Koe Australian itärannikolla ainakin nämä!

Australian itärannikko on maan suosituin turistireitti. Tänne mahtuu loputtomasti nähtävää; upeita kansallispuistoja, loputtomasti rantaviivaa, sademetsää, valliriuttaa ja rentoja rantakyliä. Mitä Australian itärannikolla kannattaa nähdä, mitä ei ainakaan kannata missata?  Tässä meidän suosikit!

maisema sydneyssä

1. Risteile Whitsundaysin saaristossa

Whitsundaysin unenomainen saaristo koostuu 74 saaresta. Whitsundaysin valkohiekkainen Whitehaven Beach on kerta toisensa jälkeen nimetty Australian kauneimmaksi saareksi. Airlie Beachin rannikkokylä toimii porttina Whitsundaysin saaristoon. Whitsundaysin saaristoon järjestetään useita eri pituisia ja erinäköisiä risteilyitä päiväretkistä useamman yön risteilyihin.

whitsundays

2. Kurkista pinnan alle Isolla Valliriutalla

Kun kerran Australiassa ollaan, täällä kannattaa kurkistaa pinnan alle ja tutustua maailman suurimpaan valliriuttaan. Suosituin portti Isolle Valliriutalle on Cairnsin kaupunki, josta järjestetään risteilyjä jos jonkinlaisia. Jos mahdollista, Iso Valliriutta kannattaa nähdä myös yläilmoista, sillä vasta siten saa kuvan sen massiivisesta koosta.

merikilpikonna
Tämän kilpparikuvan nappasin Ison Valliriutan Green Islandilla.

3. Kippistä oopperatalon terassilla

Sydneyn oopperatalo on niin ikonisen australialainen näky, että eihän sitä voi Australian matkalla missata. Suuntaa oopperatalon terassille ikimuistoisille drinksuille auringonlaskussa. Lue myös: Sydney, salarakkaani

Sydneyn oopperatalo

4. Kruisaile pitkin Great Ocean Roadia

Great Ocean Road on Australian paras road trip. Sen voi periaatteessa nähdä päivässä, mutta lähestulkoon kaikki aliarvioivat, miten paljon sieltä löytyy nähtävää. Jylhien rannikkomaisemien lisäksi Great Ocean Road tarjoaa vehreitä kansallispuistoja, vesiputouksia, ja täällä on myös helppo bongata koalia luonnossa. Jos tarkkoja ollaan, Great Ocean Road on enemmänkin Australian etelärannikkoa kuin itärannikkoa, mutta mielestäni se ansaitsee silti paikan listalla.

Lue myös: Great Ocean Road – Opas Australian parhaalle road tripille

12 apostolia

5. Sukella Cape Tribulationin sademetsiin

Cape Tribulationin ja Daintreen sademetsän alue parin tunnin päässä Cairnsistä tunnetaan paikkana, jossa Iso Valliriutta kohtaa maailman vanhimmat sademetsät. Sademetsien lisäksi Cape Tribulation tarjoaa upeita rannikkomaisemia ja luonnontilaisia palmurantoja. Lue lisää Cape Tribulationista täällä. 

6. Kruisaile jeepillä pitkin maailman suurinta hiekkasaarta 

Australian itärannikon Fraser Island tunnetaan maailman suurimpana hiekkasaarena. Jeepillä kruisailu läpi hiekassa kasvavien sademetsien on ikimuistoinen kokemus. Fraser Island on lähellä sydäntämme myös siksi, että täällä tapasimme Rohanin kanssa vuosia sitten. 

Fraser Island

7. Eksy Melbournen kujille

Melbourne tarjoaa matkailijalle eläväistä kaupunkitunnelmaa, tapahtumia, kulttuuria ja mahtavia ravintoloita. Entä tiesitkö, että Melbournessa voit myös bongata pingviinejä? 

Lue myös: KAUPUNKIOPAS: MELBOURNE 

Melbourne

8. Ratsasta aalloilla Gold Coastilla

Australian Gold Coastilla on muutakin tarjottavaa kuin Surfers Paradisen pintaliitomeininki. Tutustu pykälää rauhallisempiin alueisiin kuten Burleigh Headsiin, ja piipahda sisämaan kansallispuistoihin kuten upeaan Springbrookiin. 

