Pelkoa ja inhoa Phnom Penhissä (+ miten paeta sitä)

Toisella Kambodzan matkallani halusin antaa pääkaupungille Phnom Penhille toisen mahdollisuuden. En voi nimittäin väittää, että olisin kaupunkiin kovasti ihastunut ensimmäisellä kerralla. Vietin Phnom Penhissä yhteensä 6 päivää.

Mitä sitä turhaan kiertelemään. Toivoin toisellakin kertaa Phnom Penhissä, että olisin viettänyt päivät jossain muualla.

Phnom Penh

Toisin kuin Siem Reapiä, saasteista, pölyistä ja kaoottista Phnom Penhiä ei voi hyvällä tahdollakaan kutsua viehättäväksi. Tuktuk-kuskit käskevät pitää laukusta tiukasti kiinni, ryöstöjä tapahtuu. Keski-ikäisiä länkkärimiehiä kulkee silmät kiiluen puolialastomien pikkutyttöjen perässä. Liikennevaloissa poika, joka ei ole kylpyä nähnyt pitkään aikaan, ojentaa kätensä anoen. Phnom Penhistä ei löydy Bangkokin kaltaista pilvenpiirtäjämerta tai Hanoin kaltaista mukavaa tunnelmaa, eikä nuhruisesta kaupunkikuvasta oikein löydy rauhallisia pakopaikkoja. Joenvarsi taitaa olla Phnom Penhin viehättävintä aluetta, eikä sekään erityisemmin sykähdyttänyt.

Yrityksistä huolimatta en onnistunut löytämään tälläkään kertaa Phnom Penhistä sitä Aasian helmeä, miksi sitä aikoinaan kutsuttiin. Kun kaupungin tärkeimmät nähtävyydet ovat Kuoleman kentät ja S-21 -kidutusvankila, niin eihän sekään varsinaisesti mieltä ylennä.

Phnom Penh yrittää kovasti nousta sodan tuhkasta, ja kaupunki muuttuu huimaa vauhtia. Eikä aika täällä nyt pelkkää pelkoa ja inhoa ollut. Phnom Penhistä löysin kenties Kambodzan parasta ruokakulttuuria, elämää kuhisevia toreja, sydämellisiä ihmisiä ja loisteliaita rakennuksia.

Törkyisten katujen ja tukahduttavan kuumuuden vastapainoksi Phnom Penhissä kannattaa sijoittaa hiukan parempaan hotelliin. Kun päivän on kiertänyt nähtävyyksiä mekko märkänä hiestä, altaalla lekottelu tulee tarpeeseen.

Tässä kaksi testattua ja loistavaksi todettua majoitusvaihtoehtoa. Nämä hotellit olivat Phnom Penhin kohokohtia!

Phnom Penh on parhaimmillaan yläilmoista, altaan ääreltä nautittuna.

Okay Boutique Hotel

Okay Boutique Hotelliin saapuessa olin ällikällä lyöty. Hengästyttävän upea sisäänkäynti ja aula kaikkine patsaineen olivat kuin hulppeasta palatsista. Perinteisiin kambodzalaisiin tamineisiin pukeutunut poika oli heti valmiuksissa ottamaan painavan rinkan vastaan. Olo oli täällä kuin kuninkaallisella, kiitos upeiden puitteiden ja jatkuvasti ympärillä kumartelevan henkilökunnan.

Okay Boutique Hotel

Parasta Okay Boutique Hotellissa oli katolta löytyvä iso uima-allas ja ravintola, josta avautuivat maisemat kauas horisonttiin yli koko kaupungin. Kun huoneen minibaarissakin bisse maksaa vain dollarin, tämän tytön saa pysymään tyytyväisenä. Hintaan sisältyi myös monipuolinen ja maistuva aamiainen.

Majoitus Phnom Penh

Majoitus Phnom Penh

Yövyin premium -huoneessa, jonka parvekkeelta avautuivat ihan yksityiset näkymät yli Phnom Penhin. Perinteiseen tyyliin sisustettu huone oli isompi kuin mitä useimmat asuntoni ovat olleet.

Okay Boutique Hotellin sijainti oli myös loistava, kävelymatkan päässä joesta. Hinta-laatusuhde ei tästä paljon parane, huoneet alkavat 36 eurosta yöltä. Varaa Okay Boutique Hotel täältä (affiliate-linkki, eli Muuttolintu saa pienen komission).

Patio Hotel

Myös modernin, tyylikkään Patio Hotellin vetonaula on sen katolla sijaitseva uima-allas. Äärettömän altaan reunalla kelpasi paistatella päivää. Välillä tarjoilija kävi kysymässä, maistuisiko kenties vielä toinen papaijadaiquiri. Henkilökunta oli muutenkin aina valppaana ja kyselemässä kuulumisia säteilevät hymyt naamalla.