4 vesiputousta Balin Ubudin ympäristössä

Bali on vesiputousten rakastajille! Ja aina niitä ihaillakseen ei tarvitse ajaa montaa tuntia. Tässä neljä näkemisen arvoista vesiputousta tunnin ajomatkan säteellä Ubudista. Niiden läheinen sijainti Ubudiin tarkoittaa myös sitä, että turisteja riittää, kannattaa siis tähdätä paikalle heti aamutuimaan. Kaikkien mainituiden vesiputousten alla voi uida – ainakin tiettyyn aikaan vuodesta. Kaikille vesiputouksista on pieni, nimellinen pääsymaksu.

1. Tegenungan

Tegenungan on Balin suosituimpia ellei se suosituin vesiputous, joten valmistaudu henkisesti turistiarmeijoihin. Tegenungan sijaitsee noin puolen tunnin päässä Ubudista ja on oiva pysäkki matkalla etelän turistikohteista Ubudiin. Löydät täältä myös ravintoloita. Rappusten laskeutumisen jälkeen voi ainakin kuivalla kaudella usein pulahtaa vesiputouksen alle viilentymään.

Tegenungan vesiputous | Ubud

2. Tukad Cepung

Tukad Cepungin täytyy olla Balin näyttävimpiä vesiputouksia. Jos vierailet Ubudin lähistöllä vain yhdellä vesiputouksella, suosittelen tätä. Vesiputoukselle pääseminen vaatii hiukan enemmän vaivaa kuin muille tässä mainituille vesiputouksille, mutta siihen meni silti vain noin varttitunti.

Ensin laskeudutaan jyrkät rappuset, kahlataan pitkin puroa ja loikitaan pitkin kiviä, kunnes vihdoin edessä avautuu taianomainen näky luolan suuaukosta. Jos saavut paikalle aurinkoisena päivänä, auringonsäteet valaisevat luolaa. Tästä ei aamusuihku parane! Kavutessa takaisin ylös pysähdy ihmeessä polun varressa olevalle kojulle tuoreelle kookospähkinälle.

Tukad Cepung vesiputous | Ubud

3. Tibumana

Tibumana on kaunis, verrattaen rauhallinen vesiputous suurin piirtein tunnin päässä Ubudista. Tibumana on loistava paikka paeta kuumuutta ja uiskennella vesiputouksen juurella. Tibumanalle pääsy on vaivaton – parkkipaikalta johtaa lyhyt polku rappusineen vesiputoukselle.

Ubud vesiputous

4. Kanto Lampo

Joen varrella sijaitseva Kanto Lampo -vesiputous sijaitsee noin puolen tunnin päässä Ubudista. Saavuimme vesiputoukselle aamukahdeksan tienoilla ja saimme vesiputouksen hetkeksi kokonaan itsellemme ennen kuin turisteja alkoi pikkuhiljaa lipua paikalle. Ehkä juuri siksi tämä jäi yhdeksi lemppareista. Vesiputoukselle johtaa jyrkät rappuset, jotka laskeutuu viidessä minuutissa. Noudatathan varovaisuutta etenkin sadekaudella, jolloin joessa hyppiminen ei välttämättä ole hyvä idea.

Kanto Lampo

Me seikkailimme vesiputouksilla hommaamalla puoleksi päiväksi auton ja kuskin. Toinen vaihtoehto on skootterin vuokraaminen, mikä on Balilla halpaa ja suosittua, mutta ei riskitöntä.

Lue myös: