BALIN NÄHTÄVYYDET JA AKTIVITEETIT – 40 ideaa lomanviettoon

Mitkä nähtävyydet ja aktiviteetit kannattaa Balin matkalla ainakin kokea?Yksi parhaista asioista Balilla on se, että tekemistä riittää loputtomasti. Mitä siellä sitten kannattaa tehdä – tässä 40 ideaa monenlaiseen lomaan.

Bali tekemista

Balilta löytyy tekemistä monenlaiseen makuun. Rikasta kulttuuria, loputtomasti nähtävyyksiä, vehreää luontoa, tulivuoria, vesiaktiviteetteja, loistavaa ruokaa, romantiikkaa ja rentoutumista. Tässä muutama idea Balin matkalle.

Tekemistä Balilla – 40 x ideat, aktiviteetit ja nähtävyydet

Balin suhteellisen pieneen saareen mahtuu mielettömästi nähtävää vaikka kokonaiseksi eliniäksi. Se onkin yksi syy siihen, miksi olemme niin kiintyneitä tähän jumalten saareen. Älä kuitenkaan kokonaan tukeudu tähän listaan. Turistisella saarella kannattaa aina kysäistä paikallisilta hiljaisien helmien perään, ja etsiä se oma salainen aarre!

 1. Ihaile Balin unohtumattomia auringonlaskuja

  Balin lumoavia auringonlaskuja voi ihailla lähes mistä tahansa länsirannikolta. Omia suosikkipaikkojani auringonlaskun ihmettelemiseen ovat läntinen Uluwatu sekä Jimbaran Bay.

  Mitä tehdä Balilla | Auringonlasku

 2. Tee saarikierros oman autonkuljettajan kanssa

  Balilla paras tapa tehdä retkiä on autonkuljettajan avulla mukavasti ilmastoidussa autossa. Näin voit myös räätälöidä retken oman maun mukaan. Päiväretket kustantavat yleensä jotakin 60 euron paikkeilla.

 3. Maista balilaisia makuja

  Balilla kannattaa ehdottomasti maistaa paikallisia herkkuja kuten sate-vartaita ja kanacurrya.
  Lue myös: Mitä syödä Balilla

  Balilainen ruoka

 4. Vieraile temppelissä

  Näkemisen arvoisia temppeleitä Balilla ovat esimekriksi Pura Taman Ayun, Tirta Empul, Uluwatun temppeli, Ulun Danu Beratan -järvitemppeli, Tanah Lotin temppeli auringonlaskussa sekä Instagramistakin kuuluisa Pura Lempuyang,

  Bali nähtävyydet | Temppeli

 5. Vieraile Balin vehreillä riisiterasseilla

  Balin kuuluisimmat riisiterassit ovat Tegalalangin ja Jatiluwihin riisiterassit. Tegalalangin riisiterasseille pääsee vaivattomasti Ubudista puolessa tunnissa. Jää ihmeessä lounaalle huikeisiin riisiterassimaisemiin.

  Ubud nähtävyydet | Riisiterassit

 6. Opettele surffaamaan

  Bali on kuuluisa surffimahdollisuuksistaan. Tutustu surffauksen alkeisiin oppitunnilla tai liity useamman päivän surffileirille. Parhaimmat surffipaikat löydät Kuta-Seminyak-Canggu -akselilta sekä Uluwatulta.

 7. Löydä sisäinen joogisi

  Miltä kuulostaa avonainen joogasali luonnon ympäröimänä? Balilta löytyy loputtomasti joogamahdollisuuksia upeissa puitteissa. Kuuluisin joogasali lienee Ubudin Yoga Barn.

  Ubud Yoga Barn

 8. Ihaile balilaista tanssiesitystä

  Balilaisessa tanssissa yhdistyvät muinaiset hinduperinteet ja tarinankerronta näyttävällä tavalla. Barong -tanssi kertoo tarinaa taistelusta hyvän ja pahan välillä. Legong -tanssi tunnetaan taidokkaasta sormiliikehdinnästä.

 9. Imeskele kookospähkinää varpaat hiekassa Balin rannoilla

  Balin rannat eivät ole Kaakkois-Aasian kauneimpia, mutta silti oikein mukiinmeneviä rantaelämän viettoon. Nusa Dua lienee näistä kauneimpia, joskin muuten hiukan keinotekoisen tuntuista aluetta. Uluwatusta löytyy komeita jyrkänteiden reunustamia rantoja.

  Nusa Penida | Atuh Beach

 10. Tutustu indonesialaisen keittiön saloihin kokkikurssilla

  Opi sambalin salaisuudet balilaisen kokin johdolla. Mahdollisuuksia kokkikursseihin löytyy ympäri Balia.

