Koh Rong Samloem – Kambodzan rantaparatiisi

Rauhallinen saariparatiisi Koh Rong Samloem (tai Sanloem) on yksi suosikkipaikkojani Kambodzassa. Kambodzan Koh Rong yllätti kauneudellaan ja koskemattomuudellaan, mutta pienempi ja hiljaisempi Koh Rong Samloem se vasta päräyttikin. Täällä maisemat ovat kuin suoraan näytönsäästäjästä. Kuka ikinä keksikään riippukeinut rantavedessä on ikuisesti sankarini. Ihastuin tähän pieneen rantaparatiisiin siinä määrin, että palasin vielä samana vuonna.

Lämmin, lumivalkoinen hiekka tuntui pehmeältä varpaiden alla ja matala, tyyni rantavesi oli niin lämmintä, ettei se juuri virkistänyt. Palmunlehdet huojuivat kevyesti tuulessa, ja aurinkokin tuli vihdoin esiin. Täällä olimme saapuneet siihen paratiisiin, mitä Kambodzasta tulin etsimään!

Koh Rong Sanloem

Koh Rong Samloem kokemuksia

Koh Rong Samloem – Miten sinne pääsee?

Koh Rong Samloem on helppo yhdistää Koh Rongin matkaan. Lauttamatka Koh Rongilta kestää vain parikymmentä minuuttia. Koh Rong Samloemille pääsee myös suoraan Sihanoukvillestä 45 minuutissa. Matkalla ihailimme loputonta autiota rantaviivaa.

Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem kokemuksia

Koh Rongiin verrattuna Koh Rong Samloem on hyvin pieni, ja sinne mahtuu muutama ranta. Minne näistä kannattaa suunnata riippuu mieltymyksistä ja myös vuodenajasta.

Rannoista suosituin on loputtoman pitkälle venyvä Saracen Bay, jonne veneet jättävät turistit. Saracen Baytä reunustavat sympaattiset bungalowit. Ylellisempääkin majoitusta löytyy, mutta saari on erityisesti paratiisi budjettimatkaajille. Turisteja oli vähän näin sadekautena, mutta high seasonin aikaan tilanne on varmasti päinvastainen.

Koh Rong Samloem kokemuksia

Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloemin Lazy Beach on toinen paljon kehuttu ranta. Lazy Beachille on Saracen Baystä 20-30 minuutin kävelymatka läpi viidakon, jossa apinat kirkuvat. Ranta oli kaunis, mutta näin kesä-heinäkuussa aallot olivat niin isot, ettei uimaan ollut asiaa.

Lazy Beach, Koh Rong Samloem

Lazy Beach, Koh Rong Samloem

Koh Rong Samloem | Rannat

Koh Rong Samloem – Majoitus

Saracen Bayssä löytyy majoituspaikkaa laidasta laitaan dormista luksukseen. Me bunkkasimme palmujen katveessa sijaitsevan Beach Island Resortin (alk. 25e /yö) pyöreässä bungalowissa suoraan rannalla. Sänkykin oli pyöreä, ja olisi ehkä siten sopinut paremmin pariskunnalle.

Koh Rong Samloem