Luksushuvila riisiterassien yllä Ubudissa

Bali on aina hyvä idea. Tällä kertaa aloitimme Balin reissun Ubudista, jossa vietimme ensimmäiset kolme päivää ihanassa villassa Tegalalangin riisiterasseilla. Balin reissaajat, tässä yksi oiva majoitusvinkki Ubudiin!

Bali Ubud majoitus

Pondok Sebatu – Balilaista tyyliä upeilla näkymillä

Pitkän ja uuvuttavan reissun jälkeen Ubudiin tervetuliaisdrinksut nautittiin varsin hulppealla näkymällä Pondok Sebatun huvilassa. Pondok Sebatusta löytyy useampi luonnon helmaan jyrkkään rinteeseen pystytetty bungalow. Jokainen on upean yksityiskohtaisesti perinteiseen balilaiseen ja jaavalaiseen tyyliin rakennettu, ja ylimmistä avautuvat mahtavat maisemat.

Bali Ubud majoitus

Pulitimme huoneesta noin sata euroa yöltä, mikä on aika paljon, kun ollaan Balilla. Alla on bungalow, minkä sillä sai:

Pondok Sebatu villa, Ubud, Tegalalang

Pondok Sebatu villa, Ubud, Tegalalang

… Paitsi, että meillä kävi munkki, ja saimme ilmaisen upgreidin ylelliseen kahden makuuhuoneen huvilaan unohtumattomilla näkymillä Tegalalangin riisiterasseille.

Victory-Baby-Meme-08

Omalla isolla uima-altaalla varustettu huvila oli ehdottomasti yksi parhaista, missä olemme ikinä yöpyneet. Kiitsat vaan Pondok Sebatulle. Normihinta taitaa olla jotain parinsadan tienoilla yöltä.

Pondok Sebatu villa, Ubud, Tegalalang

Pondok Sebatu villa, Ubud, Tegalalang

Jos nyt jostain on valitettava, niin kylppäri saa meiltä ”vain” neljä tähteä. Mutta kuka muu rakastaa näitä pylvässänkyjä? Tämmöinen on ehdottomasti saatava myös kotiin jonakin päivänä.

balilainen pylvässänky

Ubudin komeat riisiterassit

Ubudia on perinteisesti pidetty Balin kulttuurin, arkkitehtuurin ja taiteen keskuksena. Paikka on nykyään aika erilainen kuin ensimmäisellä visiitilläni yli kymmenen vuotta sitten. Ubud on nykyään yksi Balin isoista turistikeskuksista, ja kaduilla tulee vastaan pääasiassa länkkäreitä.

Ei Ubud silti pilalla ole. Riippuu, mitä etsii. Käsitöiden, temppeleiden ja Monkey Forestin lisäksi Ubud houkuttelee nykyään myös myös jooga- ja terveysretriiteillään, putiikeillaan ja ravintoloillaan.

balilainen ruoka

Pondok Sebatun huvilat sijaitsevat puolen tunnin ajomatkan päässä Ubudista pikkuruisen Sebatun kylän kupeessa maaseudulla. Huvilalta järkättiin ilmaisia kyytejä Ubudiin useamman kerran päivässä.

Meillä ei ollut tarvetta joka päivä liikahtaa altaan reunalta. Ystävällinen henkilökunta kiikutti meille safkatkin altaalle, jotta laiskuutemme olisi täydellistä.

IMG_0583 (1024x676)

Majoitus Ubudissa

Lähellä sijaitsevat 600 metriä korkeaan rinteeseen pystytetyt Tegalalangin riisiterassit ovat suosittu turistikohde. Kadut ovat täynnä turistikrääsäkauppoja ja ylihinnoiteltuja, keskinkertaisia, mutta mahtavilla maisemilla varustettuja ravintoloita.

Me emme jaksaneet terasseja täällä kaikkien muiden turistien kanssa sen kummemmin ihmetellä, kun kerran meillä oli omat näkymät suoraan altaasta.

Tegalalangin riisiterassit

Tegalalangin riisiterassit

Muille balilaisen sisustustyylin rakastajille vinkkinä, kun täältä lähtee ajelemaan kohti Ubudia, yli kymmenen kilsan pituudelta löytyy kauppoja vieri vieressä myyden kaikkea huonekaluista sisustustavaraan. Täällä Tegalalangin Handicraft Centressä tavara on halvempaa ja parempilaatuista kuin monessa muussa paikassa.

