Vinkit parhaiden majoitusten metsästykseen

Kun vuosi tulee päätökseensä, olemme yöpyneet 87 eri majapaikassa. Ihan hullua! Tiesimme kyllä, että paikkaa on vaihdettu turhan usein ja vuosi on tuntunut rankalta. Ihmekös tuo, jos reissaaminen vähän väsyttää.

Tässä vaiheessa majoitusten etsintään on muodostunut rutiini, ja meistä on tullut aika taitavia löytämään nopeasti hyviä diilejä ja helmiä majoitusten joukosta. Tässä vähän meidän majoitusten etsintäprosessista ja vinkkejä edullisten hintojen ja unohtumattomien yöpymispaikkojen löytämiseen.

Me emme matkusta budjetilla, eivätkä nämä ole vinkkejä sen kaikista halvimman majoitusmuodon löytämiseen. Sen sijaan etsimme persoonallisia, ainutlaatuisia majoituksia ja parasta hinta-laatusuhdetta sen hintaluokan sisällä, mitä sillä kertaa olemme etsimässä.

Tee taustatyö

Parhaiden majoitusten löytäminen vaatii panostusta taustatyöhön, sillä paras majoitustyyppi riippuu paljon kohteesta.

Jokaisen maan majoitustarjonnassa on omia erityispiirteitään. Esimerkiksi Marokossa kannattaa ainakin kerran yöpyä riadissa eli perinteisessä sisäpihallisessa majatalossa, Italiassa kannattaa tutustua agriturismoihin eli majoitusta tarjoaviin maataloihin. 

Joissakin kohteissa viiden tähden hotellihuone voi maksaa saman verran kuin kämäisin huone Helsingissä. Joissakin maissa asunnon vuokraaminen on edullisempi ratkaisu kuin hotelli. Joissakin kohteissa hostelli on paras vaihtoehto, jos aikoo selvitä pikkubudjetilla, joskus se on halpa majatalo.

Majoitustyypin lisäksi on tärkeää ottaa hiukan selvää sijainnista, mitkä olisivat kohteessa parhaimpia alueita majoittumiseen. 

Inspiraatiota ihaniin majoituksiin voi löytää vaikka Instagramista. Silloin täytyy kuitenkin varautua siihen, että muutkin instagrammaajat ovat sen löytäneet…

Mistä varata hotelli?

Nettiä selaillessa voi saada sen kuvan, että hotellisivustojen kohdalla valinnanvaraa riittää. Mutta todellisuudessa Booking ja Expedia omistavat tällä hetkellä lähes kaikki eri hotellisivustot. Tämän duopolin takia hintaerot eri sivustojen välillä eivät yleensä ole valtavia.

Voikin olla hyvä idea etsiä hotelleja, jotka eivät mainosta hotellisivustoilla. Tämä ei kuitenkaan ole niin helppoa. Google tai Tripadvisor ovat hyviä työkaluja tähän. 

Mikä on paras hotellisivusto? Se on ikuisuuskysymys, ja vaihtelee meidän kokemustemme mukaan paljon myös alueen mukaan. Esimerkiksi Aasiassa Agodasta tuntui usein löytyvän parhaat diilit. 

Viime aikoina olemme kuitenkin keskittyneet Booking.comiin ja Airbnb:hin, jotka pläräämme rutiinilla läpi kohteessa kuin kohteessa. Näitä käyttäessä tärkeimpiä hakukriteereitä mihin kiinnitämme huomiota ovat hintahaitari, sijainti ja asiakasarviot.

Trivagoa sen sijaan en suosittele, sillä siellä hotellit voivat maksaa näkyvyydestä hakutuloksissa, eikä sivusto muutenkaan ole ikinä toiminut luotettavasti. Sen sijaan käytämme tähän tarkoitukseen joskus Googlea. Kirjoittamalla Googlen karttahakuun hakusanan hotellit se näyttää lähialueiden hotellit ja parhaat sivustot niiden varaamiseen.

Tripadvisoria käytän hotellien asiakasarvioiden lukemiseen vielä toisesta lähteestä. Täällä kiinnitän erityistä huomiota keskitason tai huonoihin arvioihin, jotta saan jonkinlaista kuvaa siitä, mikä hotellissa saattaa olla pielessä. Kannattaa kuitenkin muistaa, että verrattuna hotellisivustoihin Tripadvisorin arviot eivät ole todennettuja, joten joukkoon mahtuu enemmän vääriä.

Hääpäivän viettoa Bangkokissa. 

Monista hotellisivustoista me olemme keskittyneet Booking.comiin sen helppouden takia. Booking.comin sijaan voit kokeilla esimerkiksi Hotels.comia, jonka siis omistaa Expedia. Suosittelen kuitenkin keskittämään varaukset johonkin sivustoon, jolloin useiden varausten myötä saa hyviä diilejä.

Me varaamme suurimman osan majoituksista Booking.comin kautta, ja saamme nykyään ihan tuntuvia genius-alennuksia ja muita etuja kuten ilmaisia aamiaisia. Hotels.comin kautta joka 11. yö on ilmainen.

Huomasithan alennuslinkit sivupalkissa – Näillä saat ensimmäisestä varauksesta Hotels.comissa 44 euron alennuksen ja Booking.comissa mistä tahansa varauksesta 30 euron alennuksen.

Voi myös olla hyödyllistä seurata hotellisivustoja sosiaalisessa mediassa ja sähköpostilistalla – Täältä voi löytyä eksklusiivisia tarjouksia.

