Mitä nähdä Melbournen ympäristössä

Melbournen ympäristöstä löytyy loputtomasti nähtävää. Kaupunkilomaan Australiassa kannattaa kohteesta riippumatta ehdottomasti yhdistää retkiä lähiympäristön luontokohteisiin Australian mieletöntä luontoa ihmettelemään.

Melbournen ympäristössä mahtavia paikkoja riittää niin paljon, että useimmat paikallisetkaan eivät ole niitä kaikkia kolunneet. Upeita kansallispuistoja, vesiputouksia, sademetsiä, autioita rantoja, viinitiloja… Lista on melkoinen, mutta tähän olen poiminut kuusi parhainta kohdetta, joita Melbournen matkaajan ei kannata missata.

1. Great Ocean Road. Great Ocean Roadin täytyy olla yksi maailman parhaita maisemareittejä. Sykähdyttävien jyrkänteiden ja kalkkikivimuodostelmien lisäksi tien varrelta löytyy kauniita kansallispuistoja, vesiputouksia, sademetsiä ja viehättäviä rantakyliä.

12 Apostles, Great Ocean Road

Loch Ard Gorge, Great Ocean Road

2. Grampians National Park. Grampiansin kansallispuisto taitaa olla yksi Victorian osavaltion tunnetuimmista. Päräyttäviä jyrkänteitä, Australian eläimiä, vesiputouksia ja leuat auki loksauttavia vuoristomaisemia. Grampiansin retken voi oivasti yhdistää Great Ocean Roadiin, mutta varaa reippaasti aikaa!

The Pinnacle, Grampians National Park

MacKenzie Falls, Grampians

3. Mornington Peninsula. Paikallisten kesälomien aikaan kaikki tuntuvat suuntaavan Morningtonin niemimaalle. Eikä ihme. Morningtonin niemimaalta löytyy upeita rantoja, aaltoja surffareille sekä rauhallisia poukamia peruspuljailuun. Rantaelämän lisäksi kannattaa poiketa maistelemaan paikallisia herkkuja, etenkin viinejä. Ruokaa voi sulatella lähtemällä reippailemaan komeisiin kansallispuistoihin tai lillumalla kuumissa lähteissä.

Morningtonin niemimaan rantaa

Mornington Peninsula rantaa

4. Wilson’s Promontory National Park. Wilson’s Prom on Australian luontoa parhaimmillaan. Maisemat vaihtelevat suosta kukkuloihin, sademetsiin ja paratiisirantoihin. Wilson’s Promin kansallispuistosta löytyvät yhdet Victorian osavaltion parhaimmista rannoista.

Parhaimmista parhaat mestat vaativat yhden tai useamman yön vaelluksen, mutta patikointi ei ole välttämätöntä, sillä mahtavia paikkoja löytyy kyllä lähempääkin. Maisemissa sielu lepää, ja pimeän tullen et voi välttyä törmäämästä Australian omituisiin otuksiin.

WIlsons Prom

Wilson's Prom

5. Yarra Valley. Yarra Valley on tunnettu erityisesti viinitiloistaan. Tänne järkätään jos jonkinlaista päivän viininmaistelukierrosta. Jos aikaa on enemmän, viivy kauemmin ja yhdistä retkeen vaikkapa Healesvillen Wildlife Sanctuary tai jatka matkaa Marysvillen mahtaville vesiputouksille ja metsiin.

Yarra Valleyn viinitilalla

Yarra Valleyn viinitilalla

6. Phillip Island. Turistilaumat saapuvat joka ilta Phillip Islandille pällistelemään jokailtaista pingviiniparaatia. Joka ilta auringon laskiessa maailman pienimmät suloiset sinipingviinit rantautuvat laumoittain kömpimään pesiinsä.

Phillip Island on kuitenkin paljon muutakin kuin pingviinejä. Pingviinejähän voi nähdä lähempänäkin. Mutta Phillip Islandilta löytyy lisäksi upeita maisemia, kävelyreittejä, mahtavaa ruokaa ja viiniä. Phillip Island on myös oiva paikka surffitunnille!

Phillip Islandin rantaa

Pingviiniparaati Phillip Islandilla

Morningtonin niemimaan ja Yarra Valleyn voi kiireessä nähdä päivässäkin, mutta muihin suosittelen vähintään yhden yön reissua. Toivot nimittäin kuitenkin, että aikaa olisi ollut enemmän.

Melbournen lähiympäristön kohteet eivät suinkaan rajoitu näihin, mutta niistä muista, sekä myös Melbournen kaupungin nähtävyyksistä lisää myöhemmin.

Hyvää juhannusta, pysykää pinnalla hanipuppelit!


Muuttolinnun löytää Fabon lisäksi myös Instasta, Twitteristä ja Snäpistä nimimerkillä ankkis1 . Blogia voit seurata myös Blogit.fi :ssä, Blogipolussa ja Bloglovinissa.