Surfers Paradise

9. Nauti Byron Bayn boheemista fiiliksestä

Australian Byron Bay ei kenties enää ole se hippikylä, jona se aikoinaan tunnettiin. Byron Baystä on kehittynyt suosittu rantalomakohde, mutta silti se on onnistunut säilyttämään tietyn boheemin tunnelman, ja kaupunki vetää edelleen luovia vapaita sieluja puoleensa. 

10. Ui vesiputouksen alla 

Australian itärannikolta löytyy lukemattomia vesiputouksia. Esimerkiksi Cairnsin lähistöltä löytyvän Atherton Tablelands tarjoaa lukemattomia putouksia suhteellisen pienellä alueella. Lue lisää: Queenslandin vesiputouksilla

11. Paina varpaat maailman valkoisimpaan hiekkaan

Jervis Bay sijaitsee Australian kaakkoisrannikolla muutaman tunnin ajomatkan päässä Sydneystä. Täältä löydät useita upeita valkohiekkaisia hiekkarantoja, joiden hiekkaa on väitetty jopa maailman valkoisimmaksi!

Lue lisää: Jervis Bay – Maailman valkoisimmalla hiekalla

12. Maistele viiniä

Australia on merkittävä viinimaa, ja täällä ei kannata missata vierailua viinitilalle tai muutamalle. Itärannikolla niistä tunnetuimmat lienevät tunnin päässä Melbournesta sijaitseva Yarra Valley ja muutaman tunnin päässä Sydneystä sijaitseva Hunter Valley.

Lue lisää: Viinisiepon Australia – Australian viinialueet

13. Vaella Wilson’s Promilla

Wilson’s Promontoryn täytyy olla yksi kauneimmista kansallispuistoista Melbournen lähellä, jos ei kaunein. Täältä löydät upeita vaellusreittejä autioille rannoille, ja jos olet onnekas, voit nähdä vompatteja luonnossa.

14. Kruisaile ympäri Magnetic Islandia

Queenslandin Townsvillen edustalta löytyy ihastuttavan vetovoimainen pieni saari, Magnetic Island. Pieneltä saarelta löytyy kauniita rantoja, ja täällä on helppo bongata koalia ja kalliovallabeja luonnossa. 

15. Nauti Blue Mountainsin vehreistä maisemista

Australian itärannikolta löytyy lukuisia näkemisen arvoisia kansallispuistoja. Sydneyn matkan yhteyteen kannattaa yhdistää vierailu vain tunnin päässä sijaitsevassa jylhien ja vehreiden maisemien Blue Mountainsin kansallispuistossa. 

16. Nukahda palmun alle Mission Beachillä

Australian itärannikon Mission Beach on 14 kilometriä palmujen reunustamaa rantaa. Cairnsistä tänne trooppiseen pikkuruiseen rantakylään huristaa pari, kolme tuntia. 

17. Bongaa delfiinejä ja valaita luonnossa

Australian itärannikon Hervey Bay on yksi parhaita paikkoja Australiassa bongata valaita. Jos mielesi halajaa nähdä delfiinejä, lähellä sijaitseva pieni Tin Can Bayn kylä on siihen yksi parhaita paikkoja Australiassa. 

18. Ihmettele Grampiansin jylhiä maisemia

Melbournen lähistöllä sijaitseva Grampiansin kansallispuisto on luonnon rakastajille. Täältä löydät upeita vaellusreittejä ja bongaat satavarmasti kenguruita luonnossa. 

Australian vesiputoukset

19. Nauti rennosta rantaelämästä Noosassa

Australian itärannikon Noosa lienee Australian suosituimpia rantalomakohteita. Upeiden rantojen lisäksi Noosasta löytyy kaunista kansallispuistoa. 

20. Tutustu Brisbanen aurinkoiseen elämäntyyliin

Queenslandin Brisbane on Australian kolmanneksi suurin kaupunki, ja tunnetaan eteläisiä suurkaupunkeja rennommasta elämäntyylistä. Täällä varvassandaalit yhdistyvät vilkkaaseen kaupunkielämään.

Australian itärannikolla riittää rannikkoa 4000 kilometrin ja 50 ajotunnin verran, joten älä ahnehdi. Mutta älä myöskään rajoita matkaa pelkästään näihin kohteisiin. Jätä ihmeessä aikaa myös vähemmän tunnetuille, mutta yhtä lailla pysähdyksen arvoisille paikoille!

Lue myös: Australian bucket list – Australian parhaat kokemukset
KOHDEOPAS: AUSTRALIA

 

Selviytymisopas Australiaan vuoden loppuun vain 4,95€