Itsepaljastelua – 20 faktaa minusta

Kirjoituksistani on varmaan tullut selväksi se, että rakastan reissaamista ja palmurantoja. Mutta mitä muuta te meikäläisestä tiedätte? Koska blogiin on viime aikoina rantautunut ainakin kaksi uutta lukijaa, ajattelin, että nyt on oiva aika itsepaljastella eli avautua hieman tyypistä blogin takana. Silläkin uhalla, että ketään ei paskaakaan kiinnosta, tässä teille itsepaljastelua kahdenkymmenen faktan muodossa maustettuna kuvilla omasta pärstästäni.

1. Olen tyttömäinen tyttö. Lapsena mekko saatiin päälle vain pitkän taistelun ja pakottamisen jälkeen. Nykyään mekko on ykkösriepuni treenivaatteiden jälkeen. Tykkään vaaleanpunaisesta, röyhelöistä, pehmoleluista, pastellisävyisistä yksisarvisponeista, söpöistä eläimistä, kukkaseppeleistä ja glitteristä. Ja kyllä, ikä alkaa kolmosella. Jos olisin mies, olisin transvestiitti. Itse asiassa joskus melkein toivon, että olisin mies, jotta voisin olla transvestiitti ja pukeutua överisti paljetteihin ja höyhenpuuhkiin. Oletteko nähneet aussileffan Priscilla – Aavikon kuningatar? Se on yksi lemppareistani. Rakastan leffan transujen överityyliä!

minä ja kissa

2. Olen tyttömäinen, paitsi silloin, kun potkin ilmaa apinanraivolla nyrkkeilyshortseissa Bodycombat-ohjaajana. Haluaisin myös aloittaa jonkin kamppailulajin.

3. Olen yltiöpositiivinen idealisti. Uskon hyvyyden siemeniin kaikissa ja näen ihmisissä aina ensin ne positiiviset asiat. Joskus se johtaa pettymyksiin, kun koen, että hyvä ja reilu käytös johtaa vain siihen, että ylitseni kävellään. Aivojeni on vaikea käsittää ihmisten ilkeyttä, juoruilua tai selkäänpuukotusta. Kenties katson maailmaa liian vaaleanpunaisten linssien läpi, mutta olen mieluummin naiivi haaveilija kuin kyyninen katkera kyräilijä!

minä hongkongissa

4. Pelkään kuolemaa. Pidän mielessäni listaa kauheimmista tavoista kuolla ja luen aiheeseen liittyvää kirjallisuutta. Yritän myös päästä yli kuolemanpelosta meditoimalla. Tiedättekö ne unet, joissa melkein kuolee? Olen itse monta kertaa kuollut unessani. Olen unessa kuolleena yleensä vajaa minuutin, kunnes herään. Kun jonain päivänä kuolen, haluan, että tuhkistani kasvatetaan palmu biouurnassa rannalle.

5. En katso kauhuleffoja. En tykkää säikkyä. Mielikuvitukseni on liian vilkas, ja näen helposti painajaisia. Näin kauhuleffan viimeksi neljätoista vuotta sitten. Kyseessä oli The Ring, ja muistan sen vielä kurttuisena mummonakin.

itsepaljastelua

6. Rakastan ruokaa, ja meitä on usein sanottu foodieiksi eli suomalaisittain kai negatiiviseen sävyyn ruokasnobeiksi (onko tälle joku parempi suomennos?!). Kauas on tultu opiskeluaikojen pääkallomuhennoksesta. En ole niitä fitnessmimmejä, jotka mussuttavat yksipuolisesti parsakaalia ja kanaa päivästä toiseen. Terveellinen ruoka voi olla myös maistuvaa, ja askeettisuus on turhaa.

7. Olin yli kymmenen vuotta kasvissyöjä. Nykyään olen vannoutunut lihansyöjä. Luuliemi poreilee padassa harva se päivä. Kannatan siis lihansyöntiä, mutta uskon myös, että yleisesti lihaa pitäisi syödä reilusti vähemmän ja laadukkaammin. Tehotuotanto järkyttää edelleen yhtä paljon kuin kasvissyöjänä.

andamaaneilla

8. Rakastan naamiaisia. Rakastan Halloweenia, karnevaaleja ja mitä tahansa tekosyytä pukeutua epätavallisesti. Hurraan mielessäni ihmisille, jotka uskaltavat räväyttää jokapäiväisessä elämässä välittämättä paskaakaan, mitä muut ajattelevat. Nostan hattua naapurin keski-ikäiselle lyylille, joka kulkee kaikkialle kissankorvapanta päässä.

