Kandy – Sri Lankan kulttuurin kehto

Sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty tähdellä*

Kandy, Sri Lankan toiseksi suurin kaupunki, on maan kulttuurinen ja uskonnollinen keskus. Nykyään Kandy toimii turisteille suosittuna välietappina junamatkalla Ellaan ja Sri Lankan keskiosiin. Tässä kokemuksia ja vinkit Kandyyn.

Suurin piirtein keskellä Sri Lankaa sijaitsevassa Kandyssä on entisaikojen tunnelmaa ja vanhoja siirtomaa-ajan rakennuksia. Meille riitti täällä päivä, mutta kulttuurinnälkäiset viihtyvät hyvin parikin päivää. Järvimaisemista huolimatta Sri Lankan viihtyisin kaupunki se ei kuitenkaan ole, ja täällä myös huijauksia kuulemma tapahtuu enemmän kuin muualla.

Kandy kokemuksia
Kandy, Sri Lanka – Perinteisiä kansantansseja

Kandy – Nähtävyydet

Kandyssä riittää nähtävyyksiä temppeleistä ja kaupunkia vahtivasta valtavasta Buddha-patsaasta aina teeviljelmiin ja -tehtaisiin. Teeviljelmät ovat tosin parhaimmillaan syvemmällä Sri Lankan vehreiden keskiosien kukkuloilla. Kandyn ympäristöstä löytyy myös lukuisia mausteviljelmiä. Niissä vierailu on yleensä ilmaista, mutta tippaamista ja/tai niiden yhteydessä olevassa puodissa asioimista odotetaan. Kandystä löytyy myös kenties Sri Lankan kaunein puisto.

Kandy nahtavyydet

Kandy – Pyhän hampaan temppeli

Tärkein Kandyn nähtävyyksistä lienee pyhän hampaan temppeli (Sri Dalada Maligawa), jossa säilytetään uskomusten mukaan Buddhan kulmahammasta. Hammas on uskomuksen mukaan salakuljetettu joskus aikojen alussa Gautama Buddhan kuoleman jälkeen Intiasta. Temppeli on tärkeä pyhiinvaelluskohde.

Noin kymmenen euron hintaisella pääsylipulla pääsimme pitkään jonoon nähdäksemme vilauksen hampaan kultaisesta säilytysarkusta. Temppelissä ei siis pääse näkemään itse hammasta, paitsi hampaan kunniaksi vuosittain järjestettävillä perahera -festivaalilla heinä-elokuussa, jolloin hammasta esitellään paraatissa 65 koristellun elefantin johdolla.

Joka tapauksessa hammastemppeli on silti mielenkiintoinen nähtävyys kukka- ja kynttiläloistoineen. Jo kultakattoinen temppeli itsessään on vaikuttava näky.

Muista, että temppeliin mennessä olkapäät ja polvet tulee olla peitettynä.

kandy nahtavyydet
Sri Lankan Kandy, Pyhän hampaan temppeli
DSC_3487 (548x800)
DSC_3489 (800x536)

Srilankalaisia perinnetansseja

Sri Lankan Kandyssä kannattaa mennä ihailemaan perinteisiä srilankalaisia kansantansseja. Aikoinaan nämä tanssijat olivat Sri Lankan luokkajaossa oma kastinsa. Nykyään tanssiesityksiä tehdään pääasiassa vain turisteille, ja niitä löytyykin Kandystä monesta paikasta. Näytös on varsin akrobaattista meininkiä, ja vauhtia, väriä ja erikoisia pukuja tästä showsta ei puuttunut. Mukana oli myös esimerkiksi tulen nielemistä ja tulisilla hiilillä kävelyä.

srilankalaista kansantanssia
IMG_6818 (800x553)

Kandy – Hotelli sademetsän keskellä hulppeilla maisemilla

Edit: Hotellivinkki lisätty vuonna 2020 toisen Sri Lankan matkamme jälkeen. 

Kandyssä yövyimme aivan ihastuttavassa, pienessä ja idyllisessä viidakkoresortissa. Kukkulan huipulla sijaitsevasta äärettömästä uima-altaasta avautuivat unohtumattomat maisemat yli utuisen laakson.

Aarunya Nature Resort and Spa* oli täydellinen paikka levähtää autuaan levollisessa tunnelmassa sademetsän siimeksessä nähtävyyksien kiertelyn päätteeksi. Varsinkin, kun huoneen terassilta löytyi vielä poreamme. Palvelu ja ruoka oli loistavaa, ja tänne tulemme varmasti uudestaan, jos Kandyyn vielä joskus päädymme.

Kandy hotelli
Kandy hotelli
Kandy Sri Lanka

Varaamalla hotellit Booking.com -kumppanuuslinkkien kautta Muuttolintu saa pienen provision, mutta sinä et maksa penniäkään ylimääräistä. Kiitos, että tuet sivuston ylläpitoa!

Lue myös:

Sri Lankan Kalkudah – Unelmien palmuparatiisi
Sigiriya – Sri Lankan majesteettinen Leijonan kivi
Adam’s Peak – Tie tähtiin
Sri Lankan Tangalle on palmurantojen rakastajan taivas