Vuoden 2016 tähtihetket

Tämä vuosi ei ollut meille kovin reissurikas. Tuntuu oikeastaan kuin koko vuosi olisi koostunut paikallaan junnaavista toisiaan toistavista viikoista ilman etenemistä mihinkään.

Mutta eihän elämä ole koskaan pelkkiä tähtihetkiä, edes vaikka olisi koko ajan reissussa. Ja toisaalta niihin elämän parhaisiin tähtihetkiin ei matkoja tarvita. Siitä meidän pitäisi muistuttaa itseämme useammin.

Vuoteen 2015 mahtui paljon unelmien toteutumisia, rantahäät Australiassa, häämatka Malediiveilla, riksaralli Intiassa ja helikopterilento Havaijilla noin muutaman mainitakseni.

Sitä oli vaikea piestä, varsinkin kun kaiken sen seurauksena pankkitili ammotti tyhjyyttään.

Mutta vaikka 2016 ei vetänytkään vertoja monille muille reissuvuosille, niin mahtui siihen silti mm. sitä täydellistä vapaudentunnetta road tripeillä, unelmien paratiisisaaria, uskomatonta luksusta, yksityisaltaita ja kukkakylpyjä, sekä unohtumattomia glamping -öitä.

Eihän tämä vuosi ehkä sittenkään ollut yhtään pöllömpi!

Joka vuosi pyrimme näkemään palasen lisää Australiaa. Ja kun massi ei riitä kaukomaille, niin mikäs sen parempaa kuin parin viikon kesäinen road trip pitkin Australian kaakkoisrannikkoa Melbournesta Sydneyhin helmikuussa. Paitsi loputtomasti autioina ammottavia hiekkarantoja, tähän reissuun mahtui myös yö viinitilalla, päivä Canberrassa, loputtomasti mieletöntä aussiluontoa elukoineen, vesiputouksia ja mahtavaa ruokaa.

Ympäri vuoden nautimme Melbournen auringosta, ruoasta, kaupungin vilskeestä, menosta ja meiningistä. Kävimme rantsussa ja grillailimme puistossa. Raahasimme itsemme myös muutamaan otteeseen ihailemaan Melbournen upeita auringonlaskuja, jotka ovat näkemisen arvoisia ympäri vuoden.

Kotisohva vei kyllä voiton luvattoman monta kertaa, joten tässä on skarppaamisen paikka ensi vuodelle.

Melbournen tapahtumat

Huhtikuussa juhlimme tapaamisemme vuosipäivää tyylillä Great Ocean Roadin varrella, juomalla skumppaa poreammeessa suoralla näkymällä Apollo Bayn rannalle.

Melbournen talvi tuntui loputtomalta. Ei toki varmaan yhtä loputtomalta kuin Suomen kaamos, mutta se on meiltä päässyt jo unohtumaan. Viimaa uhmaten teimme päiväretkiä Victorian High Countryn vesiputouksille, Healesvillen eläinpuistoon ja Yarra Valleyn viinitiloille.