Tegalalangin riisiterassit, Ubud

Lähellä Tegalalangin riisiterasseja sijaitsee myös toinen suosittu turrekohde Gunung Kawi Sebatu, yksi Balin kauneimpia temppeleitä. Aikaisin aamulla Vishnulle omistetussa vesitemppelissä ei ollut ketään muuta. Viidakon ympäröimässä temppelissä aamuauringossa kuljeskelu oli taianomainen kokemus. Ainoat äänet olivat veden solina ja lintujen viserrys.

Gunung Kawi Sebatu temppeli Balilla

Gunung Kawi Sebatu temppeli Balilla

Temppeli on rakennettu luonnonlähteen ylle. Kiveen kaiverrettujen pyhäköiden lomasta löytyy puhdistusrituaaleissa käytettäviä pyhän veden altaita, pari allasta pulikoimiseen, ja lukuisia lammikoita täynnä lootuskukkia ja kaloja.

Gunung Kawi Sebatu temppeli Balilla

Teimme myös eräänä aamuna kävelykierroksen rauhalliseen Sebatun kylään, jossa pääsimme näkemään aitoa balilaista elämää. Jokaisen talon yhteydestä löytyy pieni pyhäkkö. Paikallisista iso osa on maanviljelijöitä, mutta Sebatu tunnetaan myös taiteesta ja erityisesti tanssiesityksistä ja puutöistä.

Pieni Sebatun kylä lähellä Ubudia

Sebatun torilla

IMG_0904 (669x1024)

Sebatun riisiterasseja

Pondok Sebatu on oiva paikka tukikohdaksi Balin kiertämiseen ja ennen kaikkea pakopaikaksi turistirysistä. Me olisimme voineet viettää täällä vaikka koko loman.

Varaa Pondok Sebatu täältä.

LISÄÄ IHANIA MAJOITUKSIA BALILLA

Vanhempia postauksia Balin reissuilta löydät täältä.


Varaamalla hotellit turkoosien Booking.com -kumppanuuslinkkien kautta Muuttolintu saa pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet sivuston ylläpitoa!

Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2019-03-27T05:42:10+03:00toukokuu 23, 2016|bali|

17 Comments

 1. Maarit Johanna toukokuu 24, 2016 7:36 am - Vastaa

  IHANA PAIKKA <3 Jos ei Balille aikaisemmin haluttanut, niin nyt kyllä huvittais. Harmi vaan, että täältä ei kyllä yhtään mistään saa lentoja sinne asti seitsemälläkympillä 😀
  Tuollaisilla lentohinnoilla varmasti jääkin rahaa luksushuvilaan, mutta voi järkky näitä lentohintoja sinne Suomesta. Ymmärrän kyllä miksi moni lähtee täältä ihan puhtaasti budjettimatkalle Aasiaan.
  Riisiterassit näyttää ihanilta. Voi vitsi mikä luonto tuossa onkaan ympärillä <3

  • Anna toukokuu 24, 2016 8:26 am - Vastaa

   Bali on ihana, mut toisaalta, teillä on siellä Suomessa myös niin paljon ihania paikkoja lähellä… Euroopassa riittää nähtävää, niin toisaalta miksi lähteä merta edemmäs kalaan? 🙂

 2. Meri / Syö Matkusta Rakasta toukokuu 24, 2016 10:51 am - Vastaa

  Mun poikkis haluis niin paljon Balille, mutta mä en! Oon ollut siellä joskus ja ei vaan sytytä tarpeeks. Mutta nyt kun katon tota villaa niin lähtisin vaikka tältä istumalta! Ehkä tolla tavalla Bali-reissun voisim tehdäkin, ihan omassa rauhassa, omalla altaalla ja noilla näkymillä. Ja vitsi mikä tuuri kun saitte upgraden!

  Ja hei, mikä toi blow job -kyltti on? 😀

  • Anna toukokuu 24, 2016 3:58 pm - Vastaa

   Kirjotan tästä vielä oman postauksensa, mutta Bali ei oo meidänkään suosikkikohde Kaakkois-Aasiassa. Me ravataan siellä vaan siksi, että se on yksi halvimmista paikoista lentää täältä Aussilasta, ja siellä on halpaa. 🙂
   En tiedä mikä kyltti oli kyseessä, siellä kylässä pienen mökkerön ovessa semmoinen näkyi… 🙂

   • Meri / Syö Matkusta Rakasta kesäkuu 2, 2016 8:23 pm - Vastaa

    Kyllä mä Balillakin saisin aikani varmasti kulumaan… Suomesta lennot vaan on sen verran kalliita, että yleensä menee mieluummin muualle. Onnekkaat te halpojen lentojenne kanssa!

