Dara Ayu – Villa kuin keidas Balin viidakossa

Sisältää affiliatelinkkejä, linkit merkitty tähdellä*

Alkavatko postaukset Balin unelmavilloista tympimään? No tässä vielä yksi. Ubudin ulkopuolella henkeäsalpaavissa maisemissa viidakon keskellä sijaitsee taianomainen villa kuin keidas, Dara Ayu. Silläkin uhalla, että alan toistaa itseäni, tämä oli taas yksi ihanimmista villoista Balilla, joissa olemme yöpyneet.

Meidän Balin lomaan nyt ei vaan tällä kertaa juuri muuta aktiviteettia kuulunut kuin omalla uima-altaalla levyttämistä. Ehkä näistä joskus jollekin majoitusta etsivälle on apua. Villa on meidän mielestämme Balilla paras tapa majoittua, sillä hinta-laatusuhde villoissa on täällä kohdillaan.

Villamajoitus Balilla

Dara Ayu Villa- Kukkakylpyjä ja oma yksityinen uima-allas

Yksi Dara Ayun villan kohokohdista oli upea ääretön uima-allas, josta avautuivat mielettömät näkymät ympärille sademetsien peittämille kukkuloille ja riisiterasseille. Ison altaan lisäksi jokainen villa on varustettu omalla uima-altaalla.

Bali villa

Bali villa

Dara Ayu villa sijaitsee Balin sisämaassa, missä riisiterassit kohtaavat viidakon, Payanganin kylän kupeessa. Ubudiin ajaa puolisen tuntia.

Virneet olivat leveät, kun meidät ohjattiin läpi resortin villaamme. Porteista sisään astuessa on yhtäkkiä kuin toisessa maailmassa, idyllisessä vehreässä Eedenin puutarhassa. Rauha tuntuu täydelliseltä. Rehevän kasvillisuuden lomasta nousee komeita patsaita, ja siellä täällä lepattelee perhosia ja sudenkorentoja. Pieniä vesiputouksia lorisee ympärillä. Resortin poikki hypitään pyöreitä kiviä pitkin yli purojen ja lampien täynnä kaloja. Tunnelma on taianomainen.

Tällaisten paikkojen takia Balin sisämaassa majoittuminen kannattaa!

Dara Ayu Balin sisämaassa

Dara Ayu Balin sisämaassa

Majoitus Ubud, Bali

Kaksikerroksinen villa oli pökerryttävän ihana. Rakastuimme sen balilaiseen sisustukseen, isoihin patsaisiin ja puisiin huonekaluihin. Ulkoilmakylpyhuoneessa odotti saapuessamme ihana yllätys. Kauniisti koristeltu kuuma kukkakylpy oman vesiputouksen loristessa taustalla oli täydellinen tervetuliaistoivotus.

Bungalow majoitus Ubudissa Balilla

Bali Villa Ubudissa

Villa majoitus Ubud, Bali

Villa majoitus Ubud, Bali

Ulkoilmakylpyhuone, villa Ubudissa

Terdeltä ja yksityisestä uima-altaasta kelpasi viinilasillista naukkaillessa ihailla edessä avautuvia näkymiä yli riisiterassien aina vuorille saakka. Mt Baturin tulivuori on täältä vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä.

Dara Ayu, villa Ubudissa

Villa majoitus Ubud, Bali

Villa omalla uima-altaalla, Ubud

Villa yksityisellä uima-altaalla, Ubud, Bali

Ubud, Bali

Dara Ayu, majoitus Balilla

Dara Ayu villa Ubudissa

Romanttinen häämatkapaketti

Olimme varanneet villasta hanimuunipaketin, johon kuului kukkakylvyn lisäksi pikniklounas, hieronta ja kynttiläillallinen. Aika imelää! Ällöromantiikkaa vieroksuvat olisivat puklanneet ruusunterälehdillä koristetulla kynttiläillallisella. Tunnelmaa ei pilannut edes se, että jossain vaiheessa alkoi sataa, ja osa kynttilöistä sammui.

Kynttiläillallinen Balilla

Kynttiläillallinen, Dara Ayu, Ubud, Bali

Kynttiläillallinen Balilla

Pikniklounas Balilla, Ubud

Dara Ayu villa Balilla

Villassa meitä kohdeltiin kuin kuninkaallisia. Omistajakin kävi varmistelemassa viihtyvyyttämme säännöllisesti.

Ateriat nautittiin altaan vieressä sijaisevassa paviljongissa. Dara Ayu koostuu vain neljästä villasta ja kahdesta huoneesta. Montaa kertaa emme muita vieraita nähneet. Tuntui siltä, että olimme lemmenpesässämme kaksin.

Dara Ayu villa Ubud, Bali

Dara Ayu villa Ubud, Bali

Dara Ayu villa omalla uima-altaalla

Dara Ayu villa Ubud, Bali

Dara Ayu villa Ubud, Bali

Ehdimme jo ajatella, ettei paikka tästä voi enää paremmaksi muuttua. Mutta ihan ilman ongelmia visiitistä ei selvitty. Wifi oli surkea, mutta se nyt oli odotettavissakin täällä viidakon keskellä. Ruoka oli, yhtään kaunistelematta, aika huonoa. Lisäksi huvilan lattian täyttivät öisin pienenpienet kuolleet ötökät. Sitä omistaja meille kovasti pahoitteli, ongelma on kuulemma kaikkialla kylän alueella.

Huvilamme oli paikan syrjäisin, mutta sen takana alkoivat kyläläisten talot. En tiedä mitä demoneita siellä karkotettiin, mutta älämölö kävi läpi yön. Toisissa huviloissa olisi varmasti ollut hiljaisempaa.

Villa majoitus, Ubud, Bali

Villa majoitus, Ubud, Bali

Villa majoitus, Ubud, Bali

Ubud, Balin sisämaata

Möykkä tuli puheeksi omistajan kanssa, joka tarjosi villan vaihtoa hiljaisempaan, mitä emme kuitenkaan halunneet tehdä. Kysyimme puoliksi vitsillä, löytyisikö meille korvatulppia. Herttainen omistaja oli sitten henkilökohtaisesti ajanut Ubudiin ja etsinyt apteekista toiseen meille korvatulppia. Korvatulpat olivat loppuunmyyty kaikkialla, ja omistaja päätti improvisoida ja leikkasi meille pesusienestä korvatulpat. Eiväthän ne oikein toimineet, mutta kyllä tuli hyvä mieli yrityksestä!

Villa majoitus omalla uima-altaalla, Bali

dsc_3098-2-1280x854

Äärettömyysallas oma villa Balilla

Nämä olivat pikkuvikoja siihen nähden, miten upea villa on. Rohan jo totesikin, että oli kokonaan ehtinyt unohtaa kaikki pienet ongelmat. Dara Ayu jäi molempien mieleen yhtenä ainutlaatuisimmista paikoista, joissa olemme yöpyneet.

EDIT: Nykyään Dara Ayu villa tarjoilee myös Balin kuuluisia kelluvia aamiaisia.

Yöpyisimme uudestaankin. Loistava paikka hemmottelulomalle muille kyyhkyläisille! Yöt alkavat n. 130 eurosta. Tutustu Dara Ayuun lisää täällä. *Booking.com -affiliatelinkki

Lue myös: 14 Uniikkia majoitusta Balilla

KOHDEOPAS – BALI

Tärkeimmät vinkit Balille

Mitä tehdä Balilla – 40 ideaa lomanviettoon