MITÄ TEHDÄ BALILLA – 40 ideaa lomanviettoon

Suuntana Bali? Yksi parhaista asioista Balilla on se, että tekemistä riittää loputtomasti. Mitä siellä sitten kannattaa tehdä, mitkä nähtävyydet kannattaa ainakin nähdä? Tässä 40 ideaa monenlaiseen lomaan ja budjettiin.

Mitä tehdä Balilla

Balilta löytyy tekemistä monenlaiseen makuun. Rikasta kulttuuria, vehreää luontoa, tulivuoria, vesiaktiviteetteja, loistavaa ruokaa, romantiikkaa ja rentoutumista. Tässä muutama idea Balin matkalle.

 1. Ihaile Balin unohtumattomia auringonlaskuja

  Balin lumoavia auringonlaskuja voi ihailla lähes mistä tahansa länsirannikolta. Omia suosikkipaikkojani auringonlaskun ihmettelemiseen ovat läntinen Uluwatu sekä Jimbaran Bay.

  Mitä tehdä Balilla | Auringonlasku

 2. Tee saarikierros oman autonkuljettajan kanssa

  Balilla paras tapa tehdä retkiä on autonkuljettajan avulla mukavasti ilmastoidussa autossa. Näin voit myös räätälöidä retken oman maun mukaan. Päiväretket kustantavat yleensä jotakin 60 euron paikkeilla.

 3. Maista balilaisia makuja

  Balilla kannattaa ehdottomasti maistaa paikallisia herkkuja kuten sate-vartaita ja kanacurrya.
  Lue myös: Mitä syödä Balilla

  Balilainen ruoka

 4. Vieraile temppelissä

  Näkemisen arvoisia temppeleitä Balilla ovat esimekriksi Pura Taman Ayun, Tirta Empul, Uluwatun temppeli, Ulun Danu Beratan -järvitemppeli, Tanah Lotin temppeli auringonlaskussa sekä Instagramistakin kuuluisa Pura Lempuyang,

  Bali nähtävyydet | Temppeli

 5. Vieraile Balin vehreillä riisiterasseilla

  Balin kuuluisimmat riisiterassit ovat Tegalalangin ja Jatiluwihin riisiterassit. Tegalalangin riisiterasseille pääsee vaivattomasti Ubudista puolessa tunnissa. Jää ihmeessä lounaalle huikeisiin riisiterassimaisemiin.

  Ubud nähtävyydet | Riisiterassit

 6. Opettele surffaamaan

  Bali on kuuluisa surffimahdollisuuksistaan. Tutustu surffauksen alkeisiin oppitunnilla tai liity useamman päivän surffileirille. Parhaimmat surffipaikat löydät Kuta-Seminyak-Canggu -akselilta sekä Uluwatulta.

 7. Löydä sisäinen joogisi

  Miltä kuulostaa avonainen joogasali luonnon ympäröimänä? Balilta löytyy loputtomasti joogamahdollisuuksia upeissa puitteissa. Kuuluisin joogasali lienee Ubudin Yoga Barn.

  Ubud Yoga Barn

 8. Ihaile balilaista tanssiesitystä

  Balilaisessa tanssissa yhdistyvät muinaiset hinduperinteet ja tarinankerronta näyttävällä tavalla. Barong -tanssi kertoo tarinaa taistelusta hyvän ja pahan välillä. Legong -tanssi tunnetaan taidokkaasta sormiliikehdinnästä.

 9. Imeskele kookospähkinää varpaat hiekassa Balin rannoilla

  Balin rannat eivät ole Kaakkois-Aasian kauneimpia, mutta silti oikein mukiinmeneviä rantaelämän viettoon. Nusa Dua lienee näistä kauneimpia, joskin muuten hiukan keinotekoisen tuntuista aluetta. Uluwatusta löytyy komeita jyrkänteiden reunustamia rantoja.

  Nusa Penida | Atuh Beach

 10. Tutustu indonesialaisen keittiön saloihin kokkikurssilla

  Opi sambalin salaisuudet balilaisen kokin johdolla. Mahdollisuuksia kokkikursseihin löytyy ympäri Balia.

  Bali | Kokkikurssi

 11. Kiipeä tulivuorelle auringonnousussa

  Mt Batur -tulivuoren huipulle kiipeäminen aamuvarhain on suosittu aktiviteetti Balilla. Kunnon haastetta kaipaavat huiputtavat Balin korkeimman tulivuoren Mt Agungin – mutta vain silloin kun tulivuori uinuu.

 12. Yövy “linnunpesässä” tai muussa uniikissa majoituksessa

  Balilta löytyy lukemattomia ainutlaatuisia majoituksia bambupalatseista “linnupesiin” ja edullisiin villoihin.

  Bali majoitus

 13. Nauti spa-hoidoista

  Balilla riittää spa-hoitoja halvoista hieronnoista aina luksushoitoihin ylellisissä kylpylöissä. Kokeile ainakin balilaista hierontaa ja kukkakylpyä!

  Bali kukkakylpy

 14. Vieraile paikallisessa pikkukylässä

  Balilla kannattaa nähdä turistikeskittymien lisäksi myös sitä perinteisempää, auten