What Could Koh Rong? Vinkit Koh Rongille

Kambodzan Koh Rong on yksi Kambodzan parhaita rantalomakohteita. Saari kehittyy nopeasti, mutta vielä toistaiseksi Koh Rongin paratiisisaari tarjoaa täydelliset puitteet rantakoomaan. Mitä Koh Rongille suuntaavan kannattaa tietää, minne Koh Rongilla kannattaa mennä, mitkä ovat parhaat rannat? Tässä kootut vinkit Koh Rongin saarelle.

Koh Rong vinkit

Minne Koh Rongilla – Koh Rongin rannat

Koh Rongin turistikeskittymä Koh Toch, minne veneet saapuvat, ei ole kaunein pala Koh Rongin saarta. Kylä on etenkin reppureissaajien suosiossa, ranta ei ole se puhtain, ja bileiltoina jumputusta riittää. Suuntaa Koh Rongin päärannalle ainoastaan, jos kaipaat yöelämää tai ravintolavalikoimaa.

Jos kaipaat tasokasta majoitusta, suuntaa saaren kauneimmaksi väitetylle Sok San Beachille (Long Beachille). 

Jos kaipaat rauhallista bungalowelämää hiljaisella rannalla, harkitse Lonely Beachiä, Coconut Beachiä tai Nature Beachiä. 

4K Beach on hyvä vaihtoehto, jos haluat rauhaa, mutta myös mahdollisuuden kävellä kylään jonakin iltana.

koh rong vinkit

Katso mitä syöt

Valitettavasti Koh Rongilla on mainetta ruokamyrkytysten kehtona. Tänne saapuessamme hihittelimme ravintoloiden “Hygienic Food Only” -kylteille. Nyt kun olen ollut sairaalassa Kambodzasta peräisin olevan superpöpön kourissa, enää ei naurata. (En tosin tiedä, sainko taudin Koh Rongilta vai mistä.)

Kambodzan isoissa kaupungeissa esimerkiksi jäistä juomissa ei yleensä tarvitse murehtia. Mutta näin ei välttämättä ole Koh Rongilla, joten henkilökohtaisesti skippaisin jäät.

Koh Rong blogi

Koh Rong – Majoitus

Joskus majoituksen etukäteen varaaminen kannattaa, joskus ei. Sesongin ollessa kuumimmillaan marras-helmikuussa etukäteen varaaminen on suositeltavaa, sillä sängyt loppuvat kesken. Toisaalta näin hiljaisemman kauden aikaan olisi ollut helppoa vain saapua paikalle ja valita mökki, koska vapaata majoitusta riitti. Jos aiot bunkata tietyllä rannalla kauempana kylästä, etukäteen varaaminen on suositeltavaa. Suurin osa majoituksesta on reppureissaajille suunnattua ja alkaa vaivaisesta muutamasta dollarista yöltä, mutta saarelta löytyy myös tasokkaampaa majoitusta.

Yövyin toisella matkallani päärannan toisessa päässä suoraan rannalla sijaitsevassa White Beach Bungalowsissa (affiliatelinkki). Tämä on loistovalinta, jos haluat yöpyä pääkylän tuntumassa, mutta silti saada mahdollisimman hyvät yöunet. Yö maksaa ajankohdasta riippuen 25-45 euroa.

Kaihoten katsoin myös näitä ihania puumajoja, jotka myös sijaitsevat täydellisellä paikalla, omalla pikkuruisella rannalla kävelymatkan päässä kylästä. Treehouse Bungalowsissa (affiliatelinkki) yöt alkavat 25 eurosta.

4K Beachillä halpaa dormimajoitusta tarjoaa rento Nest Beach Club (affiliatelinkki), jossa kävimme pari kertaa auringonlaskudrinkeillä.

koh rong majoitus

Miten sinne pääsee?

