Balin Amed – Unelmien villa ja muita Itä-Balin aarteita

Viime Balin matkalla tutustuimme tulivuoren kupeessa sijaitsevaan Itä-Balin Amediin. Täältä löysimme ihanan unelmien villan, josta löytyi oman uima-altaan lisäksi mm. vesiliukumäki, kuntosali ja lemmikkiapina. Kun vihdoin raaskimme irtautua ihanasta majoituksestamme, tutustuimme myös hiukan itse Amedin kylään ja Itä-Balin nähtävyyksiin.

Amed kokemuksia

Idyllinen Itä-Balin Amed on etenkin rauhaa rakastaville. Tummahiekkainen ranta ei ole Balin kauneimpia, mutta vesi on kristallinkirkasta. Amed houkutteleekin sukeltajia. Näimme täällä myös upean joogastudion merinäköalalla – harmitti, etten ehtinyt testata. Upeiden auringonnousujen lisäksi Amedissa todistimme myös yhtä unohtumattomia auringonlaskuja, kun tulipallo laski Balin tulivuori Agungin taakse.

Bali Amed kokemuksia

Bali Amed kokemuksia

Auringonlasku Amed, Bali

Katana villa – Ihana majoitus Amedissa

Jos saisit suunnitelma oman unelmiesi huvilan, minkälainen se olisi? Omani olisi persoonallinen ja täynnä ihania yksityiskohtia. Se olisi avonainen ja siinä olisi palmunlehväkatto ja luonnonläheinen tunnelma. Oma uima-allas, ruohokattoinen kuntosali ja vesiliukumäki.

Nämä kaikki löytyy Amedin ihanasta Katana villasta, jonka bongasimme Airbnb:stä. Kaiken kukkuraksi majoituksen mukana tulee lemmikkiapina!

amed majoitus

amed villa

Isojen temppelipuiden ympäröimä Katana villa sijaitsee viiden minuutin kävelymatkan päässä rannasta ja muutamasta rantaravintolasta Amedissa. Huvilan omistaa amerikkalaisnainen, joka asui villassa vuosia, mutta on sittemmin palanut Jenkkilään.

Katana villa on kaukana Seminyakin steriileistä tusinavilloista. Se on jonkun koti, ja siihen on panostettu paljon aikaa ja rahaa. Katana villa on täynnä upeita yksityiskohtia, joita emme lakanneet ihailemasta koko visiitin aikana.

Katana villan mukana tulee oma henkilökunta. On autokuskia, siivoojaa, lapsenvahtia, kokkia, eläintenhoitajaa ja ties mitä, joita voi pyytää auttamaan tarvittaessa.

Huvilaan kuuluu myös eläimiä – koira, lemmikkiapina, luwak eli sivettikissa, kilpikonnia ja papukaija. Eläintenhoitaja Made asuu huvilan vieressä. Nykyään eläimet ovat hoidossa hänen luonaan siltä varalta, että Katana villan vieraat haluavat olla eläimiltä rauhassa. Mutta jos vieraille sopii, eläimiä päästetään huvilalle hengailemaan.

Eläinaktivistien ei tarvitse lähteä sotajalalle, sillä villan eläimet ovat pelastettuja yksilöitä. Chuto-apina pelastettiin poikasena kaltoin kohtelevilta omistajilta. Luontoon vieraaseen apinayhteisöön sitä ei voitu palauttaa, eikä Balilta löydy paikkaa pelastetuille eläimille. Sivettikissan kohtalo olisi ollut sama kuin niin monien muiden pienissä häkeissä Balin kahviplantaaseilla.

Bisse on Chuton herkkua, mutta se saa pienen hörpyn vain harvoin.

Eläimiä kaihtavalle Katana villa ei oikein sovi, sillä vaikka lemmikkejä ei tapaisikaan, luonnonläheisessä huvilassa saattaa törmätä kuokkavieraisiin. Meidän makuuhuoneessamme asusteli iso gekko, ja pimeän tullen pihalla pomppi sammakoita.

Villasta löytyy kolme makuuhuonetta, kaikki omilla kylpyhuoneilla ja isoilla kylpyammeilla. Kaksi näistä sijaitsee omissa ihanissa pyöreissä rakennuksissaan, joten yksityisyys on taattu. Katana villa on siis mahtava majoitus myös perheille tai kaveriporukalle. Ison altaan lisäksi huvilalta löytyy portaiden yläpäästä matala lastenallas, joka tosin vaatisi lapsenvahtia.

