Australian Surfers Paradise on Gold Coastin sykkivä sydän

Australian Surfers Paradise on Gold Coastin sykkivä sydän ja yksi Australian kuuluisimmista rantalomakohteista. Surfers Paradise on teemapuistoja, ruskettuneita nuoria surffareita, villiä yöelämää sekä pilvenpiirtäjiä suoraan rannalla. 

Surfers Paradisen vyöryvillä aalloilla ratsastaa pitkin päivää surffareita, joiden kultainen iho kiiltelee kilpaa loputtoman pitkän rannan kultaisen hiekan kanssa. Suoraan rannalta kohoavat Australian korkeimpiin kuuluvat pilvenpiirtäjät, joiden juurella sijaitsevalla bulevardilla vastaan lenkkeilee tai skeittailee timmejä, lihaksikkaita nuoria. Surfers Paradisessa parkkipirkotkin rullaluistelevat bikineissä.

Noin tunnin ajomatkan päässä Brisbanesta sijaitsevassa Surfers Paradisessa ei voi tylsistyä. Eläväisellä ja energisellä lomakaupungilla on paljon tarjottavaa turistille. Maailmanluokan aaltoja surffareille, teemapuistoja lapsiperheille, ravintoloita, ostoskeskuksia ja rantamarkkinoita, loistohotelleja sekä kauniita kansallispuistoja vain kivenheiton päässä.

Vaikka Surfers Paradise vetoaa myös lapsiperheisiin, se on nykyään ensisijaisesti nuorten bilekohde. Sen maankuulussa yöelämässä kohtaavat rähjäiset strippiklubit ja loisteliaat teemabaarit. Mitä tahansa teetkin, vältä Surfersia schooliesin eli koulujen loppumisen aikaan, jolloin meininki yltyy pahamaineisen hulinoivaksi.

Surfers Paradise kokemuksia
Surfers Paradise näyttää hyvältä, sitä ei käy kieltäminen.
Surfers Paradise | blogi

Surfers Paradise – Kadotettu paratiisi

Silti Surfers Paradise ei kuulu meidän suosikkikohteisiimme Australiassa. Surfers Paradise on pintaliitoinen, keinotekoinen, kovaääninen ja mauton. Surfers Paradise näyttää hyvältä, mutta sielua sillä ei ole. Myönnetään, olen haukkunut sen aikaisempien kokemusten perusteella pahuuden tyyssijaksi ja kadotetuksi paratiisiksi.

Ehkä vuosia sitten Surfers Paradise oli nimensä mukaisesti paratiisi, nykyään se on minusta lähempänä helvettiä.

Tälläkin kertaa majoituimme Surfersissa vain siksi, että sieltä pääsi kätevästi alueen kauniisiin kansallispuistoihin. Siksi yllätyin, kun löysin itseni nauttimasta muutamasta yöstämme Surfers Paradisessa.

Surfers Paradise
Surfers Paradise | Blogi

Surfers Paradise on parhaimmillaan yläilmoista

Maan kamaralla Surfers Paradisen ihmisvilinässä en viihdy. Mutta yläilmoissa hulppeasta merinäköalasta nauttien löysin itseni viihtymästä niin hyvin, että kansallispuistojen koluaminen ei enää kiinnostanutkaan yhtä paljon kuin aikaisemmin.

Olisin voinut viettää päiväkausia vain tuijottamalla merelle Stayzin kautta varatun asuntomme parvekkeelta. Sieltä kelpaa kuikuilla surffareiden menoa ja vakoilla humalaisten öykkäröintiä kaikessa rauhassa lintuperspektiivistä.

Emme malttaneet edes sulkea verhoja yöksi lumoavalta pilvenpiirtäjien mereltä. Aamuisin heräsimme mielettömiin pastelliauringonnousuihin.

Instagram pursusi palautetta: Missä tää paikka on, näyttää ihanalta! Totta se on, yläilmoista katsottuna Surfers ei näyttänyt ollenkaan pöllömmältä.

Niin paljon kuin vastustankin tornitalojen rakentamista suoraan rannalle, valehtelisin, jos väittäisin, ettenkö olisi nauttinut täysin rinnoin asunnostamme upealla merinäköalalla Surfers Paradisen ytimessä. Mutta samalla tuntui kuin olisin myynyt sieluni.

Olo oli hiukan ristiriitainen, sillä tämän näkymän takiahan niitä tornitaloja rannoille rakennetaan.No, kerran elämässä tämä synti meille suotakoon! Ja jos rehellisiä ollaan, tykkäsin tästä näkymästä vielä enemmän kuin niistä kansallispuistoista, joiden takia tänne tultiin.

Parvekkeella kippistellessämme pohdimme, onko Surfers Paradise sittenkin paikka, jota inhotaan vain siksi, että niin kuuluu tehdä?

Surfers Paradisen Q1 – Australian korkein rakennus

Koska 24. kerros ei vielä riittänyt, käväisimme aamupalalla Australian korkeimman rakennuksen, Surfers Paradisen Q1:n Skypointin näköalatasanteella. Korkeutta tornilla riittää 322,5 metriä, ja sikäli se on eteläisen pallonpuoliskon korkein rakennus. Toistaiseksi, sillä Melbourneen on nimittäin rakenteilla korkeampi.

Jos tarkkoja ollaan niin Q1 on myös korkein vain spiraalin huippuun mitattuna, ja korkein näköalatasanne löytyy jo Melbournesta.

Aamupalanäkymät olivat joka tapauksessa kohdillaan 230 metristä katsottuna!

Q1 Skypoint, Surfers Paradise | Aamiainen merinäköalalla.

En lähtisi Surfers Paradiseen rantalomalle. Mutta silti minulla on sellainen kutina, että tulen toistekin, nauttimaan merimaisemista ja kuvaamaan paratiisin kaunista pintaa.

Lue myös: Australian Gold Coast – 5 vinkkiä onnistuneeseen lomaan