  Bali | Kokkikurssi

 11. Kiipeä tulivuorelle auringonnousussa

  Mt Batur -tulivuoren huipulle kiipeäminen aamuvarhain on suosittu aktiviteetti Balilla. Kunnon haastetta kaipaavat huiputtavat Balin korkeimman tulivuoren Mt Agungin – mutta vain silloin kun tulivuori uinuu.

 12. Yövy “linnunpesässä” tai muussa uniikissa majoituksessa

  Balilta löytyy lukemattomia ainutlaatuisia majoituksia bambupalatseista “linnupesiin” ja edullisiin villoihin.

  Bali majoitus

 13. Nauti spa-hoidoista

  Balilla riittää spa-hoitoja halvoista hieronnoista aina luksushoitoihin ylellisissä kylpylöissä. Kokeile ainakin balilaista hierontaa ja kukkakylpyä!

  Bali kukkakylpy

 14. Vieraile paikallisessa pikkukylässä

  Balilla kannattaa nähdä turistikeskittymien lisäksi myös sitä perinteisempää, autenttisempaa Balia. Ne ovat useimmiten myös niitä ikimuistoisimpia kokemuksia.

 15. Shoppaile!

  Bali on shoppaajan paratiisi, joten jätä matkalaukkuun tyhjää tilaa. Vaatteita ja sisustustavaraa riittää Seminyakin luksusputiikeista halpaan toritavaraan. Tsekkaa paikalliset marketit, missä sitten majoitutkin. Etenkin Canggusta ja Ubudista löytyy mukavia toreja. Balilta saa tilattua myös upeita huonekaluja.

  Shoppailu Balilla | Seminyak

 16. Tutustu paikallisiin

  Matkasta saa paljon enemmän irti, kun yrittää tutustua paikallisiin. Jututa vaikkapa autonkuljettajaa, homestayn ihmisiä tai ketä tahansa, kehen reissullasi törmäät. Muutama sana paikallista kieltä auttaa aina!

 17. Ui vesiputouksen alla

  Ei ole mitään parempaa kuin pulahtaa uimaan vesiputouksen alle tukahduttavassa helteessä, ja Balilla vesiputouksia riittää.

  Lue myös: 4 vesiputousta Ubudin ympäristössä

  Tukad Cepung vesiputous | Ubud

 18. Syö vegaaniruokaa Ubudissa

  Ubud on maailman raakaruoan ja vegaaniruoan keskittymä. Täällä siis kannattaa antaa pupunruoalle mahdollisuus.

  Lue myös: 13 terveellistä ravintolaa ja kahvilaa Ubudissa

  Ubud ravintolat | Brunssi

 19. Tee pyöräretki


  Pyöräretkiä järjestetään Balilla monenlaisissa maisemissa, ja niillä pääsee usein näkemään pilkahduksen autenttista Balia.

  Lue lisää: Pyöräretki Balilla

  Bali | Maaseutua

 20. Ihaile kecak-esitystä auringonlaskussa Uluwatussa

  Balilainen kecak-esitys auringonlaskussa Uluwatun jyrkänteillä on ikimuistoinen kokemus.

  Mitä tehdä Balilla | Kecak -tanssiesitys

 21. Snorklaa tai sukella Amedin tai Padangbain kirkkaissa vesissä

  Itä-Bali on tunnettu kirkkaista vesistään. Täältä löydät myös esimerkiksi vedenalaisen temppelin.

 22. Nauti meren herkkuja Jimbaran Bayn auringonlaskussa

  Auringon laskiessa Jimbaran Bayn ranta täyttyy rantaravintoloista, joissa meren antimista pääsee nauttimaan kynttilänvalossa varpaat hiekassa.
  Lue myös: Jimbaran Bay – Balin parhaat auringonlaskut

 23. Yövy homestayssä

  Homestay -kotimajoitus on mahtava tapa tukea paikallisia kansainvälisten hotelliketjujen kansoittamalla saarella, sekä tutustua paikallisiin sekä kulttuuriin.

 24. Yövy villassa omalla uima-altaalla


  Balilla saa vuokrattua villan omalla uima-altaalla, vaikka ei kroisos olisikaan.

  Lue myös: 14 Uniikkia majoitusta Balilla

  Bali Majoitus | Villa

 25. Tutustu rauhallisempaan osaan Balia

  Pykälää rauhallisempia kohteita pahimpien rysien tuolla puolella ovat esimerkiksi itärannikon tulivuorimaisemien Amed, vesiputousten Munduk, vehreä Sidemen sekä pohjoisen Pemuteran.

