Uinti hohtavassa planktonissa Koh Rongin Coconut Beachillä

Ihastuin ensimmäisellä Kambodzan matkallani Koh Rongiin ja sen rentoon fiilikseen. Kun lähdin Kambodzaan takaisin, oli selvää, että tänne tulisin palaamaan. Tarkoitus oli asettua aloilleni hetkeksi, tehdä etätöitä söpöstä bungalowista ja nauttia saarielämästä. Yksi Koh Rongin kohokohtia oli hohtavassa planktonissa uiminen.

Kaikki ei kuitenkaan mennyt toisella Kambodzan matkalla niin kuin piti. Kamera tippui hiekkaan, puhelin hävisi, ja yli puolet matkasta olin kipeänä. Vastustuskyky oli ilmeisesti olematon tykinkuula-antibioottien jälkeen, joita jouduin napsimaan matkalta saadun munuaistulehduksen hoitoon.

Ensimmäiset päivät Koh Rongilla makasin bungalowissa kuumeisena, mieli maassa ja koti-ikävää potien. Kun tauti talttui siltä erää, jatkoin matkaa päärannalta Koh Rongin Coconut Beachille. Koh Rongilta löytyy 28 rantaa, eikä pääranta todellakaan ole sitä kauneinta Koh Rongia.

Koh Rong Coconut Beach

Koh Rongin Coconut Beachillä pääsin vihdoin reissutunnelmaan. Aurinko tuli esiin. Hiekka oli häikäisevän valkoista, niin kuin kaikkialla Koh Rongilla. Imeskelin tuoreita kookospähkinöitä ja yritin viilentää itseäni läkähdyttävältä auringolta turkoosina hohtavassa vedessä.

Coconut Beachin majoituspaikat ovat harvassa. Yövyin rannan päässä sijaitsevassa Coconut Beach Bungalowsissa(affiliatelinkki). Maksoin yöltä 22 euroa. Pienemmällä budjetilla reissaaville löytyy täältä myös telttamajoitusta, joka ei näyttänyt pöllömmältä sekään.

Paikan omistaja, sydämellinen kambodzalainen Robbie pitää asiakkaistaan hyvää huolta. Iltaisin asiakkaat kerääntyivät nuotion ympärille. Joku soitti kitaraa. Kynttilöitä sytytettiin ympäri resorttia, ja kaiuttimista kaikui imeliä rakkauslauluja aina Backstreet Boysista Adeleen. Kohtuullisen romanttista, jos en olisi ollut yksin matkassa. Myöhemmin päästimme paperilyhtyjä lentämään taivaalle.

Näkymät majoituspaikan ravintolasta

Toisena iltana päädyin imeskelemään drinksuja rannan ainoassa auki olevassa rantabaarissa. Ilta oli yksi matkan hauskimmista, kun kävimme syvällisiä keskusteluita elämästä paikan omistajan ja hollantilaisten asiakkaiden kanssa myöhään yöhön asti.

Hohtava plankton

Pimeän laskeuduttua hyppäsimme laiturilta pimeään veteen, ja yhtäkkiä vesi ympärillä alkoi hohtaa. Olin nähnyt pimeässä hohtavaa planktonia Koh Rongilla myös edellisellä matkalla. Tällä kertaa kokemus oli vielä upeampi, sillä yö oli täydellisen pimeä.

Planktonissa uiminen tuntui kuin olisin uinut timanttimeressä.

Olisinpa pystynyt tallentamaan sen kameraan, mutta se on vaikeaa, sillä plankton hohtaa vasta, kun siinä liikkuu.

Ilo loppui lyhyeen.

“Bull shark! Bull shark! Get out of the water! Get out of the water!” Kuuluivat huudot laiturilta. Paikallisia kalastajia sohi taskulampulla veteen suuntaamme. Meitä ei tarvinnut kahta kertaa käskeä. Pingoimme minkä kerkesimme rantaan. Myöhemmin sukellusta harrastava omistaja arveli, että kyseessä tuskin oli oikea hai. Oli todennäköisempää, että paikalliset olivat huolissaan, kun uimme kauas rannasta, ja halusivat meidät turvaan. Me kuitenkin juhlimme iltaa siihen malliin, kuin olisimme juuri välttäneet varman kuoleman.

Koh Rongin Coconut Beach on kaunis, mutta koskematon se ei enää ole. Rakentaminen on kovassa vauhdissa, ja siinä ei kauan mene, kun tämäkin ranta on mökkiä vieri vieressä. Robbie henkilökuntansa kanssa siivoaa reippaasti rantaa joka aamu, mutta valitettavasti silti tälläkin rannalla näkyi hiukan roskaa ja rakennustarvikkeita. Mene siis tännekin ennen kuin on liian myöhäistä.

Miten sinne pääsee?

Coconut Beachille pääsee Koh Rongin päärannalta lautalla, matka kestää 10-15 minuuttia. Lippu (5-10 USD) kannattaa ostaa päivää aikaisemmin. Rannalle voi järjestää myös taksiveneen.

LUE MYÖS:
VINKIT KOH RONGILLE – What Could Koh Rong? 
Kokemuksia Koh Rongilta
Koh Rong Samloem – Kambodzan rantaparatiisi

TAKAISIN KAMBODZA -KOHDEOPPAASEEN