INTIAN TAIANOMAINEN TAJ MAHAL

Intian kenties kuuluisin nähtävyys Taj Mahal oli tietenkin nähtävä kolmen kuukauden Intian matkallamme. Agra ei ole Intian viehättävin kaupunki, mutta Taj Mahal oli kenties vielä unenomaisempi kuin kuvitelmissa.

Tässä vaiheessa Intian reissua oli aika ruksata yksi iso mesta pois sankolistalta – majesteettinen ja romanttinen Taj Mahal. Matka Jaipurista Agraan, 240 km, kesti neljä tuntia. Pysähtyessämme tietullissa iso apina hihnassa hyppäsi ikkunaan. Hihnan toisessa päässä raihnainen hampaaton turbaanipää ruinasi seteleitä. Matkalla pysähdyimme Fatehpur Sikrin hylätyssä kaupungissa, jossa me valkoiset kummajaiset toimimme taas monumentteja mielenkiintoisempina nähtävyyksinä intialaisille turisteille.

DSC_1938 (600x433)

DSC_1935 (600x398)

Saavuimme Agraan auringonlaskun aikaan, ja suunnistimme heti ikuisen rakkauden symbolille Taj Mahalille.

Mogulihallitsija ehkä rakasti vaimoaan, mutta ei kyllä muuten ollut erityisen sympaattinen tyyppi. Hän katkoi nimittäin kaikkien rakentamassa olleiden ihmisten kädet sen jälkeen kun homma oli paketissa. Omena ei puusta kauas pudonnut, myöhemmin hallitsijan poika teki vallankaappauksen tappaen kaikki paitsi isänsä, joka lukittiin Agran Red Fortin linnoitukseen.

Mogulikuninkaan viimeinen toive oli saada selli, josta on näkymä vaimonsa hautaan.

DSC_1965 (508x600)

DSC_2069 (600x432)

Meille oli taas järjestetty opas vastoin tahtoamme, joka tällä kertaa heti ymmärsi olevansa hyödytön, ja kysyi haluaisimmeko kenties seuraavan päivän liikkua omillamme. Hän kertoi aikoinaan tehneensä saman meditaatioretriitin mikä meillä oli edessä. ‘It will change your life. You will never look at the world the same way again.’ Intialaisittain erittäin poikkeuksellinen mies, ei nimittäin huolinut tippiä!!!!!!!!!!

DSC_2046 (600x442)

Pitkän päivän jälkeen haimme pullon intialaista rommia ja vietimme illan huonepalvelun ja varsin viihdyttävien intialaisten saippuasarjojen merkeissä.

Kun hotellin ulkopuolella odottaa aina viidakkoseikkailu, huonepalvelu on kova sana.

DSC_1979 (385x600)

Seuraavana aamuna heräsimme krapula seuralaisena kukonlaulun aikaan kuvaamaan Taj Mahalia auringonnousussa. Päästyämme vihdoin kilometrin pituisen turvatarkastuksen ohi, aurinko oli kuitenkin jo noussut.

Ehkä maailman kaunein rakennus, sanokaa mitä sanotte. Ulkopuolella tosin haisi viemäri, jonka vieressä lehmät ja apinat herkuttelivat taas roskakasojen äärellä.

Riemu oli rajaton kun bongasimme vierailun jälkeen mäkkärin kultaiset kaaret. Se ilo loppui kuitenkin lyhyeen, sillä Intiassa edes MCDonald’s ei tarjoa tuttua ja turvallista mättöä. Big Maharaja kasvispihvillä ei vaan toimi.

DSC_2061 (402x600)

Lue myös:

Meditaatioretriitti Intiassa
Namaste, Mother India! Ensikosketus Intiaan
Elämää ja kuolemaa Varanasissa