Koh Rongille pääsee joko speedboatilla ($20) tai halvemmalla ja hitaammalla veneellä. Aikatauluja ei kannata jättää viime tippaan, sillä paatit ovat sään armoilla, ja voivat olla myöhässä. Speedboat kulkee kolme kertaa päivässä. Me yövyimme Sihanoukvillessä Otres Beachillä, ja majoituspaikka hoiti kuljetuksen sieltä puolestamme aina Koh Rongille asti.

Jos olet suuntaamassa muualle kuin Koh Tochin kylään, voit joko ottaa taksiveneen satamasta, tai moniin resortteihin kulkee myös Sihanoukvillestä omat veneensä.

Koh Rong – Kootut vinkit

Saarella ei ole automaatteja. Varaa tarpeeksi käteistä. Huomaa, että saarilla on kalliimpaa kuin mantereella.

Turisteille on ollut tyypillistä ihastua saareen ja jäädä pitemmäksi aikaa, joten paikalliset kyllä keinot keksivät, jos käteinen loppuu kesken. He voivat lainata rahaa ja lähettää passisi pantiksi Sihanoukvillen satamaan, jossa maksat lainan takaisin koron kera.

Sadekausi täällä on todellakin sadekausi. Siinä missä mantereella sateet pysyivät kuuroina, ainakin meidän reissumme aikana Koh Rongilla lähes joka päivä vettä tuli tauotta iltapäivään asti.

Koh Rong | Rannat

Koh Rongilla ei ole teitä, lyhyttä betonipolkua Koh Tochin kylän keskustassa lukuunottamatta. Ennen matkaa pohdin, lähdenkö matkalaukun vai rinkan kanssa matkaan. Onneksi valitsin rinkan. Matkalaukun raahaamisesta pitkin hiekkarantaa ei olisi tullut mitään. Toisaalta, jos olet majoittumassa ylellisemmässä resortissa, henkilökunta varmasti hoitaa matkatavaroiden kantamisen puolestasi.

Hyttyset ovat armottomia. Niitä riittää, ja pelotellakseni teitä vielä hiukan lisää, kuulimme ainakin kahdesta denguekuumetapauksesta.

Koh Rongilla on myös hiekkakärpäsiä. Hiekkakärpäset ovat näkymättömiä perkeleitä. Tiedät tulleesi purruksi vasta kun järjetön syyhy alkaa. Hiekkakärpäsiä vastaan suojautumiseksi käytä hyttysmyrkkyä tai kookosöljyä.

Koh Rongilta löytyy pieniä kauppoja välttämättömyystarvikkeille kuten aurinkorasvalle, hyttysmyrkylle ja viinapulloille, sekä myös apteekki.

Koh Rong blogi

Wifi on lähes olematon Koh Rongilla muualla kuin keskustassa ja muutamassa muussa resortissa.

Säästä vettä. Vedestä on Koh Rongilla pulaa. Myös sähkökatkot ovat yleisiä.

Mieti muovin käyttöäsi! Tuo oma vesipullo. Useimmat ravintolat ja baarit Koh Rongilla täyttävät sen 0,50 USD maksua vastaan. Jos tilaat baarissa tai ravintolassa useamman drinkin, käytä samaa mukia.

Koska en ole pelotellut teitä vielä tarpeeksi ruokamyrkytyksillä, hiekkakärpäsillä ja denguekuumeella, varo vedessä merisiilejä!

Hohtavaa planktonia on Koh Rongilla kaikkialla, joten venematkasta maksaminen ei ole välttämätöntä. Valitse pimeä yö ja pimeä paikka (vältä täydenkuun aikaa ja kaikkea valaistusta).

Koh Rong | Vinkit

LUE MYÖS:

Koh Rong – Kokemuksia

Uinti hohtavassa planktonissa Koh Rongin Coconut Beachillä

KOH RONG SAMLOEM – Kambodzan rantaparatiisi

TAKAISIN KAMBODZA -KOHDEOPPAASEEN