Tandemilla ympäri Rottnest Islandia

Parikymmentä kilometriä Perthin, Länsi-Australian rannikolta sijaitsee pieni mutta suosittu lomasaari Rottnest Island. Vietimme täällä aurinkoisen kesäpäivän saarta kierrellen.

Lyhykäisen lauttamatkan jälkeen hyppäsimme maihin. Autoja saarelta ei löydy, joten vuokrasimme tandemin alle. Saari on juuri sopivan kokoinen päivän pyöräretkeen.

Itse hyppäsin tietysti taakse, annoin Rohanin tehdä työt. Melusin ja syljeskelin. Huvittavaa touhua! Rottnest Islandista eli paikallisittain ‘Rottosta’ tuli yksi meidän suosikkipaikkoja Western Australiassa.

tandemilla rottnest island ympäri

DSC_5161 (800x536)

Vain yksitoista kilometriä leveällä saarella on vaatimattomat 63 rantsua, joten oman aution rantsun löytäminen ei ole ongelma! Hiekka on juuri niin valkoista ja vesi juuri niin kirkasta ja turkoosia kuin villeimmissä fantasioissa voi kuvitella.

rottnest islandin rantoja

rottnest island, western australia

DSC_5149 (800x536)

Snorklaus tai sukellus on Rottnest Islandin kirkkaissa vesissä loistavaa. Vedenalainen maailma on erilainen kuin trooppisissa vesissä, missä olemme tottuneet snorklaamaan. Jos pysyt mieluummin pinnalla, Rottnest Islandilta löytyy myös surffirantoja.

rottnest island, länsi-australia

IMG_7746 (800x598)

Monet tuntevat Rottnest Islandin sitä asuttavista, jossain määrin legendaarisista lyhythäntäkenguruista eli quokista. Rottnest Islandin nimikin, joka tulee tanskankielen sanoista rotte nest eli rotan pesä, viittaa näihin söpöihin ja ystävällisiin otuksiin. Hirveästi olisi tehnyt mieli kaapata yksi reppuun.

Quokkia on sanottu maailman onnellisimmiksi eläimiksi, epäilemättä niiden uteliaan luonteen ja lempeän hymynaaman perusteella. Monet turistit innokkaasti ruokkivat quokkia, vaikka se on kielletty. Se mm. lyhentää niiden elinikää. Jos haluat pitää quokat onnellisina, ethän ruoki niitä!

IMG_7722 (800x574)

IMG_7723 (800x583)

quokka

quokka eli kengururotta

quokkia rottnest islandilla

Ei ole vaikea ymmärtää, miksi Rotto on perthiläisten ykköslomakohde. Rottnest Islandilla aika hidastuu. Saarella on ainutlaatuinen, leppoisa lomafiilis, ja tuntuu kuin olisi matkannut ajassa taaksepäin. Ja joka paikkaan pääsee fillarilla!

IMG_7750 (800x600)

rottnest island

Iltapäivällä otimme lautan takaisin Perthiin, vaikka Rottnest Islandilla olisimme epäilemättä viihtyneet kauemminkin!

Coming up: Viinisiepot taas viininmaisteluhommissa