 3. Ida toukokuu 24, 2016 12:25 pm - Vastaa

  Voihan Bali! <3 Ihanalta näyttää ^^

 4. Vintagella toukokuu 24, 2016 7:16 pm - Vastaa

  Mua ei ole houkuttanut Bali koskaan – ennen. Voi jestas mikä majoituspaikka!

  • Anna toukokuu 29, 2016 10:34 am - Vastaa

   Bali ei oo itse asiassa edes meidän suosikki, siitä kirjoitan myöhemmin vielä lisää. Mutta majoitus oli kyllä tällä kertaa kohdillaan 🙂

 5. Hanneli / duunireissaaja toukokuu 29, 2016 6:17 pm - Vastaa

  Mä oon tällainen euroopankiertäjä, mutta tuollaisen majoituksen vuoksi voisin lähteä mihin vaan, myös Balille.

  • Anna kesäkuu 1, 2016 7:36 am - Vastaa

   Hintataso onkin pääsyy, miksi tykätään Kaakkois-Aasiasta. Vaikka kyllähän Euroopastakin aika halpoja paikkoja löytyy.

 6. Virpi /Täynnä tie on tarinoita toukokuu 30, 2016 5:15 pm - Vastaa

  Aivan mahtava majoitus! Ja pylvässänky on upea! Bali kiehtoo kyllä kovin, mutta kuten joku tuolla jo mainitsi hinnat Suomesta on niin suolaiset, että samalla rahalla tekee monta matkaa Eurooppaan. 🙂

 7. Anna | TÄMÄ MATKA toukokuu 30, 2016 8:45 pm - Vastaa

  Balilla käytiin jokunen vuosi sitten ja Amedissa meillä oli oma Villa käytössä. Se oli kylä aivan ihana.

  Sinällään olen samaa mieltä kanssasi, että Bali ei tosiaankaan ole mikään ykkös kohde. Sillä on vaan sellainen hyvä kaiku, joten kaikki haluaa sinne. Kaakkois-Aasiassa on kyllä monta monta paljon parempaa paikkaa!

  • Anna kesäkuu 2, 2016 8:00 am - Vastaa

   Jep, löytyyhän Balilta paljon hyvääkin, ei me suotta sinne aina palata, mutta tosiaan ei se ykkössuosikiksi nouse.

 8. Terhi / Muru Mou toukokuu 31, 2016 9:37 am - Vastaa

  Upeat maisemat! Ubudiin voisin lähteä milloin vain uudestaan, sen verran se kolahti. Ja tykkään muutenkin Balin ilmapiiristä, luonnosta, arkkitehtuurista jne…
  Mekin mietittiin, että oltais yövytty pari yötä jossain luksusmestassa, mutta sitten järkeiltiin, että 5-10 -kertainen hinta ei anna samassa suhteessa lisäarvoa. Oltiin nimittäin todella tyytyväisiä meidän 25 euron hotelliimme 🙂

  • Anna kesäkuu 2, 2016 8:05 am - Vastaa

   Itse tykkään myös Ubudista, sinne ehdottomasti uudestaan. Tuo on ihan totta, ei se viisinkertaisesti lisää arvoa tuo. 25 eurolla voi saada Balilta jo tosi hyvätasoisen hotellin. Ei mekään koko aikaa yövyttäisi näin kalliisti, jos kyseessä olisi pitempi loma.Tällä kertaa haluttiin vain maksimirentoutuminen lyhyessä ajassa. Plus, tämä on yksi aika harvoista mestoista maailmassa missä meilläkin on varaa tämmöiseen luksukseen omalla uima-altaalla. 🙂

 9. lena / london and beyond kesäkuu 2, 2016 12:15 pm - Vastaa

  No huh mikä paikka:) Oma pooli, nuo näkymät, kirja ja drinkki kädessä. Mitäs muuta elämältä tarvitsee??? Katselin villoja Balilta taannoin, ja joitain hyviä tarjouksia löysinkin esimerkiksi 8 hengen majoitukseen. Henkeä kohti hinta tippui aika hyvin, vaikka laadukkaalta paikka ainakin kuvien perusteella näytti.

  Ja hei, jos Balille pääsee 70 eurolla, niin silloin ei vain sanota että ei… eiks vaan. 😀 Eli Bali on aina hyvä idea!

Jätä kommentti