Katana villa on helposti yksi hienoimpia huviloita, joissa Balin matkoilla on tullut yövyttyä. Meillä oli täällä superhauskaa eläinten touhuja seuratessa ja pöhköjä valokuvia näpsiessä.

Itä-Balin nähtävyyksiä

Matkalla Amediin pysähdyimme Itä-Balin nähtävyyksillä. Itärannikolta löytyy pari suklaatehdasta läheltä toisiaan. Näistä Charly’s Chocolate Factory tunnetaan kuvauksellisista keinuistaan palmurannalla. Keinut olivat hauska kokemus, mutta jos suklaanautintoja hakee, kannattaa suunnata toiseen suklaatehtaaseen, sillä täällä tarjonta oli surkeaa.

mita nahda ita-balilla

Tirta Ganggan vesipalatsilla riittää turistilaumoja keskipäivän aikaan, mutta aamusella tai iltapäivällä se on rauhallinen pysähdyspaikka.

mita tehda amedissa

Täälläpäin kun oltiin, halusin kiivetä Instagramista kuuluisalle Pura Lempuyangin “taivaan portille”. Pura Lempuyang on iso temppelikompleksi, joista korkeimmalle täytyy kivuta huimat 1700 porrasta.

Temppeli on vaikuttava näky, kun sen takaa kohoaa majesteettisesti Agung -tulivuori. Se kuuluisa portti sen sijaan oli hienoinen pettymys, ei ollenkaan niin iso kuin miltä kuvien perusteella voisi kuvitella, ja kuvaa varten sai jonottaa.

Viimeinen pysäkkimme oli Virgin Beach tai toiselta nimeltään White Sand Beach. Nimestään huolimatta rannan hiekka ei kyllä täysin valkoista ole, vaan tumman ja valkoisen sekoitusta. Muuten kaunis palmujen reunustama ranta on täynnä aurinkotuoleja, ravintoloita ja kojuja. Silti se oli mukavan rauhallinen, ainakin näin iltapäivästä.

Ihastuimme Amediin sekä itäisen Balin maisemiin, emmekä pelkästään ihanan majoituksemme vuoksi. Amed oli mukavaa rauhallista vastapainoa Ubudin vilinälle. Tänne tullaan toisenkin kerran!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta nimimerkillä ms.coco.nut ja Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.

2019-03-22T22:39:20+03:00elokuu 22, 2018|bali|

7 Comments

 1. Marttiina / Onioni.fi elokuu 23, 2018 12:44 pm - Vastaa

  Ooh, mitä kuvia..? Amed oli ihan meidän suosikkipaikkoja Balilla. Juuri tuon rauhallisuutensa ja syrjäisen sijainnin kannalta. Toi teidän majapaikka on kyllä ihan mieletön! Hyvä pitää mielessä, jos sinne vielä päätyy.

 2. Liisa elokuu 27, 2018 12:32 pm - Vastaa

  Ah, aivan ihanan näköinen ja kuuloinen villa! Minuakin saisi tosissaan houkutella lähtemään tuosta uima-altaasta yhtään mihinkään, mutta toisaalta alueen nähtävyydet kuulostavat tosi mielenkiintoisilta. Tuolla on varmaan vaikea liikkua ilman autoa?

 3. ihan uskomattomia kuvia ja mika paikka!! <3 aivan mieletonta! Tuollaisia paikkoja on huippu loytaa ja jos tuonne lahden joskus niin pistanpa ylos.

 4. Soile elokuu 29, 2018 7:50 pm - Vastaa

  Ihana ? Toi olis kyllä ihan unelma villa, ja kivalta vaikuttaa tuo paikkakin.

 5. Anna | Tämä matka -blogi syyskuu 1, 2018 10:06 am - Vastaa

  Amed nousi meidänkin Balin reissumme suosikiksi. Tuolloin (siis Amediin tullessamme) emme olleet vielä kiertäneet saarta, vaan luulimme, että lisää yhtä mukavia paikkoja olisi jonoksi asti. Näin ei kuitenkaan ollut. Moni paikka oli pettymys. Amed ja Munduk jäivät positiivisesti mieleen.

 6. Ansku BCN syyskuu 1, 2018 9:04 pm - Vastaa

  Mikä paratiisi! Kävin kurkkaamassa villan Airbnb:n sivuilta ja tuohan olisi hinnankin puolesta ihan täydellinen mesta meille 😀

 7. Satu syyskuu 2, 2018 9:54 pm - Vastaa

  Eikä, me selailtiin just koko ilta Balilta sopivaa villaa jouluksi, kun sukulaisia saapuu moikkaamaan meitä kesken reissun. Pitääpä katsoa tuo!

Jätä kommentti