  Amed, Bali | Auringonlasku

 26. Nauti kelluvasta aamiaisesta


  Kelluva aamiainen on varsinainen Bali-villitys, eikä kovinkaan käytännöllinen tapa nauttia aamiaista, mutta hauskaa joka tapauksessa!

  Bali kelluva aamiainen

 27. Vieraile Ubudin apinametsässä

  Ubudin apinametsä on yksi Balin kuuluisimpia nähtävyyksiä. Pidä kuitenkin varasi, sillä apinat voivat olla varsin röyhkeitä!

  Ubud nähtävyydet | Apinametsä

 28. Tutustu käsityöpajoihin ja taidegallerioihin

  Balin Celuk on kuuluista hopeasepistään. Ihaile uskomattoman yksityiskohtaisia kivikaiverruksia Batubulanissa ja puuveistoksia Masin kylässä.

 29. Lenkkeile Ubudin Campuhan Ridge Walk -polulla

  Ubudin Campuhan Ridge Walk ei ole enää se sama salaisuus mikä se oli muutama vuosi sitten, ja porukkaa riittää. Se on silti kaunis paikka kävelylenkille.

  Lue myös: Mitä tehdä Ubudissa – 10 vinkkiä

  Mitä tehdä Ubudissa | Campuhan Ridge Walk

 30. Lähde vesille

  Balilta löytyy veneretkiä ja vesiaktiviteettia moneen lähtöön. Kokeile purjelautailua tai lähde romanttiselle auringonlaskuristeilylle.

 31. Chillaa Balin ranta- tai viidakkoklubeilla

  Kokeile esimerkiksi Seminyakin Potato Headia, Canggun La Brisaa, Finns Beach Clubia tai Ubudin Jungle Fishiä. Myös Uluwatun jyrkännebaarit ovat mahtavia paikkoja auringonlaskussa.

  Mitä tehdä Balilla | Rantaklubit

 32. … Ja syö darra-aamiaista Canggun tai Seminyakin trendikkäissä kahviloissa

  Jos nasi goreng ei nappaa aamiaiseksi, Bali on myös avokadoleipien ja smoothiekulhojen luvattu saari.

  Lue myös: Menovinkit Balin Cangguun

  Menovinkit Cangguun

 33. Ihaile auringonnousua Sanurissa

  Balin auringonlaskut ovat maailmankuuluja, mutta eivät auringonnousutkaan niille kauheasti kalpene. Jos et usko, suuntaa kukonlaulun aikaan Sanurin rannalle.

 34. Tutustu Balin rauhallisiin pohjoisosiin

  Ihaile Bedugulin kaksoisjärvien rauhallisia, utuisia maisemia. Nauti Pohjois-Balin rauhallisesta rantaelämästä ja upeasta vedenalaisesta maailmasta Pemuteranissa. Täällä kannattaa myös vierailla Menjanganin saarella. Lovina tunnetaan etenkin delfiineistään. Otathan kuitenkin tarkkaan selvää delfiiniretkien eettisyydestä ennen osallistumista.

 35. Vieraile balilaisella parantajalla

  Balilta löytyy jos jonkinlaista parantajaa, shamaania ja terapiaa.

 36. Keinu viidakon yllä

  Balilta löytyy jos jonkinlaista selfiepuistoa, joista instagrammaajat innostuvat. Balin kuuluisissa keinuissa saat paitsi hyviä valokuvia, se on myös hullun hauskaa.

 37. Etsi rauhallinen ranta

  Turistien valtaamalla saarella rannoilla yleisesti ottaen riittää porukkaa. Mutta jos vain hiukan vaivautuu näkemään vaivaa, Balilta löytää rauhallisiakin rantoja, hyvällä onnella jopa aution.

  Täällä yksi vinkki hiljaiselle rannalle Balilla.

  Bali | Ranta

 38. Vie lapset tai sisäinen lapsesi Waterbom -vesipuistoon

  Balin ykkösvesipuisto on mahtava paikka paeta helteitä.

 39. Vieraile suklaatehtaalla

  Ei ehkä tule ensimmäisenä Balista mieleen, mutta Indonesia on yksi maailman suurimpia kaakaontuottajia. Pod Chocolate Factory on yksi suosittu suklaatehdas Balilla.

 40. Vieraile lähisaarilla

  Indonesiassa ei kaunista saaristoa puutu. Balin lähistöltä löytyvät myös supersuositut Gili-saaret, rauhallisempi Lombok, sekä kauniit Nusa -saaret.

  Lue myös: Vinkit Nusa Penidalle

  Nusa Penida

LUE MYÖS:

20 x Vinkit Balille – Opas onnistuneeseen lomaan