Sihanoukville ja kaupungin ikonisin hotelli

Sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty tähdellä*

Sihanoukville ei ole Kambodzan viehättävimpiä kohteita. Siellä tulee kuitenkin usein pysähdyttyä matkalla Kambodzan saarille. Saarielämän jälkeen hemmottelin itseäni Sihanoukvillen legendaarisimmassa The Independence Hotel* -hotellissa. Ja ai että tekikin hyvää vihdoin nauttia ilmastoinnista, valkoisista puhtaista lakanoista, saunasta, poreammeesta, ja kenties upeimmasta uima-altaasta, missä olen koskaan päässyt pulikoimaan.

Sihanoukville hotelli

Sihanoukville majoitus

Sihanoukvillen The Independence Hotel on hotelli, jonka kaikki paikalliset tuntevat. Se avattiin 60-luvulla, jolloin asiakkaat koostuivat maan eliitistä ja vippivieraista kuten Jacqueline Kennedy. 70-luvulla Khmer Rougen hirmuvallan aikaan hotelli suljettiin. 2000-luvun alussa aloitettiin remontti, jonka päätteeksi Independence Hotel on taas yksi alueen loistokkaimmista.

Hotellin huoneet ovat aika tavallisia huoneita, jos totta puhutaan. Hotellin kahdeksannen kerroksen huoneesta oli kuitenkin upeat näkymät merelle ja auringonlaskuun. Maisemia pystyi ihailemaan myös kylpyammeesta.

Hotellin kolmikerroksinen ääretön uima-allas oli yksi koko matkan kohokohtia. Mikä parasta, monesti sain koko altaan itselleni ja ilakoin kuin omassa yksityisessä vesipuistossa. Sadekaudella matkustamisen etuja! Edes ruokailuja varten en aina malttanut lähteä altaalta.

Sihanoukville kokemuksia

Hotellilta löytyi myös oma yksityinen rantansa. Tähän aikaan vuodesta Sihanoukvillen aallokko oli kuitenkin sellainen, että valitsin mieluummin uima-altaan.

Ja voi sitä riemun määrää, kun pääsin pitkästä aikaa kunnon saunaan! Viime kerrasta oli melkein kaksi vuotta.
Satunnaiset muut saunavieraat savustettiin äkkiä ulos, kun suomityttö pääsi vihdoin heittämään löylyä.
Hotellin spasta löytyi myös kuntosali, höyryhuone ja sekä kylmä että kuuma poreallas. Lisämaksusta oli tarjolla hoitoja ja hierontaa.

Illalliset nautin hotellin ravintolassa aivan meren äärellä, aaltojen kuohuntaa kuunnellen. Ruoka ei ollut kummoista, mutta ei erityisen ylihinnoiteltuakaan, niin kuin usein kalliimmissa hotelleissa. Aamupalalla ilahduin etenkin juusto- ja leikkeletarjottimista, joita ei usein Kaakkois-Aasiassa näe.

Silti hiukan täytyy avautua. Kun kerran parempaan hotelliin sijoittaa, sitä toivoisi, että palvelu on kohdillaan. Vähän liian monta kertaa The Independence Hotelin työntekijät olivat tylyjä ja naamat irvessä. Myös työntekijöiden englannin osaaminen oli ihmeellisen huonoa, ottaen huomioon, että halvoissa bungaloweissa majoittuessani en ollut koskaan törmännyt kielimuuriin.

Pikkuvioista huolimatta, yöpyisin täällä uudestaankin, sillä nautin altaasta ja kylpylän palveluista suunnattomasti. Tämän jälkeen ei ollut helppoa palata takaisin bambumajaelämään!

Voit varata huoneen tästä linkistä* (*Booking.com -affiliatelinkki): Hinnat alkavat noin 80 eurosta.

Lue myös: Sihanoukville – Pina colada tai viisi Otres Beachillä

Matkalla saarille?

KOH RONG – KOKEMUKSIA

KOH RONG – KOOTUT VINKIT

KOH RONG SAMLOEM – KAMBODZAN RANTAPARATIISI

KAMBODZA -KOHDEOPAS