Uusi-Kaledonia – Patonkia ja palmurantoja

Mikä ihmeen Uusi-Kaledonia? Moni ei ole koko paikasta kuullutkaan. Ne jotka ovat, tuntevat sen kenties Tyynenmeren risteilyiltä, jotka pysähtyvät Uudessa-Kaledoniassa. Joka tapauksessa tämän luettuasi tiedät, että Uusi-Kaledonia on ehkä yksi maailman kauneimmista paikoista. Paratiisisaaret ovat nousseet juuri toiselle tasolle.

Uusi-Kaledonia kokemuksia

Uusi-Kaledonia kokemuksia

Matkaan liittyi kuitenkin paljon ristiriitaisia odotuksia ja ennakkoluuloja.

Uudesta-Kaledoniasta löytyi etukäteen tietoa netistä hyvin vähän. Uuden-Kaledonian paratiisisaaret sijaitsevat Tyynessämeressä lähellä Vanuatua. Saaristo on Ranskalle kuuluva erityisyhteisö, jossa asuu noin 260 000 ihmistä, sekoitus alkuperäisasukkaita eli kanakeita sekä ranskalaisia.

Uusi-Kaledonia

Uusi-Kaledonia kokemuksia

Uusi-Kaledonia – Tyynenmeren aliarvostetuin paratiisi?

Tutustuin Uuteen-Kaledoniaan kun etsiskelin suoria ja lyhyitä lentoja ulkomaille Mellusta. Niitä ei nimittäin ole paljon, useimpiin paikkoihin saa lentää ainakin sen kahdeksan tuntia. Ausseissa asumisen kääntöpuolia.

Vielä enemmän Uusi-Kaledonia alkoi houkutella, kun törmäsin sitä ylistäviin artikkeleihin, joissa sitä muun muassa kuvailtiin Tyynenmeren aliarvostetuimmaksi paratiisiksi.

Hiljaisia paratiisirantoja aistivat tuntosarveni saivat vainun.

Uusi-Kaledonia

dsc_5138-1280x854

Tänne lentää Ausseista nelisen tuntia, mikä on siis Australian mittakaavassa lyhyt lento. Silti edes suurin osa ausseista ei ole paikasta kuullutkaan. Näin jälkeenpäin ajateltuna se tuntuu vieläkin uskomattomammalta. Mutta sopii meille. Mitä vähemmän porukkaa, sen parempi. Älkää kertoko kaikille.

Uusi-Kaledonia kokemuksia

“Milloin olitkaan lähdössä sinne Uuteen-Kaliforniaan, vai mikä se oli?”

“Minkä ihmeen takia te sinne lähdette? Miksi ette mene Fidzille?”
Meiltä udeltiin.

Ihmettelyjä tuli niin paljon, että rupesin itsekin kyseenalaistamaan kohdevalintaa.

Etenkin kun matkan hinta alkoi nousemaan pilviin, ja ne vähät kokemukset, mitä netistä luimme, antoivat paikasta ristiriitaisen kuvan.

Uusi-Kaledonia kokemuksia

Natural pool, Uusi-Kaledonia

Uusi-Kaledonia

Luin, että ruoka on pahaa. Että paikalliset vihaavat turisteja, ja käyttäytyvät sen mukaisesti. Että palvelu on surkeaa ja hotellien taso kehno. Että risteilijät tulevat ja kansoittavat muuten kauniit autiot rannat tungokseksi asti. Että kukaan ei puhu englantia, eikä edes yritä.

Lennot oli varattu, mutta me aloimme tulla toisiin aatoksiin. Olimme edelleen molemmat kipeinä, ja ajatus reissaamisesta ei napannut. Uusi-Kaledonia ei enää tuntunutkaan ihanteelliselta kohteelta, ja ennen kaikkea tulimme siihen tulokseen, että paikan hintataso veisi meidät konkurssiin.

Loppupeleissä päätimme kuitenkin lähteä. Ja arvatkaapa vaan, kuinka tyytyväisiä olemme nyt, että lähdettiin!

Isle of Pines, Uusi-Kaledonia