9. Haluan kokeilla eri elämäntyylejä asumalla eri puolilla maailmaa. Rakastan asua Australiassa, mutta haaveilen asumisesta väliaikaisesti Barcelonassa, Väli-Amerikassa, Havaijilla ja Balilla.

minä malediiveilla

10. Olen kiinnostunut henkimaailmasta, rajakokemuksista, avaruusolioista ja New Age -hömpötyksistä. Menen mieluusti ennustajaeukolle tai meediolle kuuntelemaan, mitä heillä on sanottavanaan. Se ei tarkoita, että välttämättä uskoisin mihin tahansa, mutta pidän mieleni avoinna.

11. En vieläkään tiedä, mitä haluan tehdä isona. Olin koulussa kympin tyttö lähes kaikessa, ja seurauksena en koskaan löytänyt kutsumustani. Kävin kauppatieteellisen vain hoksatakseni, että siihen liittyvää työtä en ainakaan halua tehdä.

DSC04118 (489x700)

12. Rakastan videopelejä ja karaokea. Parhaissa bileissä pelataan Mario Kartia, Guitar Herota tai Singstaria!

13. Olen introvertti. Erakoituminen omaan luolaani peiton alle hyvän kirjan kanssa kiinnostaa usein enemmän kuin sosiaaliset tapahtumat. Uskon, että yhteiskunnassa aliarvostetaan ja sorsitaan turhaan introvertteja. Tykkään myös esiintymisestä silloin, kun se tapahtuu omilla ehdoillani, kuten liikunnanohjauksessa.

DSC_3993 (700x467)

14. En pidä extreme-lajeista. Tämä liittyy siihen, etten tykkää säikytellä itseäni. Minua ei saa vuoristorataan, enkä näe mitään syytä hypätä täydellisen ehjässä kunnossa olevasta lentokoneesta. En siedä sitä mahanpohjasta ottavaa tunnetta. Ainoa extreme-laji mistä pidän on lumilautailu, ja sekin sujuu paremmin muutaman minttukaakaon jälkeen.

15. Haaveilen joogaopettajakurssista. Ensin täytyy varmaan alkaa joogaamaan säännöllisesti.

joogaa vesiputouksella

16. En pidä lokeroinnista ja leimaamisesta. Minua ei ensisijaisesti kiinnosta, mistä joku on kotoisin tai mitä joku tekee työkseen. Ammatti tai ihonväri ei määrittele ihmistä, vaan se on sivuseikka. Ihminen on paljon moninaisempi olento kuin määritelmänsä. Olen enemmän kiinnostunut ihmisten maailmankatsomuksesta ja persoonallisuudesta. Määritelmät kertovat usein enemmän määrittelijän omasta arvomaailmasta.

17. Rakastan telttailua ja road trippejä.

01691-09-FZ-1679 (853x1280) (466x700)

18. Olen wannabe-hippi. Haluan kirmata alasti niityllä heitellen kukkasia ja huudellen sodanvastaisia iskulauseita. Uskon rauhaan, universaaliin rakkauteen, avarakatseisuuteen ja suvaitsevaisuuteen. En käytä shampoota, olen kiinnostunut itämaisista uskonnoista ja ekologisuudesta ja rakastan hippityylisiä vaatteita.

19. En kestä kuulla omaa ääntäni. Kuulostan pikkutytöltä. Puhelinmyyjät rutiininomaisesti kysyvät vanhempia puhelimeen, kun vastaan puhelimeen. Siitä on seurannut se, että vältän puhelinsoittoja viimeiseen saakka. Aina kun mahdollista, hoidan asiat sähköpostilla. Ainakin siihen asti, että olen tavannut vastapuolen, ja he tietävät, etten ole kahdeksanvuotias lapsi.

minä ja hevonen

20. Vaikka tällä hetkellä nautin suurkaupunkielämästä, jonakin päivänä haluan muuttaa maalle ja perustaa maatilan rannikon läheisyyteen. Ensin täytyy tosin varmaan päästä eroon kastematokammosta, ettei Rohanin yksin tarvitse hoitaa puutarhaa.

En ole se kirjaston avoimin kirja. Kun en tunne täysin itseänikään, kahdellakymmenellä yksityiskohdalla ei pitkälle pötkitä meikäläiseen tutustumisessa. Mutta jätetään loput toiseen kertaan!

Olethan huomannut, että Muuttolintua voi seurata myös Facebookin lisäksi Instagramissa nimellä ms.coco.nut! Kommentteja rakastetaan, kunhan ne ovat positiivisia eivätkä tule iskältä!

