12 x Koe ainakin nämä Nusa Penidalla

Balin kupeessa sijaitseva Nusa Penidan saari säväyttää henkeäsalpaavilla maisemillaan. Nusa Penidalla riittää luonnonihmeitä, täällä voit vaikka pulikoida luonnon omassa äärettömässä uima-altaassa tai laskeutua satoja rappusia jyrkänteiden ympäröimälle rannalle. Mitä Nusa Penidalla kannattaa tehdä, entä nähtävyyksiä ei kannata missata?

Nusa Penida
1. Kelingking Beach

Nusa Penidan Kelingking Beachin täytyy olla yksi upeimpia rantoja, mitä reissuilla on tullut nähtyä. Ranta tunnetaan myös nimellä T-Rex Beach, eikä ole vaikea nähdä miksi. Sen muotoon on helppo kuvitella dinosauruksen pää. Valkohiekkaisen poukaman yllä jyrkänne kohoaa yli sataan metriin. Odotukset olivat kovat, mutta Nusa Penidan Kelingking Beach oli livenä jopa upeampi ilmestys kuin kuvissa.

Paras aika visiitille on aamulla tai auringonlaskun aikaan, sillä päivällä paikan valtaavat päiväretkeläiset Balilta. Polku alas rannalle on haastava; jyrkkä, liukas ja kivikkoinen, eikä tukena ole muuta kuin hatara bambukaide. Toisaalta jos kaipaat seikkailua, tunnin ähkiminen palkitaan upealla, hiljaisella rannalla. Pakkaa lenkkarit, sillä varvassandaaleissa alas ei ole kiipeämistä. Rannalla aallokko voi olla vaarallinen.

Jos jatkat matkaa näköalapaikalta dinosauruksen selkää pitkin, näet Kelingkingin rannan koko komeudessaan.

Kelingking Beach, Nusa Penida


2. Broken Beach

Nusa Penidan Broken Beach on itse asiassa valtava sortunut luola. Luolaan virtaa vettä luonnon muodostaman sillan alta. Jyrkänteen alla paljastuu upea ranta, jota voi kuitenkin vain ihailla etäältä.

Broken Beach on paljon päräyttävämpi paikka, kuin mitä kuvien perusteella odotin. Älä missään nimessä missaa tätä Nusa Penidalla, sillä nämä kuvat eivät tee sille ollenkaan oikeutta. Me olimme täällä auringon jo laskettua, ja pimeys teki valtavan maanvajoaman kuvaamisesta vielä haastavampaa.


3. Angel’s Billabong

Kuinka usein sitä pääsee pulikoimaan luonnon muodostamassa äärettömässä uima-altaassa? Angel’s Billabong on ainutlaatuinen nähtävyys. Ajoitus on kuitenkin tärkeää, sillä nousuveden aikaan Nusa Penidan Angel’s Billabong voi olla kuolemanansa. Valtavia aaltoja ei välttämättä näe vasta kun ne vievät mennessään. Täällä onkin useampi turisti kohdannut kohtalonsa. Jos siis mielit uimaan luonnon omassa uima-altaassa, ota selvää mihin aikaan kyseisenä päivänä on laskuvesi, ja saavu paikalle silloin. Vesi on lämmintä ja aivan kirkasta!

Me saavuimme Angel’s Billabongille auringonlaskun aikaan. Oli mieletön kokemus nauttia iltauinnista täällä ihan kaksistaan!

Tie Angel’s Billabongille ja Broken Beachille oli meidän täällä ollessamme kammottavassa kunnossa. Matkaan uppoaa aikaa, mutta se on sen arvoinen.

Angel’s Billabong sijaitsee aivan Broken Beachin vieressä. Myös puolen tunnin ajomatkan päässä sijaitseva Kelingking Beach kannattaa käydä katsomassa samaan syssyyn.

4. Atuh Beach

Atuh Beach on toinen kuuluisa valkoisen hiekan ja turkoosin veden ranta Nusa Penidalla. Rannan kruunaa upeat kivimuodostelmat. Kannattaa valmistautua laskeutumaan hikiset portaat alas. Atuh Beachille johtaa kaksi tietä poukaman molemmin puolin. Suosittelen kääntymään oikealle, jolloin samalla pääset ihailemaan upeaa Korawa Beachiä jyrkänteen toisella puolella.

Rannalla on muutamia yksinkertaisia warungeja, säkkituoleja ja aurinkotuoleja. Atuh Beach on mahtava paikka viettää puoli päivää, tai vähintään pysähtyä kookospähkinälle.

Atuh Beachille suunnatessa ajoitus on tärkeää. Laskuvesi paljastaa kivikon, joten tähtää nousuveteen.

Nusa Penida blogi

5. Korawa Beach

Korawa Beach on toinen henkeäsalpaava ranta Atuh Beachin vieressä. Myös tänne johtaa iso liuta rappusia.

6. Thousand Island Viewpoint

Tämä “tuhannen saaren” näköalapaikka sijaitsee lyhyen ajomatkan päässä Atuh Beachistä. Tännekin johtavat jyrkät rappuset, joita saa laskeutua noin kymmenisen minuuttia. Kun jatkat rappusten reippailua vielä alemmas, pääset Nusa Penidan kuuluisille puumajoille.

8. Suwehan Beach

Suwehan Beach on Nusa Penidan rannoista hiukan vähemmän tunnettu, mutta ei varmasti kauaa. Rannalle saa laskeutua 342 rappusta. Tässä vaiheessa päivää meillä alkoikin olla jalat jo velliä kaikesta kiipeämisestä. Puhkiminen palkittiin kuitenkin upealla, täysin autiolla rannalla. Suwehan Beachille kannattaa iskeä laskuveden aikaan.

9. Nusa Penida Treehouse

Näistä vaatimattomista bungaloweista on aika hulppeat maisemat, eikö? Niissä voi myös majoittua Airbnb:n kautta. Ennen kuin säntäät varaamaan, kannattaa huomata, että puumajoille on turisteilla vapaa pääsy. Jo aikaisin aamulla verannalla saattaa marssia innokkaita instagrammaajia…

10. Manta Bay

Nusa Penidan Manta Bay on kenties yksi maailman parhaita paikkoja bongata paholaisrauskuja. Paholaisrauskut voivat isoimmillaan kasvaa jopa yhdeksänmetrisiksi. Me bongasimme muutaman parimetrisen. On uskomaton kokemus nähdä läheltä niiden lipuvan vedessä kuin merten lentävät matot. Retket maksavat 20 USD, alkavat aamukahdeksan maissa ja kestävät noin kolmisen tuntia.

Joku saattaa muistaa somessa kiertäneen videon Nusa Penidan roskamerestä. Se oli kuvattu juuri täällä. Meidän täällä ollessamme vesi oli kuitenkin uskomattoman kirkasta, emmekä nähneet roskan roskaa. Riippuu siis varmasti merivirroista.

11. Crystal Bay

Crystal Bay on Nusa Penidan suosituin ranta. Totta puhuen mielestäni rantana se ei ole kovin kummoinen. Vesi on täynnä veneitä ja snorklaajia. Crystal Bayhin kulkee kuitenkin hyvä päällystetty tie, joten sinne matka ei kestä kauan. Tie kulkee upeiden palmumetsien ohi. Nusa Penidan Crystal Bay on myös oiva paikka ihailla auringonlaskua ja siemailla drinkkiä palmun alla säkkituolissa.