Booking.comista majoitusta etsiessä kannattaa tutustua sen moniin filttereihin. Me asetamme aina hintahaitarin filtteriksi ja yleensä myös asiakasarviopisteet yhdeksään tai vähintään kahdeksaan. Asiakasarviopisteissä kannattaa pistää merkille arvioiden määrä – Vain muutama arvio ei ehkä anna luotettavaa kuvaa majoituksesta.

Tulokset voi lajitella esimerkiksi niin, että suosituimmat tai halvimmat näkyvät ensin. Sijainti on lähes aina myös tärkeä tekijä, ja ainakin Booking.comissa tuloksia voi katsoa kartalta. 

ASUNNON VUOKRAAMINEN


Airbnb ei ole enää yhtä edullinen kuin sen alkuaikoina, mutta sieltä voi vielä löytää hotellia hinta-laatusuhteeltaan paremman majapaikan. Airbnb on usein se edullisin vaihtoehto etenkin perheenä tai muuten isommalla porukalla matkustaville. Tällöin hyvä vaihtoehto on vuokrata kokonainen asunto usean huoneen sijaan hotellissa. Airbnb:stä saattaa myös todennäköisemmin löytää salaisia, ainutlaatuisia helmiä. Sellaisia löysimme esimerkiksi Balilta.

Joskus voi olla hyödyllistä etsiä muita Airbnb:n kaltaisia sivustoja tai paikallisia sivustoja. Esimerkiksi Australiassa olemme käyttäneet Stayz.comia, jonka kautta voi vuokrata asuntoja tai taloja. Sieltä olemme joskus löytäneet samoja asuntoja edullisemmalla hinnalla. 

Jos viivyt kauemmin kuin viikon, on aina hyödyllistä kysyä mahdollista alennusta majoituksen tarjoajalta, jos sitä ei ole jo asetettu. Viikosta voi jo saada pienen alennuksen, kuukauden majoituksesta merkittävänkin.

Ps. Huomasithan alennuslinkin Airbnb:hin sivupalkissa!

Amed kokemuksia
Ihana villa Balin Amedissa Airbnb:stä. 

Miten saada paras hinta hotellista

  • Kun olen valinnut hotellin Booking.comissa, tarkistan yleensä vielä hinnan toisella sivustolla kuten Hotels.comissa tai Agodassa. 
  • Joskus on mahdollista löytää hyviä viime hetken diilejä hotelleihin. Esimerkiksi Booking.comissa viime hetken tarjoukset paria päivää ennen matkaa voivat olla isojakin. Kuumimman sesongin aikaan ja/tai suositussa kohteessa en kuitenkaan tätä taktiikkaa käyttäisi, sillä ne kohteen hinta-laatusuhteeltaan parhaat paikat yleensä myydään loppuun. Me varaamme mieluummin suhteellisen aikaisin, kohteesta ja sesongista riippuen kuukautta, kahta ennen. Toisaalta liian aikaisin varaamalla esimerkiksi Airbnb:ssä valikoima voi olla suppeampi. 
  • Kannattaa huomata, sisältääkö hinta verot ja muut ylimääräiset kulut. Joskus riippuu maasta missä olet, näkyvätkö nämä hinnassa. Esimerkiksi Malediiveilla näistä ylimääräisistä kustannuksista kehkeytyi yhtä iso summa kuin itse hotellista.
  • Jos matkustusajankohta on joustava, kannattaa suosia matkaa juuri kuumimman sesongin ulkopuolella. Sää on todennäköisesti vielä ihan hyvä, ja hinnat halvempia. Kaupungeissa viikonloput ovat usein kalliimpia.
  • Pidä silmällä vasta avattuja hotelleja. Näissä on toki riskinsä, koska asiakasarvioiden puuttuminen tarkoittaa sitä, että et tarkkaan tiedä mitä saat. Mutta saatat myös saada loistavan diilin. 
  • Joskus parhaimman hinnan saattaa saada paikan päällä tai suoraan hotellin kautta varattuna. Useimmissa maissa hotellisivustojen sääntöjen mukaan hotellit eivät saa tarjota halvempaa hintaa suorasta varauksesta. Meidän kokemuksemme mukaan suoralla varauksella harvoin saa halvemman hinnan, mutta kannattaa silti kysyä, sillä se riippuu varmasti kohteesta. Joskus hotellit voivat ainakin mätsätä hinnan ja tarjota suorasta varauksesta muita etuja.
  • Parhaan hinnan löytämiseksi saattaa olla hyvä idea tyhjentää välimuisti tai käyttää incognito -ikkunaa. Sivustot tallentavat tietoja käynnistäsi, ja kun palaat katsomaan hotellia toisen kerran, hinta saattaakin muuten olla korkeampi. Me emme ole kyllä huomanneet tästä olevan apua.
  • Jos huomaat usein yöpyväsi saman ketjun hotellissa, liity heidän kumppaniohjelmaansa. Tietyissä hotelleissa yöpymällä voi myös käyttää lentopisteitä.
  • Me seuraamme sosiaalisessa mediassa esimerkiksi Luxuryescapesin diilejä, joka keskittyy tasokkaisiin majoituksiin. Juuri viime viikolla varasimme täältä spontaanisti loman ensi vuodelle Thaimaahan. Myös esimerkiksi Grouponista ja muista vastaavista voi löytyä hyviä lomadiilejä.
Uniikki luolamajoitus Marokossa

Löytyykö teiltä lisää vinkkejä?