Siem Reap – Muutakin kuin temppeleitä

Kambodzan Siem Reap on muutakin kuin temppeleitä. Jäi harmittamaan, että vietimme kaupungissa vain kolme päivää, sillä se upposi pitkälti Angkorin temppeleiden tutkimiseen. Siem Reapillä on paljon muutakin tarjottavaa aina joogasta kelluviin kyliin.

Siem Reap kokemuksia

Tonle Sap -järven tuntumassa sijaitseva Siem Reap osoittautui ihan viehättäväksi paikaksi, ainakin jos esimerkiksi pääkaupunkiin Phnom Penhiin vertaa. Turistimäärien räjähdettyä kaupunki kehittyy ja muuttuu hurjaa vauhtia.

Siem Reap kokemuksia

Siem Reap nimettiin hiljattain yhdeksi maailman kymmenestä paikasta, jotka ovat muuttuneet eniten turismin myötä viimeisen 10 vuoden aikana. Nykyään on vaikea kuvitella, että Siem Reapin Pub Street nimettiin aikoinaan kylän ainoan pubin mukaan!

Siem Reap

Vaikkakin täynnä turisteja, Pub Street kuuluu jokaisen Siem Reapin matkaajan ohjelmaan. Nykyään vilkas Pub Street on täynnä pubeja ja ravintoloita. Koska kalja irtoaa 70 sentillä eivätkä drinksujenkaan hinnat päätä huimaa, kävimme Angkor What -baarissa yksillä ihmettelemässä Pub Streetin kuhinaa. Takaisin hotellille suhautettiin tietenkin tyylillä, kambodzalaisella batmobiililla.

Siem Reap blogi

Vastapäisessä Pub Streetin Temple Barissa pääsee nauttimaan joka ilta perinteisistä apsara-tanssiesityksestä. Khmer Rougen hirmuvallan aikaan apsara -tanssi katosi Kambodzasta lähes kokonaan, mutta sen jälkeen perinne on herätetty taas henkiin. Tanssille tyypillistä ovat koristeelliset asut ja elegantti liikehdintä.

Esitys on ilmainen, mutta on tietysti suotavaa tilata vähintään juotavaa. Ruokakin oli ihan mukiinmenevää, vaikka ei varmasti Kambodzan parasta antia ollutkaan.

Apsara Siem Reap

Siem Reapin lukuisilla Night marketeilla innostuin sen verran, että harmitti, että olin saapunut maahan niin täyden rinkan kanssa. Uhmasin silti rinkan tilavuutta shoppailemalla vaatteita ja söpöt kookoksesta tehdyt kulhot.

Night Market Siem Reap

Välillä voi pysähtyä maistelemaan jätskiä, tai jos rohkeutta riittää, paistettuja torakoita, käärmeitä tai skorpioneja. Suosittelen tosin sitä ennen keräämään rohkeutta vaikka mobiilissa drinkkibaarissa.

Suosittelen varaamaan kokonaisia päiviä myös kaupungin muihin nähtävyyksiin, sillä tekemistä Siem Reapissä kyllä riittää myös temppeleiden tuolla puolen. On kelluvaa kylää, ristelyä, loistavia ravintoloita ja kokkikursseja, tanssiesityksiä, kambodzalaista sirkusta…

Siem Reap on myös yksi Kaakkois-Aasian nousevia joogakohteita. Skippaa joskus Bali ja tule Kambodzaan joogaamaan, jos minulta kysytään!

amok Kambodza

Älä missaa kambodzalaista perinneruokaa fish amokia, banaaninlehdessä kypsytettyä kalaa!

Siem Reap – Majoitus

Siem Reap voi olla läkähdyttävän kuuma, joten ykkösvinkkini Siem Reapiin kuuluukin: Varaa altaalla varustettu majoitus. Temppeleillä ja nähtävyyksillä hikoilemisen jälkeen ei ole mitään parempaa, kuin pulahtaa altaaseen kylmän Angkorin kera. Tässä pari hyväksi todistettua vaihtoehtoa.

*Linkit affiliate-linkkejä

Residence Indochine D’Angkor* (alk. 24e/yö) sijaitsee lyhyen tuktuk -matkan päässä pelipaikoilta. Henkilökunnan vastaanotto oli valloittava, ja nimikin oli kirjailtu rehuilla huoneen pylvässängylle. Altaan päiväpedeillä kelpasi imeskellä Angkor Wat Sunrise -cocktailia.

Residence Indochine D'Angkor, Siem Reap

Ihanalla altaalla varustettu Sakara Boutique Villa* (alk. 15e /yö) sijaitsee rauhallisella paikalla, ja silti vain viiden minutin päässä Pub Streetistä.

Siem Reap Hotelli

Navutu Dreams* on hotelli Siem Reapissä, jota kuolasin ennen matkaa (alk. 100e/ yö). Kolmella uima-altaalla varustettu laadukas resortti tarjoaa myös hyvinvointipalveluita kuten hierontaa ja akupunktioita.

Siem Reap hotelli

Nappaa tästä linkistä Booking.comissa 30 euron alennus varaukseen.

Booking.comin linkeistä Muuttolintu saa pienen komission, mutta itse et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, että tuet sivuston toimintaa!

LUE MYÖS:
ANGKOR WAT – ÄLÄ MISSAA NÄITÄ TEMPPELEITÄ!
ANGKOR WAT – KOOTUT VINKIT

KAMBODZA -KOHDEOPAS