Phnom Penh – Mitä tehdä Kambodzan pääkaupungissa – Kootut vinkit

Kambodzan pääkaupunki Phnom Penh ei ihmeemmin ihastuttanut, mutta ei sitä kokonaan skipatakaan mielestäni kannata. Kaupungista löytyy tärkeitä, koskettavia nähtävyyksiä kuten Kuoleman kentät. Phnom Penhin nähtävyydet koluaa helposti parissa päivässä, mutta varaa aikaa myös rentoutumiseen! Mitä tehdä Phnom Penhissä? Tässä kootut vinkit.

1. Tutustu Kambodzan synkkään menneisyyteen Kuoleman kentillä ja S-21 -vankilassa.

Nämä eivät ole mitään hyvän mielen nähtävyyksiä, mutta välillä tekee hyvää muistuttaa itseään, mihin ihminen pahimmillaan pystyy. Lue myös: Kambodzan kuoleman kentät

Phnom Penh | Nahtavyydet

2. Syö hyvin.

Phnom Penhistä löytyy paitsi autenttista kambodzalaista ruokaa, myös lukemattomia trendikkäitä baareja ja länkkäriravintoloita. Phnom Penh on myös oiva paikka osallistua kambodzalaiselle kokkikurssille.

Kuten Siem Reapistä, myös Phnom Penhistä löytyy suosittuja NGO -ravintoloita, eli ravintoloita, jotka toiminnallaan tukevat hyvää tarkoitusta. Phnom Penhissä loistava NGO-ravintola on kansainvälistä ruokaa tarjoileva Friends. Hinnat eivät ole kovin kambodzalaiset, mutta se ei haitannut, kun tuotto menee hyvään tarkoitukseen. Puhveliraviolilautanen teki mieli nuolla tyhjäksi, ja suklaakakku oli kenties parasta, mitä olen koskaan päässyt haukkaamaan.

3. Nauti auringonlaskudrinksuista yläilmoissa joen varrella.

Phnom Penhissä riittää kattobaareja. Kaksi testattua ja hyväksi todettua paikkaa ovat ainakin FCC, Foreign Correspondents Club ja Le Moon Rooftop Bar. Joella voi hypätä myös risteilylle.

Phnom Penh kattobaari

4. Ihaile kuninkaallisen palatsin ja hopeisen pagodin loistoa.

Kultaisena hohtavat katot, loistelias arkkitehtuuri ja täydelliset puutarhat luovat ison kontrastin Phnom Penhin Royal Palacen rähjäiseen ympäristöön. Palatsin muurien sisällä sijaitseva Silver Pagoda on saanut nimensä sen lattiaa peittävistä hopealaatoista. Silver Pagodan sisältä löytyy myös muuta arvokasta ihmeteltävää, kuten upea smaragdibuddha ja toinen, täynnä timantteja oleva buddhapatsas.

Pääsymaksu on US$10. Huomioi, että polvet ja olkapäät tulee olla peitetty!

Mita tehda Phnom Penhissa

5. Eksy Phnom Penhin toreille.

Maassa kuin maassa marketeilla kiertäminen on usein lempipuuhaani, vaikka ostettavaa ei löytyisikään. Phnom Penhistä löytyy lukuisia tutustumisen arvoisia toreja. Russian Marketin labyrinttimainen tori on loistava paikka ostaa tuliaisia. Täältä löytyy myös nimekkäiden brändien tuotteita, aitous sen sijaan ei ole taattu. Russian Marketin sokkeloon ei voi olla eksymättä!

Phnom Penh nahtavyydet

Central Market (Psar Thmei), jota myös New Marketiksi kutsutaan, on myös ihmettelyn arvoinen paikka. Avoimempana ja tilavampana paikkana täällä ei tarvitse kärsiä ahtaan paikan kammosta.

Phnom Penhin Night Marketin tarjonta on suunnattu enemmän kambodzalaiseen makuun. Sen kupeesta löytyy kuitenkin halpoja ja hyviä ruokapaikkoja.

Phnom Penh nahtavyydet

6. Ihmettele hulinaa joen varrella.

Etenkin auringonlaskun aikaan joen varren Sisowath Quay -bulevardi täyttyy paikallisista. On ilmapallomyyjiä, ennustajaeukkoja, munkkeja kaavuissaan, lenkkeilijöitä ja jumpparyhmiä. Siellä täällä joku myy pienestä kojustaan kambodzalaisia herkkuja, kuten ankanalkioita.

7. Vieraile temppelissä, josta Phnom Penh sai nimensä.

Kirjaimellisesti Phnom Penh tarkoittaa Penhin kukkulaa. Tarinan mukaan Penh -niminen naikkonen löysi alueelta neljä buddhapatsasta, joita varten tänne pystytettiin ensimmäinen pagodi 1300 -luvulla.

Jos on kovasti kiertänyt Kaakkois-Aasiassa temppeleitä, Wat Phnomin buddhalainen temppeli ei välttämättä tee vaikutusta. Paljon paremmin mieleen jäi kuulumisien vaihto munkin kanssa, joka hengaili puun alla temppelin tuntumassa.

Pääsymaksu on kuitenkin vain $1, ja visiitti on nopea, joten miksikäs siellä ei kävisi tsekkaamassa Phnom Penhin kuuluisimman kukkulan. Etukäteen minua oli varoiteltu, että alue on varsinainen sirkus kerjäläisineen ja kaupustelijoineen, mutta aikaisin aamulla en törmännyt kumpiinkaan.

Wat Phnom, Phnom Penh

Phnom Penh | Vinkit

8. Päivittele patsaita Phnom Penhin Kansallismuseossa.

Phnom Penhin National Museumista löytyy mm. maailman merkittävin kokoelma kambodzalaisia veistoksia. Patsaita enemmän löysin itseni kuitenkin ihastelemasta loistokasta rakennusta ja museon idyllistä sisäpihaa.

Ellei museoissa kiertäminen ei kiinnosta tavallista enemmän, tämän voi mielestäni skipata. Varsinkin kun sisäänpääsymaksu oli US$10, ja äänioppaasta olisi pitänyt pulittaa vielä lisää.

 Phnom Penh | Vinkit

9. Nauti Phnom Penhistä altaan reunalta.

Tämä on oma suosikkiaktiviteettini Phnom Penhissä. Pari vinkkiä hyvään hotelliin Phnom Penhissä täällä.

Phnom Penh hotelli

10. Tee päiväretki Phnom Penhin lähiympäristöön.

Jos olisin viipynyt Phnom Penhissä kauemmin, olisin tehnyt esimerkiksi pyöräretken maaseudulla, vieraillut Oudongin vanhassa kaupungissa tai Silk Islandilla.

Lue myös: Phnom Penh – Pelkoa ja inhoa Kambodzan pääkaupungissa

Kambodzan Kuoleman kentät

KAMBODZA -KOHDEOPAS