näillä tyypeillä ole minkäännäköistä itsesuojeluvaistoa?

Riisin sadonkorjuuta Balilla

Surullista, mutta en ollut yhtään yllättynyt siitä, mitä kävi seuraavaksi. Joku veti lipat. Siihen mennessä, kun pääsimme paikalle, kundia kasvot aivan veressä kiikutettiin jo autolla kiireellä pois.

Hetken päästä toinen turisti tippui pelistä pois. Ei siinä voinut kuin pudistella päätään koko meiningille.

hääjärjestelyjä Balilla

Pysähdyimme paikallisessa kylässä, jossa oli hääjärjestelyt käynnissä. Koko porukalla laitettiin koristeluja ja safkoja kokoon. Meidät otettiin vastaan hymyissä suin, ja maistiaisiakin tyrkytettiin, herkullisia balilaisia kanavartaita.

Pyöräretki Balin riisiterasseilla

Matka jatkui, ja alamäki luojan kiitos loppui. Välillä poljimme läpi riisiterassien kulkevien polkujen. Täälläkin piti edetä varovasti paikoittain mutaisen ja kuoppaisen polun vuoksi.

Täällä retkemme vei kolmannen uhrinsa, kun mukana matkassa ollut intialaistyttö kaatui pienessä alamäessä mutaan ja satutti jalkansa.

Balin riisiterasseja

Alamäen loputtua retki muuttui nautinnolliseksi. Mielettömiä maisemia, hiljaisia kyläteitä, temppeleitä ja loputtomiin riisiterasseja. Vastaan tulevat lapset iloisesti tervehtivät, vilkuttivat ja joskus juoksivat perään.

Balin riisiterasseja

Pääsimme myös tutustumaan paikallisten naisten riisin sadonkorjuuhun, mikä on täällä tarkkaa ryhmätyötä. Iloiset naikkoset mielellään opastivat meitä sadonkorjuun saloihin, vaikka yhteistä kieltä ei ollutkaan.

riisin sadonkorjuuta Balilla

riisin sadonkorjuuta Balilla

Vaikka alkumatka olikin hullun hommaa, loppumatkasta retki oli antoisa.

Näitä pyöräretkiä järkkää Balilla yksi jos toinenkin pulju, joten kannattaa ehdottomasti tehdä vertailua. Tällä retkellä homma vaikutti hieman hutiloiden järkätyltä.

Lue myös: KOHDEOPAS – BALI

Tärkeimmät vinkit Balille

Mitä tehdä Balilla – 40 ideaa lomanviettoon