Koe Australian itärannikolla ainakin nämä!

Australian itärannikko on maan suosituin turistireitti. Tänne mahtuu loputtomasti nähtävää; upeita kansallispuistoja, loputtomasti rantaviivaa, sademetsää, valliriuttaa ja rentoja rantakyliä. Mitä Australian itärannikolla kannattaa nähdä, mitä ei ainakaan kannata missata?  Tässä meidän suosikit!

maisema sydneyssä

1. Risteile Whitsundaysin saaristossa

Whitsundaysin unenomainen saaristo koostuu 74 saaresta. Whitsundaysin valkohiekkainen Whitehaven Beach on kerta toisensa jälkeen nimetty Australian kauneimmaksi saareksi. Airlie Beachin rannikkokylä toimii porttina Whitsundaysin saaristoon. Whitsundaysin saaristoon järjestetään useita eri pituisia ja erinäköisiä risteilyitä päiväretkistä useamman yön risteilyihin.

whitsundays

2. Kurkista pinnan alle Isolla Valliriutalla

Kun kerran Australiassa ollaan, täällä kannattaa kurkistaa pinnan alle ja tutustua maailman suurimpaan valliriuttaan. Suosituin portti Isolle Valliriutalle on Cairnsin kaupunki, josta järjestetään risteilyjä jos jonkinlaisia. Jos mahdollista, Iso Valliriutta kannattaa nähdä myös yläilmoista, sillä vasta siten saa kuvan sen massiivisesta koosta.

merikilpikonna
Tämän kilpparikuvan nappasin Ison Valliriutan Green Islandilla.

3. Kippistä oopperatalon terassilla

Sydneyn oopperatalo on niin ikonisen australialainen näky, että eihän sitä voi Australian matkalla missata. Suuntaa oopperatalon terassille ikimuistoisille drinksuille auringonlaskussa. Lue myös: Sydney, salarakkaani

Sydneyn oopperatalo

4. Kruisaile pitkin Great Ocean Roadia

Great Ocean Road on Australian paras road trip. Sen voi periaatteessa nähdä päivässä, mutta lähestulkoon kaikki aliarvioivat, miten paljon sieltä löytyy nähtävää. Jylhien rannikkomaisemien lisäksi Great Ocean Road tarjoaa vehreitä kansallispuistoja, vesiputouksia, ja täällä on myös helppo bongata koalia luonnossa. Lue myös: Great Ocean Road – Australian paras road trip

12 apostolia

5. Sukella Cape Tribulationin sademetsiin

Cape Tribulationin ja Daintreen sademetsän alue parin tunnin päässä Cairnsistä tunnetaan paikkana, jossa Iso Valliriutta kohtaa maailman vanhimmat sademetsät. Sademetsien lisäksi Cape Tribulation tarjoaa upeita rannikkomaisemia ja luonnontilaisia palmurantoja. Lue lisää Cape Tribulationista täällä. 

6. Aja jeepillä pitkin maailman suurinta hiekkasaarta 

Fraser Island tunnetaan maailman suurimpana hiekkasaarena. Jeepillä kruisailu läpi hiekassa kasvavien sademetsien on ikimuistoinen kokemus. Fraser Island on lähellä sydäntämme myös siksi, että täällä tapasimme Rohanin kanssa vuosia sitten. 

Fraser Island

7. Eksy Melbournen kujille

Melbourne tarjoaa matkailijalle eläväistä kaupunkitunnelmaa, tapahtumia, kulttuuria ja mahtavia ravintoloita. Entä tiesitkö, että Melbournessa voit myös bongata pingviinejä? Kaupunkioppaan Melbourneen löydät täältä. 

Melbourne

8. Ratsasta aalloilla Gold Coastilla

Australian Gold Coastilla on muutakin tarjottavaa kuin Surfers Paradisen pintaliitomeininki. Tutustu pykälää rauhallisempiin alueisiin kuten Burleigh Headsiin, ja piipahda sisämaan kansallispuistoihin kuten upeaan Springbrookiin. 

Surfers Paradise

9. Nauti Byron Bayn boheemista fiiliksestä

Australian Byron Bay ei kenties enää ole se hippikylä, jona se aikoinaan tunnettiin. Byron Baystä on kehittynyt suosittu rantalomakohde, mutta silti se on onnistunut säilyttämään tietyn boheemin tunnelman, ja kaupunki vetää edelleen luovia vapaita sieluja puoleensa. 

10. Ui vesiputouksen alla 

Australian itärannikolta löytyy lukemattomia vesiputouksia. Esimerkiksi Cairnsin lähistöltä löytyvän Atherton Tablelands tarjoaa lukemattomia putouksia suhteellisen pienellä alueella. Queenslandin parhaat putoukset löydät täältä. 

11. Paina varpaat maailman valkoisimpaan hiekkaan

Jervis Bay sijaitsee Australian kaakkoisrannikolla muutaman tunnin ajomatkan päässä Sydneystä. Täältä löydät useita upeita valkohiekkaisia hiekkarantoja, joiden hiekkaa on väitetty jopa maailman valkoisimmaksi! Lue lisää Jervis Baystä täältä. 

12. Maistele viiniä

Australia on merkittävä viinimaa, ja täällä ei kannata missata vierailua viinitilalle tai muutamalle. Itärannikolla niistä tunnetuimmat lienevät tunnin päässä Melbournesta sijaitseva Yarra Valley ja muutaman tunnin päässä Sydneystä sijaitseva Hunter Valley. Lue lisää Australian viinialueista täällä. 

13. Vaella Wilson’s Promilla

Wilson’s Promontoryn täytyy olla yksi kauneimmista kansallispuistoista Melbournen lähellä, jos ei kaunein. Täältä löydät upeita vaellusreittejä autioille rannoille, ja jos olet onnekas, voit nähdä vompatteja luonnossa. Lue lisää Wilson’s Promista täältä.