Sihanoukville – pina colada tai viisi Otres Beachillä

Sihanoukville on Kambodzan tunnetuimpia rantakohteita, joskaan ei lähelläkään parhaita. Matkalla Kambodzan saarien kauniimpiin maisemiin täällä tulee kuitenkin usein piipahdettua yön tai parin verran. Pina coladasta rantatuolissa tuli toinen, ja kolmas, ja neljäs, kun matkalla Kambodzan paratiisisaarille vietimme muutaman yön Sihanoukvillen Otres Beachillä.

Totta puhuen en ole nähnyt Sihanoukvillen rantakaupunkia kuin vilaukselta. En voi kauheasti sanoa pitäneeni näkemästäni, ja Sihanoukvillellä on nykyään aika huono maine. Mutta hieman kauempana sijaitsevasta Otres Beachistä tykkäsin. Täällä pääsimme maistamaan ensimmäistä kertaa Kambodzan reissulla rantatunnelmaa ja painamaan varpaat hiekkaan.

Sihanoukville

Sihanoukville

Sihanoukville osoittautui suuremmaksi ja hektisemmäksi kaupungiksi kuin mitä odotin. Sihanoukville ei myöskään ole huhujen mukaan Kambodzan turvallisin. Laukusta saa pitää kiinni, ja raiskauksiakin on tapahtunut. Serendipity Beachillä meininkiä kuuleman mukaan kuulemma riittää, jos sen perässä kulkee. Viskisankoja, reppureissaajia ja kaupustelijoita.

Sihanoukville kokemuksia

Otres Beachin hiljaisella rannalla sen sijaan kelpasi nauttia kaikessa rauhassa auringonlaskusta keinussa kiikkuen. Imeskellä pina coladaa vastapainona edellisen viikon jooga- ja meditaatioretriitille (siitä lisää pian!). Otres Beach jaetaan yksinkertaisesti Otres 1:een ja Otres 2:een. Tutustuin näistä molempiin, eikä niillä tuntunut olevan merkittävää eroa.

Ranta on valitettavan roskainen, ja vesikin sameaa, mutta fiilis kutsuu rentoutumaan lomakoomaan.

Sihanoukville Otres Beach

Kaupustelijoilta ja heidän “Lady! Lady! Massage! Bracelet! Threading! Hair braid!” -huudoiltaan ei täällä välttynyt.

Näillä kaupustelijaleideillä on muuten homma hanskassa. Naikkoset tulivat lähes väkivalloin silittämään sääriä ja tarkastamaan, mikä on kainalokarvojen tilanne. Vaikka olisit karvainen kuin kananmuna, he kyllä onnistuvat löytämään poistettavia karvoja. Toisaalta jos itseään haluaa hemmotella, niin kaunistautuminen onnistuu helposti rantatuolissa, eikä varmasti vie konkurssiin!

Sihanoukville kokemuksia

Sihanoukville blogi

Miten kauan Otres Beachillä tätä boheemia fiilistä riittää, se jää nähtäväksi. Kiinalaiset ovat rakentamassa paikalle isoja resortteja, ja tulevat pian puskutraktorien kanssa vetämään söpöt paikallisomisteiset bungalowit omien resorttiensa tieltä.

Sihanoukville kokemuksia

Lakshmi Bungalow* on edullinen majoitus (n. 25e /yö) lähellä Otresin rantaa.

Lue myös hotelliarvostelu Sihanoukvillen ikonisesta The Independence -hotellista.

Safkapaikoista pakko suositella The Secret Gardenia, jossa söin useamman kerran. Jos tekee mieli italialaista, niin Papa Pippo tekee mahtavat pizzat ja pastat!

Otres Beach kokemuksia

Otres 2

Otres Beach oli mukava paikka, mutta ei mitään Kambodzan paratiisisaarten rinnalla. Sieltä tunnelmia pian!

Matkalla Kambodzan saarille? Lue nämä:

Koh Rong – Mene ennen kuin on liian myöhäistä
Koh Rong – Kootut vinkit
Koh Rong Samloem – Kambodzan saariparatiisi

TAKAISIN KAMBODZA -KOHDEOPPAASEEN

*Varaamalla Booking.com -affiliatelinkin kautta Muuttolintu saa pienen komission, mutta itse et maksa yhtään ylimääräistä. Kiitos, että tuet sivuston toimintaa!