2018-08-30T15:08:19+03:00maaliskuu 7, 2016|Arjen avautumisia|

12 Comments

 1. Mertsi maaliskuu 7, 2016 3:43 pm - Vastaa

  <3

 2. Saana · Live now – dream later maaliskuu 7, 2016 4:24 pm - Vastaa

  Hauskaa luettavaa! 🙂 En tiedä, miltä sun ääni kuulostaa, mutta etpä sinä kolmekymppiseltä näytäkään (tosin et ihan 8-vuotiaaltakaan 😀 ). Näin itsekin muuten joskus toistuvasti sellaista unta, missä kuolin auto-onnettomuudessa. Heräsin aina keskellä yötä tunteeseen, kun sisuskalut ryöppysivät ulos rinnastani. Ei ollut se mukavin tapa herätä, uskomattoman todentuntuinen. Reilun vuoden jälkeen unet loppuivat kun seinään hyvän ystäväni kuoltua hirvikolarissa. Jollain tasolla uskon yhä, että näiden kahden asian välillä oli yhteys. Toivottavasti pääsisit eroon omista unistasi epädramaattisemmalla tavalla.

  • Anna maaliskuu 7, 2016 4:39 pm - Vastaa

   Hui kamala, ikävä kuulla <3 Näinköhän alan nyt pelkäämään, että nämä unet johtuu siitä, että jollekin on tapahtumassa jotain. Oon tosin kuollut unissani tosi monella tavalla, joskus miut ammutaan, joskus hukun, tai joskus vaikka rakennus romahtaa niskaan. Ja ne on kyllä tosi todentuntuisia, vaikkakin joskus aika epärealistisia jälkeenpäin mietittynä...

 3. Maarit Johanna maaliskuu 7, 2016 5:01 pm - Vastaa

  Tässä tuli paljon uutta ja mielenkiintoista! En tiennyt, että olet personal trainer tai bodycombat-ohjaaja, mutta voisin aivan hyvin kuvitella 😀 Kuvistasi sellainen wannabe-hippeys on kyllä monesti käynyt ehkä ilmi. Minusta mielen avoinna pitäminen kaikenlaiselle “huuhaallekin” on ihan ok. Miksei muka saisi kokeilla miten ennustaminen toimii. Mulle ja miehelle on ennustettu molemmille tyttö ja poika joskus meidän suhteen alkuaikoina ja mie vain uskon siihen, oon uskonu kokoajan. Ei edes ole mitään lapsisuunnitelmia vielä vuosiin, mutta aattelen aina joskus, että sitten kun ne tyttö ja poika joskus syntyy… :p
  Ihanaa, ettei kaikki tykkää extremelajeista. Itse olen niin pelkuri, etten pystyisi mihinkään. Sama homma kauhuleffojen kanssa. Katsoin teininä jonkun halloweenin ja näin siitä viisi vuotta painajaisia. Nykyään osaan onneksi kieltäytyä 😀

  • Anna maaliskuu 7, 2016 6:32 pm - Vastaa

   Extremelajit on yliarvostettuja. Ei me pelkureita olla, se on vaan terveellistä itsesuojeluvaistoa 🙂 Toivottavasti siun blogista pääsee vielä joskus seurailemaan elämää pienen tytön ja pojan kanssa! 🙂

 4. sarrrri | La Vida Loca 2.0 maaliskuu 7, 2016 5:37 pm - Vastaa

  Ihania paljastuksia! Tuli suorastaan hymy ja hyvä fiilis. 😀 Tällaisten jälkeen on aina kivempi taas seurailla blogin muita kirjoituksia, tulee kivasti syvyyttä juttuihin. 🙂

  Mulla muuten sama juttu kauhuleffojen kanssa 😀

  • Anna maaliskuu 7, 2016 6:35 pm - Vastaa

   Kiits! 🙂 Jotkut kai saa kicksejä itsensä säikyttelystä, mutta meikäläinen ei tosiaan kuulu heihin. 🙂

 5. Jerry / Pako Arjesta maaliskuu 7, 2016 6:43 pm - Vastaa

  Todella mielenkiintoinen ja hauska postaus :)! Tällä tavalla bloggaajan oppii tuntemaan ihan eri tavalla. Kyseiset postaukset helpottavat erityisesti uusia lukijoita, koska vaikka nämä kaikki tiedot löytyisivätkin postauksista, niitä voi olla vaikea selata alusta asti :).

  • Anna maaliskuu 8, 2016 11:46 am - Vastaa

   Kiitsat Jerry 🙂 Näinhän se on, meikäläiselläkin alkaa noita postauksia olemaan aikamoinen määrä. Katsotaan jos vaikka kirjoitan toisen samanmoisen jossain vaiheessa.

 6. Ida maaliskuu 8, 2016 3:29 am - Vastaa

  Tämähän oli oikein mielenkiintoista! Tuli paljon uutta ja sitten sellaista, minkä osaan hyvin yhdistää siihen mitä kirjoituksistasi on aistittavissa 🙂

  • Anna maaliskuu 8, 2016 11:46 am - Vastaa

   Kivaa että kiinnosti 🙂 Ehkä kirjoitan toisen samantyyppisen postauksen jossain vaiheessa.

 7. Sepa Raattori maaliskuu 26, 2016 3:58 pm - Vastaa

  Ihana Nainen

Jätä kommentti