Balin Amed – Unelmien villa ja muita Itä-Balin aarteita

Tulivuoren kupeessa sijaitseva Itä-Balin Amed vei sydämemme viime matka. Amedista löysimme ihanan unelmien villan, josta löytyi oman uima-altaan lisäksi mm. vesiliukumäki, kuntosali ja lemmikkiapina. Kun vihdoin raaskimme irtautua ihanasta majoituksestamme, tutustuimme myös hiukan itse Amedin kylään ja Itä-Balin nähtävyyksiin. Tässä meidän kokemuksia Amedista!

Amed kokemuksia

Idyllinen Itä-Balin Amed on etenkin rauhaa rakastaville. Tummahiekkainen ranta ei ole Balin kauneimpia, mutta vesi on kristallinkirkasta. Amed houkutteleekin sukeltajia. Näimme täällä myös upean joogastudion merinäköalalla – harmitti, etten ehtinyt testata. Upeiden auringonnousujen lisäksi Amedissa todistimme myös yhtä unohtumattomia auringonlaskuja, kun tulipallo laski Balin tulivuori Agungin taakse.

Bali Amed kokemuksia

Bali Amed kokemuksia

Amed | Auringonlasku

Amed | Auringonlasku

Katana villa – Ihana majoitus Amedissa

Jos saisit suunnitelma oman unelmiesi huvilan, minkälainen se olisi? Omani olisi persoonallinen ja täynnä ihania yksityiskohtia. Se olisi avonainen ja siinä olisi palmunlehväkatto ja luonnonläheinen tunnelma. Oma uima-allas, ruohokattoinen kuntosali ja vesiliukumäki.

Nämä kaikki löytyy Amedin ihanasta Katana villasta, jonka bongasimme Airbnb:stä. Kaiken kukkuraksi majoituksen mukana tulee lemmikkiapina!

amed majoitus

amed villa

Isojen temppelipuiden ympäröimä Katana villa sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä rannasta ja muutamasta rantaravintolasta Amedissa. Huvilan omistaa amerikkalaisnainen, joka asui villassa vuosia, mutta on sittemmin palanut Jenkkilään.

Katana villa on kaukana Seminyakin steriileistä tusinavilloista. Se on jonkun koti, ja siihen on panostettu paljon aikaa ja rahaa. Katana villa on täynnä upeita yksityiskohtia, joita emme lakanneet ihailemasta koko visiitin aikana.

Katana villan mukana tulee oma henkilökunta. On autokuskia, siivoojaa, lapsenvahtia, kokkia, eläintenhoitajaa ja ties mitä, joita voi pyytää auttamaan tarvittaessa.

Huvilaan kuuluu myös eläimiä – koira, lemmikkiapina, luwak eli sivettikissa, kilpikonnia ja papukaija. Eläintenhoitaja Made asuu huvilan vieressä. Nykyään eläimet ovat hoidossa hänen luonaan siltä varalta, että Katana villan vieraat haluavat olla eläimiltä rauhassa. Mutta jos vieraille sopii, eläimiä päästetään huvilalle hengailemaan.

Eläinaktivistien ei tarvitse lähteä sotajalalle, sillä villan eläimet ovat pelastettuja yksilöitä. Chuto-apina pelastettiin poikasena kaltoin kohtelevilta omistajilta. Luontoon vieraaseen apinayhteisöön sitä ei voitu palauttaa, eikä Balilta ainakaan silloin löytynyt pelastetuille eläimille. Sivettikissan kohtalo olisi ollut sama kuin niin monien muiden pienissä häkeissä Balin kahviplantaaseilla.