Australian Rainbow Beach – Hiekkadyynejä ja loputonta rantaviivaa

Rainbow Beach on pikkukylä Australian itärannikon Sunshine Coastilla. Lomakylä tunnetaan etenkin hiekkadyyneistään ja erikoisesta kirjavasta hiekastaan, josta paikka on saanut nimensä. Rainbow Beach toimii myös Hervey Bayn lisäksi toisena porttina Fraser Islandin hiekkasaarelle.

Rainbow Beach on pieni, vain 5000 asukkaan tuppukylä noin kolmen tunnin ajomatkan päässä Brisbanesta pohjoiseen. Me olemme ihastuneet tähän syrjäiseen rantakohteeseen ja sen raukeaan lomatunnelmaan.

Rainbow Beach, Australia

Vakinaisia asukkaita on vähän, mutta Rainbow Beachin komea ranta vetää turisteja ja etenkin Australian itärannikkoa kiertäviä reppureissaajia. Olemme seikkailleet täällä pariin otteeseen, ja vuosien varrella paikka on muuttunut merkittävästi. Reppureissaajien määrä on räjähtänyt, ja palveluita on tullut lisää, vaikka niitä on edelleen hyvin vähän. Vaikka ihmismäärä on kasvanut, autiota rantaviivaa riittää edelleen silmänkantamattomiin. Rainbow Beachiltä löytyy hostelli ja leirintäalue, pari hassua ravintolaa ja pubia, sekä kyläkauppa. Majoitusta on siis rajoitetusti. Me löysimme asunnon Airbnb:stä.

Pitkin rantahiekkaa kulkee myös moottoritie, 200 kilometrin pituinen The Great Beach Drive, jota kutsutaan Queenslandin Great Ocean Roadiksi.

Brisbanen kaupungin sykkeestä tullessa unelias Rainbow Beach on kuin toinen maailma. Kunnon kauppaan pitää ajaa ainakin 40 minuuttia, ja täällä paikalliset tuntevat kaikki toisensa. Ja juuri se, raukean rento tunnelma, tekee paikasta erityisen.

Rainbow Beach, Australia

Rainbow Beach on kuin aikuisten hiekkalaatikko

Rainbow Beachin kallioista väitetään löytyvän jopa 72 eri väriä, ja hiekan uskotaan tuovan onnea ja sateenkaaren suojelua.

Alueen majesteettiset, toistasataa metriä korkeat, eri väreissä räiskyvät hiekkakalliot luovat upean kontrastin merta vasten. Näistä väreistä Rainbow Beach on saanut nimensä.

Paikallisten aboriginaalien mukaan värien taustalla on kauniin neidon ja sateenkaaren rakkaustarina. Suojellessaan neitoa pahalta hengeltä sateenkaari pirstoutui pieniksi palasiksi rantaan.

Rainbow Beach, Australia

Yksi Rainbow Beachin kohokohtia on Carlo Sand Blow, joka on  kuin massiivinen, lähes kilometrin leveä hiekkalaatikko. Hiekkadyynimaisemat ovat lähes epätodelliset. Valtava hiekkameri houkuttelee hiekkalautailijoita laskemaan mäkeä pitkin dyynejä sekä riippuliitäjiä lentelemään pitkin kallioita. Carlo Sand Blow on suosittu paikka etenkin auringonlaskun ihailuun, miksei vaikka piknikin merkeissä. 

Jos reissaat Australian itärannikolla, Rainbow Beach on oiva pysäkki yöksi tai kahdeksi. Tekemistä ei kovin pitkäksi aikaa löydy. Toivotaan, ettei turisti- ja reppureissaajavirta tästä enää kovasti kasva, ja kylä onnistuisi säilyttämään leppoisan uneliaan tunnelmansa.

Rainbow Beach Australia

Lue myös: SUNSHINE COAST – AUSTRALIAN AURINKORANNIKON KOHOKOHDAT
Brisbane – Ikuisen kesän kaupunki
Koe Australian itärannikolla ainakin nämä!
Fraser Island Kun tapasin elämäni rakkauden