Paradise Cove, Fidzin paratiisipoukama

Para-para-paradise…

Paradise Coven palmuranta, Fidzi

Paradise Cove on uusi vasta avattu resortti Fidzin Yasawa-saariston Naukacuvu-saarella. Lyhyt matka Barefoot Islandilta järjestyi henkilökunnan toimesta pikkubotskilla. Paratiisipoukamaan saapuessamme meitä oli taas vastaanottamassa tervetuliaiskomitea fidziläisine lurituksineen. Virne oli leveä paatista hypätessä taas yhdelle unelmien palmurannalle.

Paradise Coven palmuranta, Fidzi

Fidzi

Fiilikset olivat aika pöllämystyneet, kun meitä vietiin ympäri resorttia. Olimme kyllä kuulleet, että Paradise Cove on pykälää hienompi resortti. Koska hintaero ei kuitenkaan ollut niin merkittävä, odotimme kuitenkin edelleen bambumajaa – vähän hienompaa vain kuin Barefootissa.

Mutta Paradise Cove on enemmän kuin hotelli. Olimme ihan puulla päähän lyötyjä, kun meidät saatettiin uutuuttaan kiiltävään huvilaamme, jossa oli kaikki mukavuudet ilmastoinnista ja wifistä taulutelkkariin.

Ulkoilmakylpyhuone Fidzillä

Paradise Cove Resort, Fidzi

Ruoka, se meille niin tärkeä osa lomailua ja elämää yleensäkin, nautittiin omassa pöydässä, ei yhdessä kuten useimmilla muilla saarilla. Vaihtoehtoja riitti, ja ruoka oli taivaallista. Kuola valuu kun vain ajattelenkin ravintolan chili-sipuli-kookoskatkarapuja. Todistusaineistoa ei jäänyt jaettavaksi, sillä ruoka katosi hetkessä parempiin suihin.

Kokkikurssi Fidzillä

Mielettömästä ruoasta inspiroituneena buukkasimme itsemme kokkikurssille, 10 FJD per nuppi. Kundi, joka ei ollut edes kokki, opetti meitä tekemään roti-leipää, eli toisin sanoen sekoittamaan jauhoja ja vettä. Aikamoista rakettitiedettä! Kaiken lisäksi tyypillä oli leivän suhteen homma ihan hukassa. Valmis leipä oli raakaa taikinaa, jota kohteliaisuudesta väkisin pakotimme itsemme palasen nielemään.

Kokkikoulu oli siis floppi, mutta tämä anteeksi annettakoon. Monet näistä läheisestä kylästä palkatuista kavereista ovat nimittäin elämänsä ensimmäistä kertaa töissä, ja resortti oli vasta pari kuukautta vanha.

Paradise Coven palmuranta, Yasawa

DSC_1060 (532x800)

Paradise Coven palmuranta, Yasawa

Paradise Covessa pääsimme nauttimaan myös fidziläisestä tanssiesityksestä eli mekestä, johon sisältyy perinteisiä tansseja ja laulua. Naiset kevyesti ketkuttivat lanteita ja hoilasivat kirkkaalla äänellä, ja miehet soturipuvuissa kovasti yrittivät näyttää pelottavilta. Lopussa yleisökin pääsi mukaan vetämään varsin huvittavia tanssimuuveja antaumuksella tanssilattialle.

fidziläinen tanssiesitys, meke

Paradise Covessa oli vähemmän reppureissaajia ja enemmän rahoissaan olevia keski-ikäisiä ja lapsiperheitä, joita Yasawa-saarilla näkee aika vähän. Huoneita oli vasta 18, tosin lisää rakennetaan ja nopeasti, ja hinnat nousevat sitä mukaa kovaa vauhtia. Olimme täällä siis juuri oikeaan aikaan. Rantsu oli usein tyhjillään, eikä pari yötä luksuksessa keventänyt liikaa kukkaroa.

Cocktaileja rannalla

Paradise Cove on nimensä mukainen mesta. Kaksi yötä luksuksessa meni vikkelästi, ja pitkälti samoissa merkeissä kuin Barefootissa. Riippumatossa levyttämistä, cocktaileja aurinkotuolissa ja meressä pulikoimista henkilökunnan säestäessä kitaroillaan varjossa palmun alla.

Riippumatossa Fidzillä

Koralli resortin edustalla oli suurimmaksi osaksi kuollutta, mutta ilmaisia snorkkeliretkiä järkättiin usein. Muita aktiviteetteja olivat mm. rantalentis, käsityöt, visiitit lähikylään ja kajakkiretket. Meitä miellyttivät erityisesti joogasessiot auringonnousussa ja -laskussa huikeissa maisemissa.

Paradise Cove Resort, Fidzi

DSC02790 (800x600)

Barefootin simppelin elämän jälkeen ei voi väittää, ettemmekö olisi nauttineet upean ulkoilmakylppärin mahtavasta suihkusta, pehmeästä sängystä tai ilmastoinnista. Silti täytyy sanoa, että betonihuviloiden, uima-altaan ja aurinkotuolien tuoma keinotekoisuus, steriiliys ja persoonattomuus verotti saaren tunnelmaa.

Paradise Cove Resort, Fidzi

Paradise Cove Resort, Fidzi

Autenttinen Fidzi on Paradise Covesta aika kaukana ja se jokin, Fidzin taika, jäi puuttumaan. Paradise Cove oli oiva mesta nauttia mukavuuksista parin yön ajan, mutta koko lomaa en siellä kökkisi. Matka jatkuu, seuraavana vuorossa oli pieni Nanuya Lailain saari!